-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusai įsiuto dėl anglų sirgaliaus užrašo ant skulptūros Maskvoje

Rusijoje kilo triukšmas dėl Anglijos futbolo aistruolio užrašo ant legendinio Rusijos futbolininko Fiodoro Čerenkovo skulptūros, stovinčios prie Maskvos „Spartak“ stadiono.
Anglijos rinktinės sirgalius Maskvos „Spartak“ stadione.
Anglijos rinktinės sirgalius Maskvos „Spartak“ stadione. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sport-express“ teigimu, vienas Londono „Arsenal“ klubo sirgalių prieš Anglijos ir Kolumbijos rinktinių mačą pasaulio čempionato aštuntfinalyje ant skulptūros užrašė savo tėvynės pavadinimą: England.

Rusijos socialiniuose tinkluose kilo didelė pasipiktinimo banga. „Gyvulys buvo viena švelniausių replikų. Tapo baisu dėl anglų sveikatos“, – rašė sport-express.ru

Vis dėlto sirgalius buvo atpažintas ir sulaikytas Maskvos policijos, o užrašas nutrintas.

Anglijos ir Kolumbijos rungtynėse buvo daugiau chuliganiškų veiksmų aikštėje, o ne tribūnose. Po mačo Maskvoje anglai džiūgavo dėl savo komandos laimėtos 11 metrų baudinių serijos ir patekimo į ketvirtfinalį, o paklausti apie incidentą prie skulptūros, britai atsiprašinėjo dėl tautiečio poelgio.

„Kai atkeliauji į kitą šalį, reikia ją gerbti. Aišku, tarp sirgalių pasitaiko įvairių. Mes galime tik atsiprašyti“, – sakė Carlu prisistatęs Anglijos rinktinės aistruolis.

Maskvos „Spartak“ klube didžiąją karjeros dalį žaidęs F.Čerenkovas – viena mėgstamiausių Rusijos sporto asmenybių. Jis mirė 2014-aisiais, būdamas 55-erių metų.

„Scanpix“ nuotr./Maskvos „Spartak“ klubo legenda F.Čerenkovas.
„Scanpix“ nuotr./Maskvos „Spartak“ klubo legenda F.Čerenkovas.

Kūrybingas atakuojantis saugas buvo Maskvos klubo rekordininkas pagal sužaistų rungtynių skaičių. Nuo 1977 metų iki 1993 metų (su pertrauka 1990-1991 m., kai rungtyniavo Prancūzijoje) jis sužaidė daugiau nei pusę tūkstančio rungtynių „Spartak“ gretose.

F.Čerenkovas tris kartus padėjo Maskvos klubui tapti SSSR čempionu ir sykį Rusijos čempionu. Atstovaudamas SSSR rinktinei jis laimėjo 1980 metų olimpinių žaidynių bronzą ir du kartus buvo išrinktas geriausiu SSSR futbolininku.

F.Čerenkovas žavėjo sirgalius savo lengvu ir kūrybingu žaidimu, nuostabiais kamuolio perdavimais, o už aikštės ribų buvo kukli ir rami asmenybė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius