Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija jau skaičiuoja, kiek kainuos 2018 metų pasaulio futbolo čempionatas

Ketvirtadienį, kai FIFA paskelbė, kad Rusijai suteikiama teisė rengti 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą, šios šalies finansų ministras Aleksejus Kudrinas pareiškė, jog surengti čempionatą bus pigiau nei 2014 metų žiemos olimpines žaidynes Sočyje.
Kad surengtų 2018 metų pasaulio čempionatą, Rusijai reikės didžiulių investicijų.
Kad surengtų 2018 metų pasaulio čempionatą, Rusijai reikės didžiulių investicijų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Futbolas Rusija FIFA

Šiandien pradeda aiškėti, kad po 8 metų vyksiantis čempionatas kainuos milžiniškus pinigus.

Rusijos paraiškoje nurodyta, kad čempionato rungtynės bus žaidžiamos 16 stadionų 13 miestų. Sporto arenų statybai bus skirta 3,8 milijardo JAV dolerių. Privačiomis lėšomis bus pastatyti Maskvos „Spartak“ (darbų vertė – 290 milijonų dolerių) ir Maskvos „Dinamo“ (260 milijonų) stadionai. Kiti stadionai bus statomi iš valstybės ir regionų biudžetų.

Į turizmo infrastruktūrą Rusija pažadėjo investuoti 11 milijardų JAV dolerių. Priimtino lygio viešbučių stygiaus nejaučia tik Maskva ir Sankt Peterburgas, kituose regionuose viešbučių labai trūksta.

Kad čempionato dalyvių ir žiūrovų nekamuotų transporto problemos, būtina nutiesti 7 711 km automobilių kelių, geležinkelio tinklą papildys 2 024 km naujų linijų. Šie darbai įvertinti 35 milijardais dolerių. 

Be to, daugelyje miestų reikės iš esmės atnaujinti oro uostų kilimo ir nusileidimų takus. Ši problema neaktuali tik Maskvai ir Sočiui. Rusijos regionų ministerijos duomenimis, Sočio olimpinės žaidynės šaliai kainuos apie 35 milijardus dolerių, o futbolo čempionato sąmata tikrai peršoks 50 milijardų dolerių.

Kai kurių specialistų teigimu, ir 50 milijardų nepakaks, nes dabar Rusijos padėtis yra gerokai prastesnė, jeigu ją lyginsime su startine Lenkijos ir Ukrainos pozicija, kai jos iškovojo teisę rengti 2012 metų Europos futbolo čempionato finalinį etapą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius