-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija ruošia ieškinį FIFA ir UEFA: „Pažeisti sąžiningo žaidimo principai“

Ukrainą užpuolusi ir raudoną kortelę iš FIFA bei UEFA gavusi Rusija nesutinka su pašalinimu iš visų tarptautinių futbolo varžybų.
„Euro 2020“: Suomija – Rusija
Rusijos futbolo rinktinė / „Scanpix“ nuotr.

„Mes tikime, kad legalaus pagrindo visiškam mūsų pašalinimui nebuvo“, – teigiama Rusijos futbolo federacijos (RFU) pranešime.

„Mums nebuvo suteikta galimybė pristatyti savo poziciją, o tai pažeidžia esminę teisę į gynybą“, – priduriama viešame RFU išstojime.

Rusijos futbolo rinktinė kovo pabaigoje turėjo žaisti lemiamus atrankos į pasaulio futbolo čempionato mačus, bet rungtyniauti su Rusija kategoriškai atsisakė visi būsimi varžovai – lenkai, švedai ir čekai.

„Sprendimas pašalinti Rusiją iš atrankos į pasaulio čempionatą buvo priimtas dėl varžovų spaudimo, o tai pažeidžia esminius sporto principus ir sąžiningą žaidimą“, – skundžiasi Rusijos futbolo vadovai.

Praėjusį ketvirtadienį Rusijai, su Baltarusijos pagalba, užpuolus Ukrainą, FIFA ir UEFA iš pradžių siūlė Rusijos rinktinei visas rungtynes žaisti išvykose, be Rusijos vėliavos ir himno, bet galiausiai nusprendė pritaikyti griežčiausias sankcijas ir pašalinti karą pradėjusios šalies rinktinę iš visų tarptautinių varžybų.

UEFA taip pat pašalino vienintelį Europos turnyruose likusį Rusijos futbolo klubą Maskvos „Spartak“ iš Europos lygos atkrintamųjų. Sankcijos pritaikytos neapibrėžtam laikui.

Su tokia bausme nesutinkanti Rusijos futbolo federacija kreiptis į Sporto arbitražo teismą (CAS) Šveicarijoje ir prašys „bylą išspręsti pagreitintu būdu, kad Rusijos komandos galėtų žaisti visuose numatytuose mačuose“.

Rusijos futbolo federacijos pranešime taip pat teigiama, kad iš FIFA ir UEFA „bus reikalaujama atlyginti patirtą žalą“.

CAS teisme Rusija savo interesus gintų ne pirmą kartą. Prieš kelerius metus rusams sėkmingai pavyko susimažinti bausmę dėl šalyje taikytos valstybinės dopingo programos, o praėjusį mėnesį, apskundus WADA ir IOC sprendimus, leisti Pekino olimpinėse žaidynėse dalyvauti dopingo vartojimu kaltintą dailiojo čiuožimo žvaigždę Kamilą Valijevą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius