-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos futbolininko išpažintis – gėrė 60 dienų iš eilės, o po to tapo rinktinės kapitonu

Kroatijos dienraštis „Sportske Novosti“ paskelbė publikaciją apie buvusį Rusijos rinktinės kapitoną Romaną Širokovą. Straipsnio antraštė – šokiruojanti: „Didžiausias šiuolaikinio futbolo alkoholikas: jis gėrė 60 dienų iš eilės, o po to tapo kapitonu“.
Romanas Širokovas
Romanas Širokovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvęs Rusijos rinktinės lyderis ir vienas geriausių šios šalies vidurio saugų galėjo turėtų dar ryškesnę karjerą, bet jautė priklausomybę alkoholiui.

„Jis buvo vienas didžiausių futbolininkų-girtuoklių, o vartoti alkoholį pradėjo dar jaunystėje, pirmaisiais karjeros metais. Kai jam buvo 21-eri, jis daugiau laiko leisdavo baruose, o ne aikštėje“, – kroatai cituoja Sport24.ru portalą.

Straipsnyje taip pat pateikiamos ištraukos iš R.Širokovo prisiminimų. Juose futbolininkas prisipažįsta, kad dėl šios savo priklausomybės buvo priėjęs liepto galą.

„Degtinė ir viskas man beveik kainavo gyvybę, tačiau tada supratau, kad nenoriu mirti jaunas“, – prisiminė futbolininkas.

R.Širokovas nepasidavė. Per trečiosios lygos klubą jis sugebėjo patekti į garsųjį Sankt Peterburgo „Zenit“, būdamas 27-erių debiutavo Rusijos rinktinėje, o vėliau netgi tapo jos kapitonu.

Išbristi iš šios krizės R.Širokovui padėjo jo draugė Katia, kuri vienu metu privertė jį susimąstyti apie ateitį.

Dabar pora jau 11 metų yra susituokusi, augina 11-etį sūnų Igorį ir 7-erių dukrą Viktoriją.

2015-aisiais Romanas prisipažino visai nebegeriantis, o dar po metų nusprendė baigti karjerą ir Maskvos miesto vadovų kvietimu pradėjo rūpintis jaunimo futbolo plėtra regione.

2008 metais R.Širokovas su Rusijos nacionaline rinktine iškovojo Europos čempionato bronzos medalius.

2012 ir 2013 metais R.Širokovas buvo išrinktas geriausiu Rusijos futbolininku. Su „Zenit“ saugas laimėjo UEFA taurę ir Supertaurę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius