Tiesiogiai
VALINSKAS ŽINO: prezidento rinkimų naktis tiesiogiai

Rusijos futbolo žvaigždė išmestas iš rinktinės pasklidus masturbacijos įrašui

Artiomas Dziuba nežais Rusijos futbolo rinktinėje per artimiausius Tautų lygos mačus. Priežastis – į viešumą pasklidęs vaizdo įrašas, kuriame lovoje užfiksuotas 32 metų puolėjas.
Artiomas Dziuba
Artiomas Dziuba / „Scanpix“ nuotr.

A.Dziuba yra Rusijos rinktinės kapitonas ir nacionalinis didvyris po 2018 metais šalyje vykusio pasaulio čempionato.

Bet Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėjas buvo iškart išbrauktas iš rinktinės, kai savaitgalį pasklido nepadorus vaizdo įrašas internete.

Įraše nufilmuotas vyras lovoje, tenkinantis save seksualiai. Rusijoje neabejojama, kad tai yra A.Dziuba.

„Scanpix“ nuotr./Artiomas Dziuba
„Scanpix“ nuotr./Artiomas Dziuba

Rusijos rinktinės treneris Stanislavas Čerčesovas paskelbė, kad atsisako puolėjo per artimiausius mačus. Treneris nenori papildomos įtampos rengiantis rungtynėms su Moldova, Turkija ir Serbija. „Gyvenime būna įvairių situacijų. Mes pasistengėme nuo tokios padėties komandą atitraukti. Artiomui reikia laiko, kad jis sugrįžtų į save ir pabūtų šeimoje. Todėl nusprendėme, kad šiame etape jo rinktinėje nebus“, – paaiškino S.Čerčesovas.

Pats A.Dziuba neturėjo kada gedėti, nes sekmadienį „Zenit“ gretose žaide Rusijos lygos rungtynes su „Krasnodar“.

Puolėjas dėl silpno smūgio nerealizavo 11 m baudinio, bet paskui pelnė įvartį ir prisidėjo prie pergalės 3:1.

„Zenit“ sirgaliai, kurie ir anksčiau neturėjo akies ant sudėtingo charakterio puolėjo, laidė replikas, iš kurių švelniausia, anot televizijos komentatoriaus: „Nedaryk gėdos klubui.“

A.Dziuba emocingai šventė įvartį, atbėgęs prie atsarginių žaidėjų, o po rungtynių išplatino pareiškimą.

„Tai buvo turbūt pats sunkiausias karjeros mačas. Nesulaikiau emocijų mašinoje kelionėje atgal. Noriu pasakyti, kad aš nesu idealus, kaip ir bet kuris žmogus – padarau klaidų. Deja, mes visi nusidėję. Aš dėl daug ko kaltas ir galiu kaltinti tik save, – sakė A.Dziuba, dėkojęs tiems, iš kurių sulaukė palaikymo. – Aš ne idealus ir niekada juo nesiekiau būti. Bet tikiuosi, kad sugebėsiu teisingai pragyventi savo gyvenimą ir būti geru žmogumi, kad ir kiek klysčiau. Ačiū neabejingiems žmonėms, kurie mane palaikė.

Laikausi ir iš visų jėgų stengiuosi nebūti mazgote ar pamaiva – tai ne apie mane. Didelis ačiū komandai, vaikinams, kurie mane palaikė, susitelkė. Mes pajudėjome pirmyn kartu ir parodėme, kad esame tikra komanda.

Dėkoju likimui už žiaurias, skausmingas pamokas – bet tai aš pats kaltas. Visiems linkiu gero. Bandau nepalūžti, bet šiandien buvo labai sunku.“

„Scanpix“ nuotr./Artiomas Dziuba
„Scanpix“ nuotr./Artiomas Dziuba

Rusijos žiniasklaida įvairiai reagavo į skandalą.

Vieni teigė, kad A.Dziuba turėjo daug negerbėjų, kurie laukė tinkamos progos, kai galės užgriūti cunamiu.

Pašaipos liejosi srautu.

„Dabar Rusijos žiniasklaidoje Dziuba prilygsta Maradonai. Nuo šiol pravardė „Dievo ranka“ priklauso rusui“, – rašė populiarus Rusijos žurnalistas Vasilijus Utkinas.

Vienas „Sport-express“ apžvalgininkas tikino, kad tuoj viskas pasimirš, o kitas to paties leidinio žurnalistas siūlė pradėti legionieriaus karjerą: „Galbūt geriausia jam būtų porai metų išvažiuoti kur nors į Angliją, jei kas juo domėsis.“

A.Dziuba visą karjerą praleido Rusijoje, sužaidęs po daugiau nei šimtą rungtynių Maskvos „Spartak“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ komandose.

„Scanpix“ nuotr./Artiomas Dziuba
„Scanpix“ nuotr./Artiomas Dziuba

Beveik dviejų metrų ūgio (197 cm) puolėjas tapo Rusijos rinktinės žvaigžde, sužaidęs 47 rungtynes ir pelnęs 26 įvarčius.

Jis ypač atsiskleidė Rusijoje surengtame pasaulio čempionate, kur pelnė 3 įvarčius ir padėjo šeimininkų komandai pasiekti ketvirtfinalį. Tais pačiais metais jis buvo išrinktas geriausiu Rusijos metų futbolininku.

„Scanpix“ nuotr./Stanislavas Čerčesovas ir Artiomas Dziuba
„Scanpix“ nuotr./Stanislavas Čerčesovas ir Artiomas Dziuba

Už aikštės ribų A.Dziuba buvo vertinamas dviprasmiškai.

Per pasaulio čempionatą A.Dziuba viešai grasino Kroatijos rinktinės žaidėjui Domagojui Vidai, kai šis per čempionatą išreiškė palaikymą Ukrainai dėl Rusijos agresijos. Tada Rusijos spauda aukštino A.Dziubą, grasinusį susidoroti su kroatu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius