-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos futbolo žvaigždė paaiškino, kodėl pasirinko Lietuvos klubą

Rusijos rinktinėje ir Liverpulio „Everton“ rungtyniavęs Diniaras Bilialetdinovas teigė, kad jo atėjimą į „Trakų“ komandą lėmė ir skambutis Lietuvos klube žaidžiančiam Deividui Česnauskiui.
Diniaras  Bilialetdinovas
Diniaras Bilialetdinovas / Alfredo Pliadžio nuotr.

Maskvos „Lokomotiv“ sistemoje užaugęs ir vos pilnametystės sulaukęs Diniaras Bilialetdinovas sulaukė pagrindinės komandos dėmesio ir kontrakto su ja. Tuo metu „Loko“ žaidė iš „Dinamo“ persikėlęs ketveriais metais už Diniarą vyresnis Deividas Česnauskis. Netrukus išvykę į stovyklą dabartiniai „Trakų“ futbolininkai apsigyveno viename kambaryje, susidraugavo ir santykių nenutraukė net tada, kai abu pasuko skirtingais keliais.

„Prieš atvykdamas čia, paskambinau jam ir paklausiau, kaip čia reikalai? Jis atsakė, kad viskas normaliai. Atvažiuok su malonumu. Tai aš su malonumu ir atvažiavau (šypsosi)“, – neseną pokalbį telefonu prisiminė didžiausia visų laikų „Trakų“ žvaigždė, po kelių metu susipažinusi ir su tuomet Maskvos „Dinamo“ žaidusiu Arūnu Klimavičiumi.

Alfredo Pliadžio nuotr./Diniaras  Bilialetdinovas
Alfredo Pliadžio nuotr./Diniaras Bilialetdinovas

Šie ryšiai neabejotinai palengvins buvusio Liverpulio „Everton“ futbolininko integraciją į „Trakus“. Palengvins ir galimybę po ilgos pertraukos vėl mėgautis futbolu.

„Buvau traumuotas. Po to šešis mėnesius dirbau pagal specialią programą, kad ta trauma nepasikartotų. Dabar jau jokių problemų nėra. Paskutinius du mėnesius dirbau pagal individualią programą – šešis kartus per savaitę. Labai džiaugiuosi, kad vėl galiu žaisti 90 minučių“, – sakė D.Bilialetdinovas.

Alfredo Pliadžio nuotr./Diniaras  Bilialetdinovas
Alfredo Pliadžio nuotr./Diniaras Bilialetdinovas

Lietuvai saugui yra antroji užsienio šalis per jo trylikos metų profesionalią karjerą. Be trejų metų praleistų Anglijoje, visą kitą laiką naujasis „Trakų“ saugas praleido Rusijoje.

Buvau traumuotas. Po to šešis mėnesius dirbau pagal specialią programą, kad ta trauma nepasikartotų.

„Kodėl Lietuva? Visų pirma, Lietuva yra europietiška šalis. Norėjau išvykti iš Rusijos, norėjau išbandyti kitą vietą ir, pagaliau, norisi žaisti futbolą. Prieš atvykdamas, aš įsivaizdavau, koks čia lygis. Stovyklų metu man yra tekę žaisti prieš Baltijos šalių komandomis. Žinau, kad lengvo pasivaikščiojimo čia nebus. Žinojau kur vykstu, todėl manęs nenustebinsite.

Kalbant apie apytuštį stadioną, tai Rusijoje taip pat būna rungtynių, kuriose mažai žmonių. Kiek jų yra – tiek yra. Vadinasi, žaisime dėl tų, kurie yra. Kita vertus, turime būti labiau motyvuoti ir geriau žaisti, kad žmonių būtų daugiau“, – kalbėjo D.Bilialetdinovas.

Debiutinėse rungtynėse, kuriose Trakų klubas sužaidė 0:0 su Jonavos komanda, rusas pora kartų turėjo galimybę pelnyti įvartį. Vienu atveju – nepataikė į vartus, antru – nusprendė nesmūgiuoti, o atlikti perdavimą.

Antrasis D.Bilialetdinovo mačas „Trakų“ ekipoje – rugsėjo 27 dieną Vilniuje su Kauno „Stumbro“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius