Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

Rusijos prokurorai: atskleistas sąmokslas sutrikdyti pasaulio futbolo čempionatą

Rusijos teisėsauga sužlugdė įtariamus nacionalistinių pažiūrų sirgalių planus sutrikdyti pasaulio futbolo čempionato renginius, antradienį pranešė šalies generalinis prokuroras Jurijus Čaika.
FIFA pasaulio taurė
FIFA pasaulio taurė / FIFA nuotr.

Savo ataskaitoje parlamento aukštiesiems rūmams jis sakė, kad įtariami sumanytojai – vadinami tiesiog „ekstremistais“ – planavo pasitelkti radikaliosios futbolo sirgalių grupės TOYS narius trikdant čempionato renginius, vyksiančius šalia Volgos upės esančiame Samaros mieste.

Naujienų agentūros TASS antradienį paskelbtoje J.Čaikos ataskaitoje neaiškinama, kokių konkrečiai veiksmų planavo imtis nusikaltėliai.

Paminėtą radikaliąją nacionalistų grupę, kaltinamą ekstremistinių nuotaikų kurstymu, pernai uždraudė vienas Rusijos teismas.

Savo griežtos linijos nacionalistinėmis pažiūromis ir konfliktais su kitomis futbolo aistruolių grupėmis liūdnai pagarsėjusi TOYS yra Samaros klubo „Krylja Sovetov“ sirgalių susivienijimas.

Vietos žiniasklaida pernai pranešė, kad TOYS lyderis Jevgenijus Gavrilovas buvo lygtinai nuteistas už kraštutinės dešinės ideologijos skleidimą, jam buvo uždrausta lankytis futbolo rungtynėse.

Tai pat pranešama, kad šios grupės nariai kaltinami išpuoliais prieš migrantus.

Samara yra vienas iš 11 miestų, kur nuo birželio 14 iki liepos 15 dienos vyks Pasaulio futbolo čempionatas; šiame mieste bus surengtos šešerios varžybos, įskaitant vieną iš ketvirtfinalių.

Atrankos etape Samaroje, be kita ko, žais Rusijos, Kolumbijos, Senegalo ir Australijos rinktinės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius