Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos žiniasklaida: už mačą Grozne Lietuvos futbolininkams galėjo būti sumokėta po 25 tūkst. eurų

Skandalingos Lietuvos ir Rusijos rezervinių futbolo rinktinių rungtynės Grozne nesitraukia iš dėmesio centro. Rusijos žiniasklaida skaičiuoja, kas privertė Lietuvą atvykti į Čečėniją sužaisti pirmojo tarpvalstybinio mačo.
Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas
Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Čečėnijos prezidentas Ramzanas Kadyrovas dar prieš rungtynes garsiai skelbėsi, kad apmokėjo lietuviams visas kelionės ir gyvenimo išlaidas. Rezervinė Lietuvos futbolo rinktinė į Grozną skrido užsakomuoju reisu, o prabangiausiame mieste penkių žvaigždučių viešbutyje „Arena City“.

Tačiau „Inter-kavkaz“ rašo, jog tai galėjo būti ne vienintelė prieštaringai vertinamo R.Kadyrovo dovana, suviliojusi Lietuvos futbolo federaciją (LFF) išsiųsti rinktinę į nerekomenduojamų vykti šalių sąrašui priskiriamą Čečėniją.

„Lietuvos futbolininkai paskui ilgą Kadyrovo rublį, – rašo „Inter-kavkaz“. – Pasak Čečėnijos gyventojo Uvaiso Čapajevo, Grozne svarstoma, ką būtų galima nuveikti už tuos pinigus, kurie bus išleisti ir jau yra leidžiami rengiantis šioms varžyboms. Nepatvirtintais duomenimis, kiekvieno Lietuvos futbolininko honoraras už mačą gali siekti iki 25 tūkst. eurų.“

Nors apie Čečėnijos prezidento R.Kadyrovo pasakišką dosnumą žaidėjams, dainininkams ir kt. jau sklando legendos, LFF prezidentas Liutauras Varanavičius prieš rinktinės išvykimą į Grozną neigė, jog žaidėjai arba federacija iš to uždirbs.

„Jeigu mes būtume brazilai, gal mums ką nors ir mokėtų, – „Žinių radijui“ sakė L.Varavičius. – Mes džiaugiamės, kad komandą kviečia žaisti. Kviečianti pusė yra Rusijos futbolo federacija. Mes nei su R.Kadyrovu, nei su jo atstovais nesame bendravę ir turbūt niekada nepasimatysime, o jeigu Rusijos futbolo federacija iš to ką nors uždirba, su mumis tuo nepasidalija.“

Šeštadienį Grozne vykusį draugišką mačą rezultatu 2:0 laimėjo rezervinė Rusijos rinktinė. Svečių pralaimėjimą lėmė dvi grubios žaidėjų klaidos.

VIDEO: Рамзан Кадыров профи-футболист. Интеркавказ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius