Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rygoje lyg namuose pasijutęs V.Čeburinas išsklaidė Latvijos žurnalisto abejones

Marijampolės „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas po pergalės 1:0 išvykoje prieš Jūrmalos „Spartaks“ ekipą simboliškai atkimšo šampano butelį, tačiau Lietuvos čempionų treneris Vladimiras Čeburinas apie šventę dar negalvoja. Po savaitės jo auklėtinių laukia atsakomasis mūšis namuose, kuris gali sūduviečius priartinti per žingsnį nuo išsvajotosios Europos lygos.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Rungtynių Rygos „Skonto“ stadione pradžia buvo gan nervinga: komandos nemažai klydo, bandė būti atsargios. Tai po susitikimo kalbėjo ir V.Čeburinas.

„Tai buvo tik pirmos rungtynės, gal iš pradžių šiek tiek čiupinėjome vieni kitus“, – dėstė „Sūduvos“ treneris.

Specialistas pažymėjo, kad varžovai jau 15-ąją minutę turėjo auksinę progą pramušti Ivaną Kardumą, tačiau tada marijampoliečiams plačiai nusišypsojo Fortūna, mat varžovas, smūgiavęs į vartus, sugebėjo pataikyti į komandos draugą ir kamuolys tinkle nesuspurdėjo.

„Buvo gera kova. Gerai, kad kova, o ne grubus žaidimas. Teisėjas irgi leido kovoti“, – pasakojo V.Čeburinas.

Buvo gera kova. Gerai, kad kova, o ne grubus žaidimas

Tiesa, kova vyko ne tik aikštėje, bet ir tribūnose, kur apie 200 sirgalių iš Lietuvos girdėjosi geriau nei apie 20 rusiškas „Spartaks“ skanduotes bliaunančių latvių.

Pasak stadiono pranešėjo, mačą stebėjo 1450 žmonių, bet Jūrmalos ekipos rungtynes Rygoje žiūrėjo daugiausiai neutralūs vietiniai.

nuotr. Sauliaus Čirbos/Jūrmalos „Spartaks“ – Marijampolės „Sūduva“
nuotr. Sauliaus Čirbos/Jūrmalos „Spartaks“ – Marijampolės „Sūduva“

O štai lietuviai kūrė futbolo šventę. Skambėjo ne tik „Sūduvos“ dainos, bet ir populiarioji Vikingų skanduotė. Po pergalingų rungtynių Marijampolės ekipos žaidėjai dar geras 10 minučių šoko ir dėkojo gausiai susirinkusiems aistruoliams.

V.Čeburinas pripažino, kad vietomis jautėsi lyg žaisdamas namuose: „Šiek tiek buvo toks jausmas, kai labai aktyviai palaikė. Manau, kad mes savo stadione turėsime daug žiūrovų, tikiu, kad žmonės atvažiuos ir iš kitų miestų, palaikymas bus didžiulis.“

Vienintelį rungtynių įvartį Rygoje pelnė prieš keletą mėnesių į „Sūduvą“ atvykęs 32-jų saugas Guilherme Finkleris. Beje, tai buvo pirmas jo įvartis vilkint Marijampolės klubo marškinėlius.

V.Čeburino teigimu, naujokui vis dar reikia laiko priprasti prie komandos: „Gal jis ne toks greitas, bet turi daug patirties. Jis sugeba likti su kamuoliu, matyti aikštę, tai yra didžiausias pliusas.“

Beje, „Spartaks“ ekipa į „Sūduvos“ vartus šiame mače smūgiavo 7 kartus, o svečiai vartininko budrumą tikrino triskart.

Vienam Latvijos žurnalistui pasirodė, kad lygiosios būtų logiškesnė mačo baigtis, tačiau nuomonės apie tai paklaustas V.Čeburinas atsakė labai trumpai ir labai aiškiai: „Rezultatas – 1:0“.

Rezultatas – 1:0

Iš „Sūduvos“ trenerio schemų pamažu dingsta Gersono Acevedo pavardė. Sezono pradžioje Lietuvą sugebėjimais stebinęs čilietis po traumos ir gydymosi vis dažniau šildo suolą.

nuotr. Evaldo Šemioto/Gersonas Acevedo
nuotr. Evaldo Šemioto/Gersonas Acevedo

Maža to, netyla gandai, kad saugas nevengia naktimis vietoje poilsio pasirinkti kur kas aktyvesnį laiko praleidimo būdą, bet V.Čeburinas į kalbas apie galimas auklėtinio drausmines problemas nesileido: „Neklausykite gandų, matėt – pasakykit. Acevedo nežaidė dėl taktinių mūsų sumanymų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius