Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2023 06 03

Ryškiausios žvaigždės šios vasaros futbolo turguje

Kovos stipriausiose pasaulio futbolo lygose baigiasi – prasideda vasara. Futbolininkams – atostogos, o klubų vadovams – pats darbymetis. Šiemet jis žada būti itin karštas. Galimų perėjimų užkulisiuose minimos pačios ryškiausios futbolo žvaigždės.

Lionelis Messi

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Paskutinį deimantą – pasaulio čempiono titulą – į savo karūną įklijavęs argentinietis paliks Paryžiaus „Saint-Germain“, su kuriuo šiemet antrą sykį tapo Prancūzijos čempionu. Baigiasi jo sutartis su PSG.

Birželį L.Messi švęs jau 36-ąjį gimtadienį, tačiau garsiausiai kalbama apie jo sugrįžimą į „Barcelona“ klubą. Pasak pranešimų, to labiausiai norėtų ir pats puolėjas, tiesa, problema išlieka ta pati – „Barca“ skolos.

Kitas variantas – astronominius pinigus, net milijardą eurų už 2 metus, siūlantis Rijado „Al-Hilal“ klubas iš Saudo Arabijos, į kurį šiemet persikraustė ir Cristiano Ronaldo.

Iš kovos dėl L.Messi parašo nesitraukia ir Davido Beckhamo valdomas „Miami Inter“ klubas, žaidžiantis MLS lygoje, bet tokio sandorio galimybė, bent artimiausiu metu, vertinama prasčiausiai.

Harry Kane‘as

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Harry Kane'as

Vasarą 30-metį švęsiantis puolėjas įmušė 30 įvarčių „Premier“ lygoje ir didesnio dėmesio dėl šio pasiekimo nesulaukė tik todėl, kad Erlingas Haalandas pelnė 36-is.

Visą karjerą Londono „Tottenham“ klube praleidęs anglas (neskaičiuojant trumpų vizitų į kitas komandas nuomos pagrindais) taip ir nėra laimėjęs jokių titulų, o laikas tiksi. Jo sutartis su „Spurs“ galioja dar vieną sezoną, tad Londono ekipai tai gali būti paskutinė galimybė užsidirbti parduodant savo lyderį, vertinamą 90 mln. eurų.

Prieš praėjusį sezoną H.Kane‘o itin geidė Pepas Guardiola ir „Manchester City“, bet šis traukinys nuvažiavo – Anglijos čempionai savo puolimą patikėjo E.Haalandui. H.Kane‘o pavardė dabar dažniausiai minima pranešimuose su „Manchester United“ ir Miuncheno „Bayern“.

Neymaras

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Neymaras
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Neymaras

31-erių brazilas turi dar 2 metus galiojančią sutartį su Paryžiaus „Saint-Germain“ klubu, bet neabejojama, kad šią vasarą paliks Prancūziją, į kurią 2017-ųjų vasarą atvyko už rekordinę 222 mln. eurų išpirką. Dabar futbolo kamuolio burtininko vertė susitraukė trigubai – iki 70 mln.

Matyti savo komandoje Neymaro, kurį dažnai kamuoja traumos, nebenori karščiausi PSG aistruoliai, deginę fakelus ir reikalavę brazilo išvykimo šalia jo namų Paryžiuje. Tarp galimų karjeros stotelių minimi Londono „Chelsea“ ir „Manchester United“ klubai. Galbūt net „Newcastle“, kitą sezoną žaisiantis UEFA Čempionų lygoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius