-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

S.Stankaus interviu privertė D.Šemberą atskleisti, kur iš tiesų nukeliavo A lygos pinigai

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto narys Stasys Stankus įžūliai meluoja. Taip teigia S.Stankaus interviu 15min perskaitęs A lygos prezidentas Deividas Šemberas. Ilgamečio Lietuvos rinktinės lyderio teigimu, Techninio vystymo asociacijos prezidentas meluoja tiek kalbėdamas apie rinktines, tiek apie trenerius, tiek apie A lygos finansinę situaciją.
D.Šemberą papiktino S.Stankaus kalbos apie A lygą ir jos skolas
D.Šemberą papiktino S.Stankaus (kairėje) kalbos apie A lygos skolas ir buvusio vadovo R.Čekavičiaus (viduryje) investicijas.

S.Stankaus pasiteiravus apie A lygos pirmenybes ir jau metus joms vadovaujantį D.Šemberą, LFF pilkasis kardinolas nevengė šliūkštelėti žibalo į ugnį.

Suprantu, kad tai buvo nukreipta tiesiogiai prieš mane.

„Iš vienos pusės, viskas neblogai, tačiau kalbant apie valdybos valdymą, reikalai yra prasti. Kodėl? Kai jie atėjo, lyga turėjo apie 20 tūkst. eurų, kuriuos paliko ankstesnė vadovybė. Šiandien lyga yra minuse maždaug 57 tūkst. eurų. Maža to, buvęs lygos direktorius Rimvydas Čekavičius sako, kad dar 50 tūkst. įdėjo savo. Mes davėme klubams 200 tūkst. Viską suskaičiavus, reikėtų daryti išvadą, jog kažkas tikrai yra negerai. Kas iš to, jei duodi pinigus, jie pravalgo, o po metų prašo vėl?“, – atsakydamas į žurnalisto klausimą, klausė S.Stankus.

Tačiau D.Šemberas tikina, jog ilgametis federacijos darbuotojas, tyčia ar ne, bet pasimetė skaičiavimuose ir jie yra laužti iš piršto.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deividas Šemberas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Deividas Šemberas

„Pažymiu, kad daugelyje jo žodžių, kas liečia A lygą, rinktines, trenerius – vien melas. Žmogus, kuris nėra nei organizacijos nei valdybos narys, nei darbuotojas, susidariusios finansinės situacijos realiai net negali žinoti, o komentuoti juo labiau. Bet suprantu, kad tai buvo nukreipta tiesiogiai prieš mane“, – įsitikinęs A lygos prezidentas.

Jo teigimu, skolos, susijusios su darbo santykiais ir įsipareigojimai tiekėjams, siekia iki 15 tūkst. eurų.

„Bet puikiai suprantame, kad šios skolos yra lygos bėda, o ne federacijos. Mes LFF ir neprašome pinigų skoloms padengti. Norėtume tik, kad klubai galėtų gauti lėšų pagal FIFA ir UEFA programas“, – situaciją 15min aiškino D.Šemberas.

Jo įsitikinimu, S.Stankaus pasakymas apie pinigų „pravalgymą“ yra visiškai neatitinkantis tikrovės.

Jam tai yra „pravalgymas“, o mano supratimu tai investicija į lygos vystymą.

„Tai yra šio žmogaus nesuvokimas, iš kur lyga generuoja pinigus ir kaip ji uždirba. Kad lyga augtų, reikalingos investicijos į žmogiškuosius resursus, rinkodarą, komunikaciją ir pan. Šis žmogus net sunkiai suvokia, kas tai yra, nes niekada negalvojo, kaip uždirbti, o tik kaip įsisavinti finansinius resursus, skiriamus futbolo vystymui. Jam tai yra „pravalgymas“, o mano supratimu tai investicija į lygos vystymą“, – rėžė D.Šemberas.

Legendinis futbolininkas ir pats pirštu dūrė į S.Stankui ne vienerius metus priklausiusius LFF barus.

LFF nuotr./Stasys Stankus
LFF nuotr./Stasys Stankus

„Kas yra tikrasis „pravalgymas“? Tai Nacionalinė futbolo akademija, kuriai nereikia užsidirbti ir kurią kasmet dosniai dotuoja tas pats LFF Vykdomasis komitetas. Jam priklauso iš to paties katilo valgančios asociacijos, o viskam diriguoja „virėjas-pinčiukas“ Stasys Stankus. NFA ir Techninio vystymo asociacijai kasmet tenka virš 500 tūkst. eurų kąsnis. O kokius rezultatus per pastarąjį dešimtmetį mes turime?“, – pyko 82 rungtynes nacionalinėje rinktinėje sužaidęs ir pagal šį rodiklį tik Andriui Skerlai nusileidžiantis vilnietis.

Jis pateikė palyginimą, kad Šiaulių ir Panevėžio futbolo akademijos rinktinių narių išugdo beveik dvigubai daugiau nei NFA, tačiau iš LFF negauna nieko.

Prasimanymu D.Šemberas vadina ir S.Stankaus teiginius apie tai, kad LFF lygai pernai skyrė 200 tūkst. Iš tiesų šie pinigai nebuvo tiesiogiai skirti A lygos ir Pirmos lygos klubams. Juos LFF pervedė teisėjų asociacijai, taip padengdama klubams įprastai tekdavusias teisėjavimo išlaidas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimvydas Čekavičius
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rimvydas Čekavičius

„Mūsų komandoms tai buvo tikrai nemenkas finansinės naštos palengvinimas, tačiau tai nieko bendro neturi su pinigine dotacija lygos vystymui. Ji iš federacijos praėjusiais metais sudarė apskritą nulį, nors, kaip minėjau, pagal FIFA ir UEFA reglamentą mes galime pretenduoti į A lygos vystymo programas“, – pažymėjo D.Šemberas.

Pats D.Šemberas pirmaisiais savo vadovavimo metais dirbo visuomeniniais pagrindais. Jo teigimu, atlyginimo per praėjusius metus jis taip ir negavo.

„Nesu iš lygos paėmęs nei kapeikos, lygiai taip pat, kaip ir iš mūsų futbolo. Man užtenka to, ką uždirbau būdamas profesionaliu žaidėju“, – šyptelėjo A lygos vadovas.

Atskleidė, dėl ko atleistas R.Čekavičius

Tuo tarpu S.Stankaus minimą 50 tūkst, eurų investiciją, kurią neva lygai skyrė buvęs direktorius R.Čekavičius, D.Šemberas vadina butaforine.

„Jeigu tokios investicijos turėtų pagrindo, Rimvydas tikrai nebūtų „buvęs“ direktorius. Maža to, iš finansinių ataskaitų pastebėtas apie 24 tūkst. „nutekėjimas“ iš lygos sąskaitos į UAB „Sporto Televiziją“, kurioje jis yra direktorius. Be jokių sutarčių, valdybos ar mano pritarimo. Tokiu būdu buvo šiurkščiai pažeistos pareigybinės instrukcijos, painiojami privatūs ir lygos interesai. Būtent dėl šių priežasčių narių susirinkime direktorius buvo atleistas iš darbo“, – atskleidė D.Šemberas.

Tačiau ateinantį sezoną ta pati kompanija transliuos A lygos mačus vėl. Kodėl?

„Skelbėme konkursą, kuriame dalyvavo dvi kompanijos. Filmavimų kainą šiemet pavyko išsiderėti „perpus“ pigiau nei „futbolo mylėtojas“ tai darė pernai. Išvadas galite padaryti patys“, – teigė A lygos prezidentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius