Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

San Mariną įveikusią Lietuvos rinktinę savi žiūrovai nušvilpė ir skandavo: ar jums ne gėda?

„Ar jums ne gėda?“ – su tokiomis skanduotėmis Lietuvos rinktinę iš LFF stadiono išlydėjo sirgaliai. Lietuvos futbolo rinktinė Europos futbolo čempionato atrankos turnyre tik per pridėtą laiką 2:1 palaužė nykštukinio San Marino futbolo komandą. Buhalterių ir barmenų rinktinėje turintys svečiai iš San Marino įmušė pirmąjį įvartį oficialiose rungtynėse nuo 2001 metų. Lietuvos futbolo sirgaliai rungtynių metu nušvilpė rinktinę ir garsiai reikalavo trenerio Igorio Pankratjevo pasitraukimo.
Lietuva-San Marinas
Lietuva-San Marinas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Lietuvos futbolininkai anksti atsikratė įtampos ir pirmąjį įvartį įmušė dar septintąją rungtynių minutę. Po Arvydo Novikovo pakelto kampinio kamuolį į vartus nukreipė Fiodoras Černychas. Tai buvo antrasis saugo įvartis nuo atrankos rungtynių su Šveicarija. Lietuvos rinktinei – antrasis per dešimt rungtynių.

Pirmojo kėlinio pabaigoje lietuviai dar turėjo bent dvi geras progas. Luko Spalvio smūgiuotas kamuolys skriejo virš vartų, o Fiodoras Černychas pataikė į San Marino vartininką.

Antrojo kėlinio pradžia buvo tragiška Lietuvos rinktinei. 50 minutę po mūsų gynėjų klaidos San Marino futbolininkas D.Rinaldi atsidūrė vienas prieš Giedrių Arlauskį ir Lietuvos rinktinės vartininkas prasižengė bei gavo raudoną kortelę.

Negana to, jis aikštę paliko šlubuodamas. Į Lietuvos rinktinės vartus stojo Vytautas Černiauskas, kuris pakeitė Vykintą Slivką. Baudos smūgį atlikęs M.Vitaioli išlygino rezultatą. Jo smūgis skriejo tiesiai į sienelę, bet vienas lietuvių futbolininkų nusisuko ir kamuolys įskriejo į vartus. V.Černiauskas net nespėjo sureaguoti. Futbolo mėgėjai socialinėje erdvėje ėmė karčiai juokauti, kad jei taip atsitiktų A lygoje, taip pasielgęs žaidėjas būtų suspenduotas dėl įtarimų dalyvaujant nelegaliose lažybose.

„Kiek jau galima būti „lochais“?“, – tokios skanduotės sklido iš Lietuvos rinktinės sirgalių tribūnos antrajame kėlinyje.

Per pridėtą laiką mažumoje likusią Lietuvos rinktinę išgelbėjo Luko Spalvio įvartis, kuris garantavo lietuvių pergalę 2:1. Perdavimą jam vėl atliko A.Novikovas. Beje, įvartį įmušęs L.Spalvis komandos draugų sveikinimus lydėjo keiksmažodžiais.

Įmušę įvartį lietuviai ėmė ridinėti kamuolį savo pusėje, o stadionas pradėjo švilpti bei skanduoti – „ar jums ne gėda?“. Nuaidėjus finaliniam švilpukui pergalę iškovoję Lietuvos futbolininkai nerizikavo atsisveikinti su savo aistruoliais, kaip darydavo net po pralaimėjimų, o kuo greičiau spruko į rūbinę.

Pastarąjį kartą San Marino rinktinė įvartį įmušė 2013 metų rugpjūtį žaisdama su Lenkijos rinktine. Tuomet pasižymėjo Alessandro Della Valle.

Tiesa, tai nebuvo oficialios rungtynės. Atrankos rungtynėse San Marinas iki tol pasižymėjo 2001 metais – prieš 34 rungtynes.

Šeštadienį Taline Igorio Pankratjevo auklėtiniai nusileido Estijai minimaliu rezultatu 0:1 po Konstantino Vassiljevo įvarčio.

E grupėje Lietuvos rinktinė su 9 taškais užima priešpaskutinę vietą ir lenkia tik tašką turintį San Mariną.

Startinės sudėtys:

Lietuva: G.Arlauskis, L.Klimavičius, G.Freidgeimas, V.Slavickas, M.Žaliūkas, A.Novikovas, L.Pilibaitis, V.Slivka, A.Žulpa, L.Spalvis, F.Černychas.

San Marinas: E.Benedettini, M.Battistini, M.Palazzi, F.Vitaioli, A.Della Valle, Ch.Brolli, M.Vitaioli, L.Gasperoni, M.Stefanelli, N.Chiaruzzi, D.Rinaldi.

 21:49

Prasidėjo pirmasis kėlinys.
 

 21:50

4 min. Pirmąjį lietuvių bandymą atliko A.Novikovas. Varžovų vartininkas apsigynė.
 

 21:53


7 min. F.ČERNYCHAS IŠVEDĖ LIETUVĄ Į PRIEKĮ. 1:0. A.Novikovas sėkmingai pakėlė kampinį ir F.Černychas nukreipė kamuolį į vartus.

  22:03
 
14 min. A.Novikovas atliko dar vieną bandymą, bet kamuolys skriejo šalia vartų.
 

 22:05

20 min. Dar vienas F.Černycho bandymas. San Marinas kol kas neatliko nei vieno smūgio vartų link.
 

 22:11

26 min. Pirmoji geltona kortelė buvo parodyta M.Battistini.
 

 22:17

32 min. Progą turėjo ir į startinę sudėtį patekęs puolėjas Lukas Spalvis.
 

 22:21

36 min. Dar kartą varžovų vartus atakavo A.Novikovas.
 

 22:24

39 min. L.Spalvis turėjo idealią progą. Po varžovų klaidos jis atsidūrė vienas prieš vartininką, tačiau stipriai spirtas kamuolys skriejo aukštai virš vartų.
 

 22:25

39 min. Iškart sekė ir F.Černycho gera proga, tačiau jis smūgiavo iš arti tiesiai į vartininką.
 

 22:25

40 min. Geltoną kortelę gavo M.Stefanelli.
 

 22:29

44 min. A.Novikovo smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų.
 

 22:31

Pirmojo kėlinio pabaiga. Lietuviai per pirmąsias 45 minutes užtikrintai dominavo ir neleido varžovams lankytis savo baudos aikštelėje.Tiesa, kartą lietuviai vos neprisižaidė, kai G.Arlauskis nesėkmingai bandė išmušti kamuolį, o vėliau ėmė persekioti varžovą lyg gynėjas jau už baudos aikštelės linijos. Laimė, teisėjas įžvelgė varžovų pražangą
 

 22:46

Antrojo kėlinio pradžia.
 

 22:52

50 min. RAUDONA KORTELĖ Giedriui Arlauskiui. Po Lietuvos gynėjų grubios klaidos San Marino puolėjas išbėgo vienas prieš vartus. G.Arlauskis jį pasitiko jau už baudos aikštelės ribų. Vartininkas susidūrė su ​D.Rinaldi, kuris spėjo prasimesti kamuolį.Paskutinės vilties pražanga.
 

 22:52

Lietuvos rinktinės vartininkas aikštę paliko ant neštuvų, susiėmęs už šlaunies.
 

 22:55

52 min. Į vartus stojo Vytautas Černiauskas, kuris pakeitė Vykintą Slivką.
 

 22:55

55 min. ĮVARTIS. SAN MARINAS BAUDOS SMŪGIU IŠLYGINO REZULTATĄ. M.Vitaioli smūgis skriejo tiesiai į sienelę, bet vienas lietuvių futbolininkų nusisuko ir kamuolys įskriejo į vartus. V.Černiauskas net nespėjo sureaguoti.
 
  23:02
 
60 min. Geltoną kortelę gavo A.Novikovas.
 

 23:20

73 min. V.Slavicką pakeitė D.Matulevičius.
 

 23:26

82 min. K.Chvedukas pakeitė L.Pilibaitį.
 

 23:27

83 min. L.Spalvis gavo geltoną kortelę.
 

 23:30

88 min. Antrąją geltoną kortelę gavo ir aikštę paliko ​Chiaruzzi.
 

 23:31

Baudos smūgį atliko A.Novikovas, tačiau varžovų vartininkas atrėmė smūgį.
 

 23:31

Pridėtos šešios minutės.Lietuviai dažnai kelia kamuolius į baudos aikštelę, bet pavojaus nesukuria.
 

 23:33

ĮVARTIS. L.Spalvis išvedė Lietuvos rinktinę į priekį. Puolėjas vienu lietimu iš arti nukreipė į vartus kamuolį, kurį techniškai perdavė A.Novikovas.
 

 23:37

Rungtynių pabaiga. Žiūrovai švilpia, rinktinės žaidėjai skuba į rūbinę.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius