Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Sandraugos“ turnyre Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė kalnų versti nesitiki

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė prieš kelionę į „Sandraugos“ taurės turnyrą sužaidė kontrolines treniruočių pobūdžio rungtynes su Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“. Mačą rezultatu 2:0 laimėjo labiau patyrę „Žalgirio“ futbolininkai.
Arvydas Novikovas
Arvydas Novikovas / V.Knyzelio/LFF.lt nuotr.

U-21 rinktinės trenerio teigimu, šiame susitikime buvo svarbiausia įvertinti futbolininkų sportinę formą. „Visi tik pradėjo treniruotis po atostogų.  Norėjome pasižiūrėti, kokios būklės yra žaidėjai. Rinktinės sudėtis gerokai pasikeitusi, turime nemažai jaunesnių žaidėjų“, – sakė U-21 rinktinės treneris Vitalijus Stankevičius.

Atjaunėjusi komandos sudėtis

V.Knyzelio/LFF.lt nuotr./U-21 rinktinės treneris Vitalijus Stankevicius
Treneris Vitalijus Stankevicius

Lietuvos U-21 rinktinė „Sandraugos“ turnyre bus gerokai pasikeitusi. Lyginant su ta komanda, kuri rungtyniauja Europos U-21 čempionato atrankos varžybose, ekipoje dėl įvairių priežasčių nebus vartininko Emilijaus Zubo, gynėjų Vytauto Andriuškevičiaus, Aurimo Vilkaičio, saugų Martyno Dapkaus, Karolio Chveduko, Fedoro Černycho, Armino Vaskelos, Arno Riboko, puolėjo Tado Eliošiaus.

Pasak rinktinės trenerio V.Stankevičiaus, iš turimos sudėties beveik visi žaidėjai po žiemos atostogų dar tik pradėjo rengtis naujam Lietuvos čempionato sezonui.

„Dėl šių priežasčių sunku kalbėti apie tikslus ateinančiam turnyrui. Tiesiog stengsimės kuo geriau pasirodyti. Svarbiausia, kad komanda turėtų savo braižą, kad nebijotų suklysti. Šansą pasireikšti gaus jaunesni futbolininkai. Šiame atrankos cikle didesnių tikslų nebepuoselėjame, todėl po truputį žvelgiame į ateitį“, – teigė treneris.

Vienintelis legionierius – A.Novikovas

Vienintelis U-21 rinktinei padėsiantis legionierius bus Edinburgo „Hearts“ saugas Arvydas Novikovas. Rinktinės strategas V.Stankevičius, džiaugėsi, kad galės remtis vienu ekipos lyderių.

„Arvydas mažai gauna žaisti savo klube, todėl labai norėjo pasirodyti rinktinėje. Šiandien per kontrolines rungtynes su „Žalgiriu“ jis buvo bene pastebimiausias tarp abiejų komandų. Jis bus kaip mūsų koziris. Paspirties taip pat tikimės iš tokių labiau patyrusių žaidėjų kaip Audrius Brokas, Artūras Žulpa“, – vertino U-21 rinktinės vairininkas.

70 minučių (2 kėliniai po 35 min.) trukusią dvikovą su „Žalgiriu“ rezultatu 2:0 po legionierių iš Rusijos Pavelo Komolovo (24 min.) ir Andrejaus Nagumanovo (62 min.) įvarčių laimėjo Vilniaus klubas.

Nepaisant to, U-21 rinktinės lyderis A.Novikovas pirmąsias metų kontrolines rungtynes įvertino pozityviai.

„Manau, kad kaip pirmą kartą sužaidėme gana gerai, ypač turint omenyje, kad kai kurie žaidėjai debiutavo komandoje. Turėjome progų įmušti, komanda žaidė drąsiai. Gaila, tik kad pirmą įvartį praleidome po vaikiškos klaidos, – kalbėjo saugas. – Man pačiam dar trūksta žaidybinės praktikos, nelengva fiziškai. Per 8 dienas laukia 6 rungtynės, tad Rusijoje tikiuosi po truputį įsibėgėti.“

Du varžovai nepažįstami

„Sandraugos“ taurės turnyro C grupėje Lietuvos U-21 rinktinės varžovais bus Tadžikija, Iranas ir Baltarusija. Pasak lietuvių trenerio, apie pirmųjų dviejų komandų pajėgumą galima tik spėlioti. Baltarusių jaunimą mūsiškiai pernai svečiuose įveikė rezultatu 2:0.

„Tadžikija ir Iranas rungtyniauja Azijoje, todėl mums yra beveik nepažįstamos. Dėl to sunku numatyti, kaip mums seksis su jais. Tik žinome, kad Irano nacionalinė rinktinė yra gana pajėgi, todėl nereiktų tikėtis lengvos dvikovos“, – sakė V.Stankevičius.

Penktadienį lietuviai susitiks su Tadžikijos komanda, šeštadienį su Irano, o pirmadienį su Baltarusijos jaunimo rinktine. Į turnyro ketvirtfinalį pateks po dvi stipriausias grupės ekipas, kitos tęs kovą dėl 9-12 vietų. „Sandraugos“ taurės varžybos finišuos sausio 29 dieną.

Lietuvos U-21 jaunimo futbolo rinktinės sudėtis:
(Vardas, pavardė, gimimo metai, klubas)

Vartininkai: Aivaras Bražinskas (1990 m. – Vilniaus MFD „Žalgiris“), Tadas Simaitis (1990 m. – „Šiauliai“)

Gynėjai: Ernestas Pilypas (1990 m. – FC „Šiauliai“), Marius Miškinis (1992 m. – FBK „Kaunas“), Donatas Nakrošius (1991 m. – FBK „Kaunas“), Karolis Jarmalavičius (1991 m. – Pakruojo „Kruoja“), Martynas Jefišovas (1993 m. – FC „Klaipėda“), Edgaras Žarskis (1994 m. – VMFD „Žalgiris“), Jaunius Juozaitis (1990 m. – Vilniaus MFD „Žalgiris“);

Saugai: Karolis Urbaitis (1990 m. – VMFD „Žalgiris“), Simonas Paulius (1991 m. – FBK „Kaunas“), Artūras Žulpa (1990 m. – Pakruojo „Kruoja“), Markas Beneta (1993 m. – Vilniaus MFD „Žalgiris“), Tomas Snapkauskas (1992 m. – FBK „Kaunas“), Arvydas Novikovas (1990 m. – Edinburgo „Hearts“, Škotija), Rokas Urbelis (1990 m. – FC „Šiauliai“);

Puolėjai: Audrius Brokas (1990 m. – Marijampolės „Sūduva“), Edvinas Petkus (1991 m. – FBK „Kaunas“), Lukas Sendžikas (1992 m. – FBK „Kaunas“), Karolis Laukžemis (1992 m. – Klaipėdos „Atlantas“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius