Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saudo Arabija – silpniausia rinktinė pasaulio čempionate?

Saudo Arabija gal ir neatrodo grėsmingiausia varžovė pasaulio čempionate, bet šalis džiaugiasi pagaliau suradusi gerą trenerį. Argentinietis Juanas Antonio Pizzi su Čilės rinktine laimėjo „Copa America“ turnyrą. Tiesa, Saudo Arabijos futbolininkus bus sunkiau išmokyti techniško futbolo nei pietų amerikiečius.
Saudo Arabijos futbolo rinktinė
Saudo Arabijos futbolo rinktinė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dauguma rinktinės žaidėjų neturi jokios patirties užsienio klubuose. Saudo Arabija yra žemiausiai reitinguota rinktinė pasaulio čempionate – 70-oji.

Saudo Arabijos sporto valdininkai bandė tai pakeisti ir dar sausio mėnesį išsiuntė 9 rinktinės žaidėjus nuomos pagrindais pažaisti Ispanijos klubuose. Gynėjai Fahadas Al Muwalladas ir Salamas Al Dawsaris bei saugas Yahya Al Sherhis gavo progą treniruotis aukštesniame lygyje, tačiau nė vieno profesionalaus mačo Ispanijoje taip ir nesužaidė.

„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabijos rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabijos rinktinė

Pasaulio čempionate Saudo Arabijos rinktinė debiutavo 1994 metais ir tada pasiekė aštuntfinalį. Nuo to laiko rinktinėje pasikeitė net 30 trenerių. Jiems pavyko patekti į čempionatus 1998, 2002 ir 2006 metais, tačiau grupių etapas nebuvo peržengtas.

Olandas Bertas van Marwijkas atvedė komandą į 2018 metų pasaulio čempionatą, tačiau nesusitarė su futbolo federacija dėl sutarties pratęsimo.

Edgardo Bauza pakeitė olandą, bet išdirbo vos du mėnesius ir buvo pakeistas J.A.Pizzi.

Treneris

J.A.Pizzi į Saudo Arabiją persikėlė po to, kai nesugebėjo į pasaulio čempionatą atvesti Čilės rinktinės.

49-erių treneris tikisi atvesti komandą į pasaulio čempionato aštuntfinalį. Argentinietis bando įdiegti daugiau perdavimų grįstą žaidimą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Juanas Antonio Pizzi
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Juanas Antonio Pizzi

Vartininkai

Treneris neturi ryškaus favorito tarp vartininkų. Tačiau pagrindiniu kandidatu laikomas Yasseras Al Mosailemas.

Jis gerai pasirodė rungtynėse su Ukraina, kai Saudo Arabija sužaidė 1:1.

Gynėjai

Gynėjų ketvertas yra jau suformuotas, bet trys iš jų yra vyresni nei 30 metų ir greičiausiai neprilygs greitesniems varžovams.

Centro gynėjų pora – 34-erių Osama Hawsawi ir 32-ejų Omaras Hawsawi.

Saugai

Daug priklausys nuo saugo Abdullaho Otayfo, kuris yra lyginamas su Luka Modričiumi.

25-erių futbolininkas gali sukurti progų savo komandos draugams. 130 rungtynių rinktinėje jau sužaidęs Taisiras Al-Jassimas pridės solidumo, o Yahya Al-Shehri įneš kūrybiškumo puolime.

„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabijos rinktinės saugas Abdullah Otayfas
„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabijos rinktinės saugas Abdullah Otayfas

Puolėjai

Rinktinėje nėra ryškių puolėjų, kurie būtų pasižymėję aukščiausiame lygyje. Mohammadui Al-Sahlawi – jau per 30 metų ir jis lengvai pasiduoda kibiai gynybai.

Grėsmės varžovų vartams gali sukurti Salemas Al Dawsari ir Fahadas Al Muwalladas, tačiau abu Ispanijos klubuose sėdėjo ant suolo.

Grupės rungtynės

Birželio 14 dieną jie sužais atidarymo rungtynes su Rusija. Rostove birželio 20 dieną susitiks su Urugvajumi ir 25 dieną Volgograde su Egiptu.

„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabijos rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Saudo Arabijos rinktinė

Saudo Arabijos rinktinės sudėtis

Vartininkai: Mohammedas Al-Owaisas („Al Ahli“), Yasseras Al Mosailemas („Al Ahli“), Abdullah Al-Mayoufas („Al Hilal“).

Gynėjai: Mansooras Al-Harbi („Al Ahli“), Yasseras Al-Shahrani („Al Hilal“) Mohammedas Al-Breikas („Al HIlal“), Motazas Hawsawi („Al Ahli“), Osama Hawsawi („Al Hilal“), Omaras Hawsawi („Al Nassr“), Ali Al-Bulaihi („Al Hilal“).

Saugai: Abdullah Al-Khaibari („Al Shabab“), Abdulmalekas Al-Khaibri („Al Hilal“), Abdullah Otayfas („Al Hilal“), Taiseeras Al-Jassimas („Al Ahli“), Houssainas Al-Mogahwi („Al Ahli“), Salmanas Al-Faraj, Mohamedas Kanno (abu – „Al Hilal“), Hattanas Bahebri („Al Shabab“), Salemas Al-Dawsari („Villarreal“, Ispanija), Yahya Al-Shehri („Al Nassr“).

Puolėjai: Fahadas Al-Muwalladas (Valensijos „Levante“, Ispanija), Mohammadas Al-Sahlawi („Al Nassr“), Muhannadas Assiri („Al Ahli“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius