Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Savų sirgalių nušvilptos „Barcelona“ treneris: „Normalu, kad žmonės reikalauja daugiau“

„Barcelona“ šį sezoną neprimena tos varžovus gniuždančios futbolo mašinos, kokia katalonų komanda būdavo ankstesniais metais, o geriausias to pavyzdys buvo antradienį. Slogiai atrodžiusi „Barca“ namuose vykusiose UEFA Čempionų lygos rungtynėse be įvarčių 0:0 sužaidė su kuklia Prahos „Slavia“ komanda, o mačui pasibaigus „Camp Nou“ stadione pasigirdo švilpimai šeimininkų ekipos atžvilgiu.
Ernesto Valverde
Ernesto Valverde / „Scanpix“ nuotr.

Daugiausiai kritikos katalonų stovykloje sulaukia vyriausiasis komandos treneris Ernesto Valverde. Trečią sezoną Barselonoje dirbantis ispanas jau dusyk laimėjo „La Liga“ čempionatą, bet abu sykius patyrė fiasko Čempionų lygoje, o dar daugiau neigiamų atsiliepimų sulaukia dėl pragmatiškos žaidimo taktikos.

Ne išimtis buvo ir vakarykštė akistata su Čekijos čempionais, kurioje „Barca“ kamuolį kontroliavo 60 proc. laiko, tačiau sukūrė itin nedaug progų bei taip ir nepasižymėjo.

„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi
„Scanpix“ nuotr./Lionelis Messi

Pats E.Valverde po mačo tikino suprantantis, jog Katalonijos klubo sirgaliai iš jo komandos tikisi daugiau.

„Normalu, kad žmonės reikalauja daugiau. Visada norisi laimėti. Deja, šiandien nesugebėjome išpildyti gerų progų, kurias turėjome“, – po rungtynių sakė E.Valverde.

Nors pats strategas apie pasitraukimą iš savo užimamo posto nešneka, Ispanijoje jau kalbama apie tai, jog E.Valverde kėdė turėtų imti drebėti. O tam priežasčių yra ir daugiau, kadangi slogias rungtynes „Barca“ sužaidė ir „La Liga“ pirmenybėse, kuriose šeštadienį išvykoje 1:3 nusileido „Levante“ vienuolikei.

„Suprantame, kad rungtynės su „Levante“ nebuvo gero mūsų žaidimo atspindys, lygiai taip pat, kaip ir mačas su „Slavia“. Dvejas rungtynes sužaidėme netobulai, tad suprantame, jog dabar mus slėgs spaudimas ir turėsime grįžti į pergalių kelią“, – kalbėjo E.Valverde.

Nepaisant nesėkmingų rezultatų, „Barca“ išlieka tiek „La Liga“, tiek Čempionų lygos F grupės viršūnėse. Tiesa, Ispanijoje jiems į nugarą alsuoja tiek pat taškų turintis Madrido „Real“, o europiniame fronte vos tašku atsilieka Dortmundo „Borussia“, su kuria katalonai žais kitas turnyro rungtynes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius