Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Schalke 04“ gerbėjų skanduotė užsitraukė musulmonų nemalonę

Aukščiausiojoje Vokietijos futbolo lygoje („Bundesliga“) rungtyniaujančio Gėlzenkircheno „Schalke 04“ klubo gerbėjai sukėlė masinį musulmonų pasipiktinimą, kai vienoje iš komandos palaikomųjų skanduočių paminėjo pranašo Mahometo vardą.
Anot pranešimų, skandalą sukėlusi „Schalke 04“ klubo gerbėjų skanduotė buvo sukurta dar 1924 metais, tačiau kada joje buvo paminėtas pranašas Mohamedas – nežinoma.
Anot pranešimų, skandalą sukėlusi „Schalke 04“ klubo gerbėjų skanduotė buvo sukurta dar 1924 metais, tačiau kada joje buvo paminėtas pranašas Mahometas, nežinoma. / TopFoto/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Musulmonai Islamas

„Mahometas buvo pranašas, kuris nieko neišmanė apie futbolą. Tačiau iš visų nuostabių spalvų jis išsirinko mėlyną ir baltą“, – taip skamba skandalą sukėlusi gerbėjų skanduotės eilutė, kuria šlovinamos „Schalke 04“ futbolo klubo spalvos – mėlyna ir balta.

BBC pasakojimu, Turkijos žiniasklaidai išspausdinus pranešimus apie šią skanduotę, oficiali „Schalke 04“ klubo elektroninio pašto dėžutė iš karto buvo užversta šimtais protestuojančių musulmonų laiškų.

Rimtą susirūpinimą vis stiprėjančiais musulmonų protestais jau išreiškė ir Gėlzenkircheno policija bei Vokietijos musulmonų taryba.

Vis dėlto Vokietijos musulmonų tarybos vadovas Aimanas Mazyekas teigia sieksiąs ne uždrausti skandalingą skanduotę, o išsiaiškinti, kokiu pagrindu buvo paminėtas Mahometo vardas.

Į vis stiprėjantį musulmonų pasipiktinimą greitai reagavo ir Gėlzenkircheno klubo vadovybė. Ji, anot pranešimų, kreipėsi į islamo ekspertą, siekdama išsiaiškinti, ar skanduotės tekstas tikrai gali įžeisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius