Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeimininkų nesėkmė Afrikos futbolo čempionate virto riaušėmis stadione

Pusiaujo Gvinėjoje vykstančiame šešiolikos rinktinių Afrikos futbolo čempionato finale dėl pirmenybių aukso sekmadienį žais Dramblio Kaulo Kranto ir Ganos rinktinės, o šeštadienį dvikovoje dėl bronzos medalių turėtų susitikti Kongo Demokratinės Respublikos ir šeimininkės Pusiaujo Gvinėjos komandos. Tačiau ar vietos sirgaliai galės palaikyti savo ekipą – nežinia. Mat per ketvirtadienį vykusį pusfinalį nuoskaudą dėl savo mylimos ekipos – Pusiaujo Gvinėjos rinktinės – nesėkmės futbolo pirmenybėse aistruoliai liejo ant policijos, varžovų ir stadiono kėdžių – jie sukėlė riaušes.
Per Afrikos futbolo čempionato pusfinalį Pusiaujo Gvinėjos sirgaliai stadione sukėlė riaušes
Per Afrikos futbolo čempionato pusfinalį Pusiaujo Gvinėjos sirgaliai stadione sukėlė riaušes / „Scanpix“/AP nuotr.

Taip vadinamame Afrikos Nacijų Taurės turnyre ketvirtadienį buvo sužaistas antras pusfinalio mačas. Keturis (1963, 1965, 1978 ir 1982 metais) kartus „Juodojo“ žemyno pirmenybes laimėjusi ir jau penktą kartą iš eilės tarp keturių pajėgiausių šio turnyro ekipų patekusi Ganos rinktinė vakar 3:0 (2:0) nugalėjo šeimininkus Pusiaujo Gvinėjos futbolininkus, kurie į Afrikos pirmenybių pusfinalį pateko pirmą kartą.

Po įvartį nugalėtojams pelnė Jordanas Ayew (42 min. iš 11 m baudinio), Mubarakas Wakaso (45+1 min.) ir Andre Ayew (75 min.).


Ghana 3 - 0 Equatorial Guinea (Goals and... by footballdailytv

Kai jau rungtynėse buvo aiškus nugalėtojas ir ekipoms liko sužaisti paskutines 8 minutes, Pusiaujo Gvinėjos rinktinės aistruoliai pradėjo mėtyti butelius į aikštę, o teisėjas sustabdė mačą ir paprašė policijos pagalbos, kad suvaldytų kilusias aistras.

Kai jau rungtynėse buvo aiškus nugalėtojas ir ekipoms liko sužaisti paskutines 8 minutes, Pusiaujo Gvinėjos rinktinės aistruoliai pradėjo mėtyti butelius į aikštę ir varžovų aistruolius, o teisėjas sustabdė mačą bei paprašė policijos pagalbos, kad suvaldytų kilusias aistras.

Per sustabdytą laiką vienas iš vietinių sirgalių buvo įsiveržęs į aikštę. Jis užsipuolė linijos arbitrą, buvo pasiryžęs kalbėtis su aikštės arbitru, bet buvo sulaikytas apsaugos darbuotojų.

Virš aikštės pasirodė sraigtasparnis, o per garsiakalbius buvo bandoma įspėti stadione gausiai susirinkusius šeimininkų sirgalius, kuo gali baigtis riaušės. Buvo panaudotas ir ašarinės dujos.

Tuo tarpu Ganos rinktinės aistruoliams teko bėgti aikštės pusės link tam, kad išvengtų butelių ir daiktų „bombardavimo“ iš varžovų „stovyklos“. Ganiečiai iš „Malabio“ stadiono buvo palydėti per 30 minučių.

Po pusvalandžio arbitras leido rungtynėms tęstis. Nors mačas buvo sustabdytas 82 minutę, jis pratęstas jau nustačius laiką nuo 90 minutės.

Nors Pusiaujo Gvinoėjos ekipa turi žaisti šeštadienį, greičiausiai, vietos sirgaliai nematys tame pačiame „Malabio“ stadione rengiamų rungtynių ir savo žvaigždžių pasirodymo – FIFA jau svarsto, ar nevertėtų akistatą žaisti prie uždarų durų.

„Norime atsiprašyti už mūsų sirgalių elgesį. Tai neleistina“, – penktadidenį išplatino pareiškimą Pusiaujo Gvinėjos rinktinės žaidėjai.

Trečiadienį pusfinalyje 1992 metų šio žemyno čempionai Dramblio Kaulo Kranto futbolininkai 3:1 (2:1) nugalėjo po septyniolikos metų pertraukos tarp keturių pajėgiausių „Juodojo“ žemyno komandų patekusią Kongo Demokratinės Respublikos vienuolikę.

Po penkerių metų pertraukos devintą kartą į šio turnyro finalą patekusios Ganos rinktinės paskutinieji du finalai 1992 ir 2010 metais buvo nesėkmingi, o po trejų metų pertraukos ketvirtą kartą finale žaisiančiai Dramblio Kaulo Kranto komandai paskutiniai du bandymai 2006 ir 2012 metais laimėti čempionės titulą taip pat buvo nesėkmingi.

Vienintelį kartą Afrikos čempionatų finaluose Dramblio Kaulo Kranto ir Ganos rinktinės žaidė 1992 metais Senegale ir tada, po nulinių lygiųjų per pagrindinį laiką bei pratęsimą, 11 metrų baudinių seriją 11:10 laimėjo Dramblio kaulo Kranto futbolininkai.

Tiesa, šios abi komandos 2008 metais tarpusavyje aiškinosi bronzos medalių likimą ir tąsyk rezultatu 4:2 laimėjo gimtojoje šalyje žaidusi Ganos komanda.

VIDEO: Riaušės per Pusiaujo Gvinėjos ir Ganos rinktinių futbolo mačą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius