-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienį – Lietuvos futbolo desertas: „Ekrano“ ir „Žalgirio“ mūšis dėl vietos po saule

Šio savaitgalio desertas – Panevėžyje vyksiantis įnirtingas mūšis tarp Lietuvos futbolo čempionato („A lygos“) lyderių Panevėžio „Ekrano“ ir VMFD „Žalgiris“ klubų.
Į aikštę žengia „Ekrano“ ir „Žalgiris“ komandos
„Ekrano“ ir „Žalgirio“ komandos šį sezoną susitiks priešpaskutinį kartą. / Sauliaus Čirbos nuotr.

Sekmadienį Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ komanda stos į žūtbūtinį mūšį su Lietuvos čempionate pirmaujančiu Panevėžio „Ekranu“. Jo baigtis abiems ekipoms gali turėti lemiamą reikšmę kovoje dėl čempionų titulo.

„General Financing A lygos“ XXIII turo rungtynės tarp šalies grandų vyks Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione.

Po 22-iejų turų čempionate pirmaujantis Panevėžio „Ekranas“ savo sąskaitoje turi 55 taškus, antroje vietoje žengiantis VMFD „Žalgiris“ – 47-is.

Tarpusavio akistatos

2012 metų sezone šios komandos buvo susitikusios tris kartus. Jos pasidalino po vieną pergalę bei kartą išsiskyrė rungtynes baigusios lygiosiomis.

Pirmoji akistata balandžio mėnesį vyko „A lygoje“, Panevėžio akademijos stadione. Tuomet stipresni buvo „Ekrano“ futbolininkai, dvikovą laimėję rezultatu 1:0. Vienintelį įvartį pelnė komandai jau nebeatstovaujantus Mantas Savėnas.

Antrą kartą ekipos ginklus surėmė jau kitame fronte – LFF taurės finale. Jame nugalėtojui išsiaiškinti prireikė 11 metrų baudinių serijos, nes per pagrindinį laiką ir pratęsimą įvarčių pelnyta nebuvo. Žymiai tiksliau ir šaltakraujiškiau baudinius mušę žalgiriečiai atsirevanšavo savo priešininkams, nugalėdami juos 3:1, taip atimdami dvejus pastaruosius metus „Ekranui“ priklausiusį trofėjų.

Trečioji tarpusavio dvikova VIlniuje baigėsi be įvarčių 0:0. Visų rungtynių metu varžovus spaudę žalgiriečiai taip ir nesugebėjo pasiųsti kamuolio į vartus.

Ketvirtųjų rungtynių svarba – ne tik taškai

Panevėžio „Ekranas“ sekmadienį sieks ne tik gyvybiškai svarbios pergalės, bet ir bandys reabilituotis prieš savo gerbėjus po dviejų triuškinančių pralaimėjimų (bendru rezultatu 0:11) UEFA Čempionų lygos trečiajame atrankos etape Briuselio „Anderlecht“ vienuolikei.

Tą po trečiadienį Vilniuje pralaimėtų rungtynių 0:6 pažymėjo ir ekraniečių treneris Valdas Urbonas: „Mūsų tikslas, jog komanda mobilizuotųsi sekmadieniui, nes žaisime labai svarbias rungtynes. Jos gali labai daug nulemti čempionate. Daug kas priklausys nuo to, kaip mes atsistatysime po patirto fiasko.“

Savo ruožtu žalgiriečiams šis susitikimas taip pat bus neeilinis. Lietuvos vicečempionų gretose debiutuos prie komandos vairo šią savaitę stojęs naujasis vyriausiasis treneris Marekas Zubas.

V.Urbono nuomone, trenerio pasikeitimas dažnai įneša teigiamų pokyčių, emocinį pakilimą.

Naujajam „Žalgirio“ strategui dvikovoje su „Ekranu“ teks verstis be diskvalifikuotų Luka Peričiaus ir Tomislavo Peko.
 
Dvikovai Panevėžyje – Lietuvos rinktinės trenerio dėmesys
 

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Treniruotės akimirka
I.Gelūno/15min.lt nuotr.
Csaba Laszlo

Apie „Ekrano“ ir „Žalgirio“ susitikimą savo mintimis trumpai pasidalino Lietuvos rinktinės treneris Csaba Laszlo.

„Be abejo, įdomiausia turo dvikova laukia sekmadienį Panevėžyje tarp „Ekrano“ ir VMFD „Žalgiris“. Žalgiriečių padėtis panaši kaip ir „Ekrano“. Jei laimės, intriga kovoje dėl čempionų titulo atgims. Pralaimėjimas gali tapti lemiamu“, – sakė vengras.

Garsus vartininkas nežymų pranašumą skiria „Žalgiriui“

Praeityje gynęs Vilniauas „Žalgirio“ vartus Lietuvos iki 21-erių metų (U-21) rinktinės vartininkų treneris Vaclovas Jurkus mano, jog šiek tiek geresnes galimybes pergalę iškovoti turi žalgiriečiai.

„Bus tikrai įdomu. Pergalę skirčiau „Žalgiriui“ – 60 procentų prieš 40“, – sako V. Jurkus.

Buvusiam vartininkui ketverius pastaruosius metus Lietuvos čempione tapusi Panevėžio ekipa praėjusiame sezone paliko geresnį įspūdį.

Bus tikrai įdomu. Pergalę skirčiau „Žalgiriui“ – 60 procentų prieš 40, – spėjo V.Jurkus.

„Ekranas“ į kovą su „Žalgiriu“ stos pralaimėjęs vieną svarbiausių sezono kovų – nepasipriešinęs Briuselio „Anderlecht“ iš Belgijos. „Pralaimėta stipresniam varžovui, bet rezultatas kelia labai daug klaustukų. Nesėkmė gali turėti įtakos“, – įsitikinęs V.Jurkus.

Pasikeitimai varžovų stovykloje

Liepos mėnesį „A lygoje“ vykusios pertraukos metu ekraniečių stovykloje įvyko nemažai pasikeitimų. Komandą paliko du startinės sudėties žaidėjai: puolėjas Andrius Velička ir saugas Ramūnas Radavičius.

Aštuonis įvarčius šiame sezone „Ekranui“ A lygoje įmušęs 33 metų A.Velička išvyko į Azerbaidžano Baku AZAL klubą, o septynis kartus pasižymėjęs R.Radavičius persikėlė į VMFD „Žalgiris“ ekipą.

Panevėžį palikusius žaidėjus pakeitė puolėjai Arsenijus Buinickis, Žilvinas Kymantas ir gynėjas Edvinas Girdvainis.

27-erių A.Buinickis atvyko iš Alytaus „Dainavos“ klubo, kuriame jis šiemet pelnė 11 įvarčių ir buvo vienas rezultatyviausių lygos žaidėjų. Per dvejas Lietuvos čempionate „Ekrano“ sudėtyje žaistas rungtynes puolėjas jau spėjo įmušti 3 įvarčius (Tauragės „Taurui“ ir „Šiauliams“).

Prie komandos prisijungęs kitas atakjuojantis futbolininkas 22 metų amžiaus Žilvinas Kymantas į Panevėžį persikėlė iš Klaipėdos „Atlanto“. Jis taip pat sugebėjo pasižymėti vilkėdadamas „Ekrano“ marškinėlius, įmušė po vieną įvartį į Tauragės „Tauro“ ir Dublino „Shamrock Rovers“ komandos vartus.
 
19-metis gynėjas Edvinas Girdvainis ekipą papildė persirkaustydamas iš Italijos „Padova“ klubo. Šioje šalyje futbolininkas praleido dvejus metus ir rungtyniavo „Primavera“ čempionate, kur varžosi „Serie A“ ir „Serie B“ pirmenybių ekipų jaunimo komandos.

E.Girdvainis „Ekrane“ rungtynes dažniausiai pradeda nuo atsarginių žaidėjų suolelio.

Panevėžio „Ekrano“ rezultatai A lygoje

Lietuvos čempionai šiame sezone per 22 dvejas žaistas rungtynes iškovojo 17 pergalių, 4 kartus susitikimus baigė lygiosiomis ir patyrė vos 1 pralaimėjimą.

Vienintelė ekipa nugalėjusi panevėžiečius – Marijampolės „Sūduva“ (3:1). Lygiąsias pavyko išplėšti Pakruojo „Kruojai“ (1:1), Gargždų „Bangai“ (1:1), „Šiauliams“ (2:2) ir VMFD „Žalgiris“ komandai (0:0).

Statistika

Panevėžio „Ekranas“ – rezultatyviausia „A lygos“ komanda, varžovams įmušusi 51 įvartį.

Ji taip pat yra ir viena geriausiai besiginančių ekipų, į savo vartus praleidusi 16 įvarčių. Geresne gynyba pasižymi tik būsimieji priešininkai VMFD „Žalgiris“, kamuolį iš savų vartų tinklo traukę vos 12 kartų.

„Ekranas“ savo aikštėje demonstruoja geriausius rezultatus visoje A lygoje. Per 10 namuose žaistų susitikimų iškovotos 9 pergalės ir kartą sužaista lygiosiomis (su „Šiauliais“ 2:2).

Rungtynių vieta ir laikas
Rugpjūčio 12 d., 16 val. Panevėžio „Aukštaitijos“ stadione.
Tiesioginė transliacija: per Futbolo.TV ir „Lietuvos ryto“ televiziją.
Panevėžio „Ekranas“ ? ? VMFD „Žalgiris“

 

A lygos rikiuotė
Vieta Komanda R. P. Lg. Pr. Įv.sant. Taškai
1. Ekranas 22 17 4 1 +35 55
2. Žalgiris 22 14 5 3 +28 47
3. Sūduva 22 13 4 5 +21 43
4. Kruoja 23 12 4 7 +11 40
5. Šiauliai 23 11 3 9 +14 37
6. Banga 23 7 6 10 -4 27
7. Dainava 22 6 3 13 -15 21
8. REO 23 5 4 14 -17 19
9. Tauras 23 6 1 16 -29 19
10. Atlantas 23 3 4 16 -44 13

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius