Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sekmadienis pasaulio čempionate: Brazilija ir Vokietija stoja į kovą

Pirmą ir antrą vietą pasaulio reitinge užimančios rinktinės – Vokietija ir Brazilija pasirodys pasaulio čempionato žiūrovams sekmadienį. Dvi komandos amžiais bus prisimenamos dėl 2014 metų rezultato, kai Vokietija pusfinalyje 7:1 sutriuškino Braziliją. Šiais metais brazilų komandoje vėl pilna talentingų puolėjų, o Vokietija turi pakankamai pajėgų, kad apgintų čempionų titulą – pastarąjį kartą tai yra pavykę Brazilijai 1958 ir 1962 metais.
Brazilijos rinktinės lyderis – Neymaras
Neymaras / „Scanpix“ nuotr.

15 val. Kosta Rika -Serbija

Pasaulio futbolo čempionato diena prasidės E grupės maču Samaroje, per 1050 km į Rytus nuo Maskvos. Ir pačios komandos nutolusios nuo favoričių – Kosta Rika pasaulio reitinge yra 23-ia, Serbija – 34.

Tačiau Kosta Rikos futbolininkai, dar vadinami „Ticos“ nejaučia baimės. Galų gale, ko gi bijoti, jei nesi pralaimėjęs per penkis pastaruosius pasaulio čempionato mačus.

Kosta Rika atliko netikėtai ilgą žygį per 2014 metų pirmenybes, kai pasiekė ketvirtfinalį, o ten reguliarų rungtynių laiką baigė lygiosiomis su Nyderlandais (šie pateko po 11 metrų baudinių).

Kosta Rika nepralaimėjo nė vienerių rungtynių 2014 metais Brazilijoje ir gali pakartoti CONCACAF regiono komandų nepralaimėtų rungtynių rekordą, jei pasieks pergalę arba lygiąsias akistatoje su Serbija.

Ryškiausia 5 mln. gyventojų šalies žvaigždė yra vartininkas Keyloras Navasas, žaidžiantis Madrido „Real“ klube.

31 metų vartų sargas žaidė ir Čempionų lygos finale, kur „Real“ 3:1 pranoko „Liverpool“. '

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Keyloras Navasas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Keyloras Navasas

Kosta Rikos komandos branduolį sudaro JAV žaidžiantys futbolininkai – rinktinė turi šešis žaidėjus iš MLS čempionato komandų.

Serbijoje verta atkreipti dėmesį į 23 metų puolėją Aleksandrą Mitrovičių, kuris pasižymėjo trimis įvarčiais per laimėtas kontrolines rungtynes 5:1 prieš Boliviją. Kiti trenerio Mladeno Krstajičiaus aukšto kalibro ginklai yra gynėjas Branislavas Ivanovičius, anksčiau dešimtmetį žaidęs Londono „Chelsea“, Nemanja Matičius, žaidžiantis „Manchester United“, o taip pat aukštas ir talentingas Romos „Lazio“ vidurio saugas Sergejus Milinkovičius-Savičius. Jis buvo lyderis Serbijos laimėtame mače prieš Braziliją per 2015 metų pasaulio jaunimo (iki 20 metų) čempionatą.

18 val. Vokietija – Meksika

Vokietija pradės čempionų titulo gynybą Maskvos „Lužnikų“ stadione rungtynėmis su Meksika ir jos spalvingais sombrero užsimaukšlinusiais sirgaliais – jie tikrai ryškus Rusijos sostinėje.

„Scanpix“ nuotr./Meksikos futbolo rinktinė
„Scanpix“ nuotr./Meksikos futbolo rinktinė

Vokietija lengvai praėjo atrankos varžybas, bet strigo šiemet kontrolinėse rungtynėse, kur sužaidė lygiosiomis su Anglija, Prancūzija, Ispanija, o pralaimėjimas Brazilijai kovo mėnesį nutraukė 22 nepralaimėtų rungtynių seriją.

„Mes nesamoe tokie geri, kaip patys save laikome ir kaip dauguma mano,“ – prieš čempionatą įspėjo Tono Kroosas.

Madrido „Real“ saugas turi puikių partnerių aikštės viduryje. Tai Sami Khedira, Mesutas Ozilas, Thomasas Muelleris, Marco Reusas. Komandoje liko 10 žaidėjų, kurie kėlė aukštyn taurę 2014 metais.

„Scanpix“ nuotr./Vokietijos futbolo rinktinės treneris J.Loewas.
„Scanpix“ nuotr./Vokietijos futbolo rinktinės treneris J.Loewas.

Vokietija ir Meksika buvo susitikusios pernai per Konfederacijų taurės pusfinalį, kai vokiečiai lengvai laimėjo rungtynes 4:1.

Meksika pralaimėjo aštuntfinalyje jau šešiose pasaulio pirmenybėse, tad šįkart norėtų kažkaip nuimti užkeikimą. Galbūt padės psichologas – Meksika pridėjo į komandą Imanolą Ibarrondo, buvusį Ispanijos klubo „Rayo Vallecano“ futbolininką. Tiesa, nuo 2016 metų dirbantis psichologas kol kas nepagerino meksikiečių rezultatų, kuriuos vis kritikuoja Meksikos žiniasklaida.

21 val. Brazilija – Šveicarija

Brazilijos treneris Tite perstatė komandą lyginant su 2014 metų sudėtimi. Aišku atakoje vis tiek daug lems Neymaras, kuriam šįsyk padės 21 metų Gabrielis Jesusas, „Manchester City“ puolėjas, pelnęs Brazilijai 7 įvarčius per atrankos varžybas.

„Žinoma, Neymaras yra puikus žaidėjas. Visi tai žino, – sakė Willianas. – Jei žaisime kaip komanda, galime nugalėti bet kurią rinktinę. Taigi, viskas priklausys nuo psichologijos.“

Tite vadovaujama Brazilija turi ir tvirtų atraminių saugų, tokių kaip Casemiro, ar Vilniuje profesionalo karjerą pradėjęs Paulinho.

Su Coutinho, Willianu jis turėtų sudaryti saugų grandį, kurios priekyje turėtų būti ir Neymaras. Vidurio puolėjo pozicija matyt priklausys Gabrieliui Jesusui.

Vartininkas Allissonas diriguos puikiems gynėjams: Danilo, Thiago Silva, Miranda ir Marcelo. Brazilijos darni gynybai padėjo komandai užimti pirmąją vietą Pietų Amerikos atrankos grupėje.

Brazilijos lauks pavojingas varžovas Šveicarija, kuri ketvirtą kartą iš eilės pateko į pasaulio čempionatą ir turi ambicijų pasiekti ketvirtfinalį – tai būtų pirmas toks kartas šveicarams per 64 pastaruosius metus.

Šveicarija yra šešta pasaulio reitinge, keturiomis vietomis žemiau už Braziliją. Šveicarai laimėjo devynis iš 10 atrankos mačų, o prieš tai, 2016 m. Europos čempionato atrankoje, šios komandos meistriškumą jėgą buvo patyrę ir Lietuvos futbolininkai.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuva – Šveicarija
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Lietuva – Šveicarija

Treneris Vladimiras Petkovičius remiasi ypač aukšto lygio saugais, o Haris Severovičius bus vienišas puolėjas atakos smaigalyje.

Saugas Valonas Behrami, 33 metų futbolininkas, žaisiantis ketvirtajame pasaulio čempionate, teigė, kad svarbu bus ne tik sustabdyti Neymarą.

„Aišku, mes tikimės, kad jam tai bus prasta diena, o mums – gera, – kalbėjo V.Behrami. – Vienas žaidėjas jo nesustabdys, nes jis toks greitas ir techniškas. Turėsime žaisti prieš jį visa komanda.“

E grupės vėlyvasis mačas vyks Rostove prie Dono.

„Scanpix“ nuotr./Brazilijos rinktinės lyderis – Neymaras
„Scanpix“ nuotr./Brazilijos rinktinės lyderis – Neymaras

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius