-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sensacija Čempionų lygoje: tobulai progas realizavęs Liono „Olympique“ paskandino „Man City“

Šeštadienio vakarą Lisabonoje įsikūrusiame Jose Alvalade stadione paaiškėjo paskutinė ketvirtoji UEFA Čempionų lygos pusfinalio dalyvė. Beveik kiekvienais metais šiame turnyre atsiranda vis nauji išsišokėliai, o šiemet tokių turėsime net du – prie „RB Leipzig“ jungiasi ir Liono „Olympique“, 3:1 įveikęs „Manchester City“.
Liono „Olympique“
Liono „Olympique“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos ekipa į UEFA Čempionų lygos pusfinalį pateko antrą kartą klubo istorijoje – tai padarė po kiek daugiau nei dešimtmečio.

Jų pusfinalyje laukia Miuncheno „Bayern“ išbandymas.

Savo ruožtu „Manchester City“ Čempionų lygos ketvirtfinalio barjero neperžengia trečius metus paeiliui.

Nors lažybininkams ši pora buvo lengviausiai nuspėjama, „Man City“ jau nuo pat pirmųjų minučių pajautė varžovų grėsmę.

Pirmieji pavojingą progą 3 min. sukūrė būtent „miestiečiai“, kuomet pavojingai į baudos aikštelę įsiveržė Raheemas Sterlingas. Visgi jo siųstas perdavimas adresato nepasiekė, o tuomet mažais žingsneliais į priekį žengti pradėjo Liono ekipa.

Prancūzai pasižymėjo drausme gynyboje, tačiau ir patys nepraleisdavo progų pagrasinti varžovų vartams. Jei keletą klastingų jų smūgių neutralizavo Edersonas, tai 24 min. brazilas buvo bejėgis prieš oponentų kontrataką, kuri baigėsi įvarčiu.

Maxwelas Cornet pasaugojo savo komandos draugo Toko Ekambi užnugarį – pastarajam priėmus kamuolį greitoje atakoje, jį išmušti pavyko Ericui Garciai, tačiau žaidimo įrankis gula patogiai po M.Cornet kojomis, o šis meistriškai užsukęs kamuolį išveda Liono „Olympique“ į priekį – 1:0.

Besivejančios vaidmenyje atsidūrusi „Man City“ perėmė rungtynių kontrolę, tačiau rimtų progų nesusikūrė iki antrojo kėlinio vidurio. Tuomet varžovų vartams vis labiau grasinti pradėjo K.De Bruyne, galiausiai 69 min. sulaukęs puikaus perdavimo iš R.Sterlingo ir išlyginęs rezultatą – 1:1.

Atrodė, kad Mančesterio futbolininkai su išlyginamuoju įvarčiu perims kontrolę, tačiau įvyko visai atvirkščiai. Po keitimo aikštėje pasirodęs Moussa Dembele per 15 minučių sugebėjo pelnyti net du įvarčius ir atvesti savo klubą į pusfinalį.

Tiesa, prancūzams pirmaujant 2:1 auksinę galimybę rezultatą išlyginti turėjo Raheemas Sterlingas, kuriam tereikėjo nestipriu kojos mostu pasiųsti kamuolį į visiškai tuščius vartus. Visgi anglas to padaryti nesugebėjo, o jau kitoje atakoje „miestiečiai“ iš savo vartų tinklo traukė lemiamą kamuolį.

Rungtynių eiga

87 min. ĮVARTIS! Neįmuši tu, įmuša tau. M.Dembele pelno antrą įvartį ir deda tašką šiame mače – 3:1.

86 min. O Dievulėliau, Raheemai Sterlingai, ką tu darai??? Anglui tereikėjo paridenti kamuolį į tuščius vartus, tačiau jėgos neapskaičiavęs futbolininkas kamuolį siunčia į tribūnas.

79 min. ĮVARTIS! Štai taip reikia įeiti į žaidimą, sako Moussa Dembele. Vos 4 minutes aikštėje pabuvojęs prancūzas muša greitoje atakoje, o Liono klubą iki finalo skiria tik kiek daugiau nei 10 minučių – 2:1.

73 min. Dabartinis atviras futbolas primena vakarykštes „Barcelona“ ir Miuncheno „Bayern“ rungtynes. Gabrielis Jesusas iš tolimojo nuotolio tikrina varžovų vartininką, tačiau pastarasis vietoje.

69 min. ĮVARTIS! Brendo ir pribrendo. R.Mahrezas pamatė į baudos aikštelę įkertantį R.Sterlingą, kuris siunčia saldainiuką K.De Bruynei, o šis preciziškai tiksliai deda kamuolį į dešinį vartų kampą – 1:1.

60 min. K.De Bruyne savo stichijoje – atlieka labai pavojingą baudos smūgį, tačiau vartai kol kas pakankamai saugūs juos prižiūrint A.Lopesui.

56 min. Anglijos vicečempionai kol kas niekaip nepramuša varžovų gynybinių užkardų, o laikas sparčiai tirpsta. Pepas Guardiola į aikštę metą žaidėją, kuris neabejotinai pagyvins puolimą – Riyadą Mahrezą. Jis keičia Fernandinho.

Po pirmojo kėlinio Liono „Olympique“ pirmauja 1:0.

45 min. Vis dažniau pavojingas progas susikuriantys Mančesterio futbolininkai siunčia rimtą signalą varžovams, kad antroje pusėje bus velniškai sunku.

43 min. „Man City“ nori įmušti įvartį „į rūbinę“, tačiau Rodri tinkamai nepataiko į kamuolį, kuris galiausiai ir vėl atsiduria varžovų vartininko glėbyje.

39 min. K.De Bruyne atlikinėdamas baudos smūgį iš ganėtinai aštraus kampo bandė nustebinti varžovų vartų sargą, tačiau A.Lopesas gaudo kamuolį savo rankose. Liono futbolininkai kol kas žaidžia labai drausmingai.

31 min. A.Lopesas suklysta bandydamas iškumščiuoti kamuolį iš savo baudos aikštelės, tačiau pirmasis suskumba prie kamuolio ir antruoju bandymu siunčia jį toliau nuo savo vartų.

24 min. ĮVARTIS! Kontratakoje į priekį pasileidusį Toko Ekambi „miestiečių“ gynėjas Ericas Garcia dar spėjo pasivyti ir išmušti kamuolį, tačiau žaidimo įrankis krenta už kamerūniečio buvusiam jo komandos draugui Maxwelui Cornet, kuris gražiai užsuka kamuolį ir siunčia jį į varžovų vartus!

Arbitras dar paprašo VAR peržiūros dėl galimos nuošalės, tačiau jos nėra, o iš džiaugsmo riaumojantys Liono futbolininkai priekyje 1:0.

12 min. Pirmoji geltona kortelė keliauja Leo Dubois, kuris lipa varžovui ant pėdos.

10 min. Edersonas privalo išlikti budrus. F.Marcalis susirenka atšokusį kamuolį ir smūgiuoja pažeme, tačiau kamuolys atsiduria varžovų vartininko rankose.

3 min. Pirmasis labai pavojingas R.Sterlingo įkirtimas į baudos aikštelę. „Man City“ puolėjas ieškojo atsilaisvinsio Gabrielio Jesuso, bet baudos aikštelėje tvarkingai išsivalė varžovų gynėjai.

Startinės sudėtys:

„Manchester City“: Edersonas, Kyle'as Walkeris, Aymericas Laporte, Cancelo, Ericas Garcia, Ilkayus Gundoganas, Rodri, Fernandinho, Raheemas Sterlingas, Kevinas De Bruyne, Gabrielis Jesusas.

Liono „Olympique“: Anthony Lopesas, Jasonas Denayeris, Marcelo, Fernando Marcalis, Houssemas Aouaras, Leo Dubois, Maxence Caqueret, Maxwelas Cornet, Bruno, Memphis Depay'us, Karlas Toko Ekambi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius