Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sensacinga pergalė: slovėnai atėmė iš rusų kelialapį į pasaulio futbolo čempionatą

Trečiadienį futbolo rinktinės kovojo dėl kelialapių į 2010 metų vasarą Pietų Afrikos Respublikoje vyksiantį pasaulio futbolo čempionatą.
Slovėnų džiaugsmas po pergalės
Slovėnų džiaugsmas po pergalės / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Slovėnai

Tikra drama vyko Slovėnijoje, kur susitiko šios šalies ir Rusijos rinktinės. Maskvoje susitikimą rezultatu 2:1 laimėjo Rusijos rinktinė ir išvykoje ją būtų tenkinusios lygiosios. Tačiau 41-ą pirmo kėlinio minutę įvartį įmušė slovėnas Z.Dedičius. Antrą kėlinį Rusija bandė pulti ir sukūrė kelias pavojingas progas, tačiau pasižymėti taip ir nepavyko. Taigi Slovėnija iškovojo kelialapį į čempionatą ir tapo šio trečiadienio futbolo sensacija.

Rungtynes Rusijos komanda baigė devyniese – 69 minutę buvo pašalintas A.Keržakovas dėl išpuolio prieš vartininką, o jau prasidėjus pridėtam laikui iš aikštės gavęs antrą geltonąją kortelę buvo pašalintas ir J.Žirkovas.

Kituose susitikimuose sensacingų baigčių nebuvo. Portugalija nugalėjo Bosnijos ir Hercegovinos vienuolikę rezultatu 1:0 – tokiu pačiu kaip per pirmąjį susitikimą.

Vilčių patekti į kitą etapą turėjo Ukrainos komanda, kuri išvykoje sužaidė lygiosiomis su Graikija. Tačiau namie jie pralaimėjo 0:1 ir palaidojo viltis vykti į čempionatą.

Drama vyko rungtynėse tarp Airijos ir Prancūzijos. Airijos rinktinė svečiuose pagrindinį laiką  laimėjo prieš Prancūzijos rinktinę (pirmasis susitikimas baigėsi 1:0 prancūzų naudai). Skyrus papildomą laiką airiai vis dėlto praleido įvartį ir taip kelialapis atiteko prancūzams. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius