Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Septyni Prancūzijos klubai su PSG priešakyje ėmėsi veiksmų prieš mokesčių rojuje gyvenantį „Monaco“

Šeši aukščiausios Prancūzijos futbolo lygos („Ligue 1“) klubai ir vienas antrojo diviziono klubas ėmėsi teisinių veiksmų prieš „Monaco“ komandą. 75 proc. mokesčių Prancūzijai mokančios ekipos pyksta, kad Monake reziduojantis „Monaco“ klubas neturi paisyti prancūzų mokesčių taisyklių ir taip turi pranašumą.
„Monaco“ futbolininkai
„Monaco“ futbolininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Į „Ligue 1“ šį sezoną sugrįžęs „Monaco“ naujų žaidėjų pirkimui išleido milijonus eurų ir šiuo metu turnyro lentelėje žengia antras. Monako mokesčių sistema tam yra itin palanki, ko Prancūzijos klubai moka iki 75 proc. mokesčių. Tarp nepatenkintųjų yra ir ne ką mažiau pastaraisiais metais išleidžiantis „Paris Saint Germain“ klubas.

Sausį „Monaco“ su šalies lyga susitarė, kad klubas per artimiausius dvejus metus organizacijai sumokės 50 mln. eurų, tačiau besiskundžiančioms ekipoms tai vis tiek neatrodo sąžininga.

Be PSG ekipos, teisines priemones prieš „Monaco“ palaiko ir Marselio „Olympique“, „Bordeaux“, „Montpellier“, „Lille“, „Lorient“ bei antrosios lygos „Caen“. Šie klubai mano, kad Monako ekipos pranašumas yra kur kas didesnis nei 50 mln. eurų.

Šioms ekipos pritaria ir Prancūzijos futbolo federacijos (FFF) prezidentas Noelis Le Graet'as. Jo manymu, „Monaco“ ir lygos susitarimas dėl 50 mln. eurų turėtų būti persvarstytas.

„Mokesčių sistema Monako komandos atžvilgiu yra per daug gera. Tie 50 mln. eurų nė iš tolo neprilygsta naudai ir pranašumui, kurį gauna klubas dėl nevienodų mokesčių. Reikia vėl sėsti prie stalo ir bandyti rasti kitą sprendimą. Tam turi pritarti dauguma lygos komandų“, – „L'Equipe“ teigė N.Le Graet'as.

Kiek anksčiau buvo siūlymų, kad „Monaco“ klubas savo būstinę perkeltų į Prancūziją – tokiu atveju jiems galiotų šalies mokesčių sistema. Ekipa šią galimybę atmetė ir net grasino nebežaisti Prancūzijos pirmenybėse bei persikelti į Italiją arba Ispaniją.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius