-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbai vaikščiojo peilio ašmenimis, bet pateko į Europos čempionatą

2024 metų Europos futbolo čempionato atrankos varžybose kovas baigė C grupės, kurioje žaidė Lietuvos rinktinė, komandos.
Milošas Veljkovičius
Milošas Veljkovičius / REUTERS nuotr.

Kelialapį į Europos čempionatą šioje grupėje jau anksčiau buvo užsitikrinę Vengrijos futbolininkai, kurie šiandien namie priėmė Juodkalnijos komandą. Pastaroji galėjo tikėtis antrosios vietos ir kelialapio į prestižinį turnyrą, jei būtų laimėjusi Budapešte, o per kitas rungtynes antri žengę serbai būtų namie pralaimėję autsaideriams bulgarams.

Vienu metu vykusiose rungtynėse klostėsi įvairiausi galimi scenarijai, tačiau nė vienas iš jų nebuvo palankus Juodkalnijai. Iš pradžių 1:0 pirmavo serbai ir juodkalniečiai, po to abiejuose stadionuose rezultatas buvo lygus 1:1, o antrojo kėlinio viduryje į priekį rezultatu 2:1 jau išsiveržė vengrai ir bulgarai.

Galiausiai vengrai laimėjo 3:1, o serbai išlygino rezultatą (2:2) ir įsidėjo kelialapį į Europos čempionatą savo kišenėn.

Serbams šiandien įvarčius pelnė Milošas Veljkovičius (17 min.) ir Srdžanas Babičius (82), o bulgarams – Georgi Rusevas (59) ir Kirilas Despodovas (69).

Juodkalniečiams įvartį 36 min. įmušė Slobodanas Rubežičius, tačiau jo pastangas niekais pavertė 67 ir 68 min. pasižymėjęs Dominikas Szoboszlai bei per teisėjo kompensuotą laiką (90+3) tašką rungtynėse padėjęs Adamas Nagy.

Vengrai tapo grupės nugalėtojais (18), antrąją vietą užėmė serbai (14), o treti liko juodkalniečiai (11).

Lietuvos rinktinė (6) šioje grupėje užėmė 4 vietą. Mūsų ekipa išvykoje nugalėjo Bulgariją 2:0, namie su ta pačia ekipa sužaidė 1:1, o dar po tašką pelnė priimdama juodkalniečius (2:2) ir vengrus (2:2).

Standings provided by Sofascore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius