Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Serbų futbolo žvaigždę iš trečio karto prigesinęs V.Čeburinas: „Gaila, jog neįmušėme“

Panašu, kad Belgrado „Crvena zvezda“ vyriausiojo trenerio Vladano Milojevičiaus pasakyti žodžiai, jog Marijampolės „Sūduva“ per metus stipriai ūgtelėjo, nebuvo vien tik pagarbus svečių gestas. Antradienio vakarą kovodama prieš Serbijos futbolo milžiną Čempionų lygos atrankoje Suvalkijos komanda niekuo nenusileido ekipai, kuri dar praėjusį sezoną ant menčių paguldė ir pačius Senojo žemyno futbolo karalius „Liverpool“. Europos kampaniją Vladimiro Čeburino auklėtiniai pradėjo aukšta nata – viltingomis lygiosiomis 0:0.
Vladimiras Čeburinas
Vladimiras Čeburinas / Nuotr. Vytauto Kuralavičiaus

„Crvena zvezda“ vardas Lietuvos futbolo klubams iki šiol priminė neįveikiamą baubą. Bent kartą sužaisti lygiosiomis su šia Belgrado ekipa iki šiol nebuvo pavykę net legendinių laikų Vilniaus „Žalgiriui“.

Ilgiausiai prieš tituluočiausią serbų komandą per keturis bandymus lietuviai laikėsi iki 70-osios minutės, tačiau 1989-ųjų spalį Vilniuje vykusiame UEFA taurės antrojo etapo mače Robertas Prosinečkis sugebėjo įmušti ir „Crvena zvezda“ išsivežė pergalę 1:0.

Praėjusį sezoną „raudonosios žvaigždės“ kaitrą jau galėjo pajusti ir „Sūduva“, Čempionų lygos antrajame atrankos etape kapituliavusi 0:3 išvykoje ir 0:2 namuose.

O štai šį antradienio vakarą buvo viskas kitaip. „Sūduva“ ne tik priešinosi, bet ir smagiai improvizavo, o rungtynių pabaigoje prie varžovų vartų užkūrė tikrą pirtį ir turėjo ne vieną puikią progą pasižymėti.

Kaip klostėsi šių rungtynių eiga, puikiai parodo ir „Sūduvos“ vairininko V.Čeburino atlikti keitimai. Nė vienas iš trijų nebuvo orientuotas į gynybą. Kazachstano specialistas į aikštę metė žaidėjus (Paulių Golubicką, Sandro Gotalą ir Eligijų Jankauską), kurie gyvintų žaidimą ir šis vaizdas kardinaliai skyrėsi nuo to, kurį matėme šioms komandoms ietis kryžiuojant praėjusią vasarą.

„Pirmiausia, sveikinu savo vyrus su tokiu puikiu rezultatu. Praėjusiais metais kovoti su šiuo oponentu buvo gerokai sunkiau, ypač Belgrade. Visi puikiai matėte, kad tai yra puikiai subalansuotas priešininkas. Dėl to niekam neturėtų kilti jokių klausimų. Kita vertus, ši dvikova puikiai parodė, kad ir prieš šią komandą galime kautis ir turėjome šansų“, – po mačo Marijampolėje ramiai kalbėjo V.Čeburinas.

Nors nulius švieslentėje vietos sirgaliai pasitiko švęsdami tarsi pergalę ir stovėdami traukė Marijaus Mikutavičiaus „Tris milijonus“, „Sūduvos“ strategas stipriai džiūgauti neskubėjo.

Treneris neslėpė, kad jam apmaudu dėl neišnaudotų progų, kurių šeimininkai šiose rungtynėse turėjo ne vieną.

„Tie neįmušti įvarčiai stipriai apsunkina situaciją, nes puikiai suprantame, kad mūsų laukia atsakomasis mačas, kuris bus žymiai sudėtingesnis. Jei kažko norime tikėtis, privalome Belgrade sužaisti šimtu procentų. Dabar mūsų užduotis išanalizuoti šias rungtynes, abiejų komandų žaidimą ir sukovoti po savaitės iš visų jėgų“, – kalbėjo strategas.

Nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/Vladimiras Čeburinas
Nuotr. Vytauto Kuralavičiaus/Vladimiras Čeburinas

„Crvena zvezda“ strategas V.Milojevičius kovingiems suvalkiečiams irgi negailėjo komplimentų

„Tikėjomės, kad mačas čia nebus lengvas, bet tikėjausi, kad mano komanda žais solidžiau. Dabar belieka viltis, kad Belgrade pamatysime kitokį vaizdą ir sugebėsime laimėti bei žengti į kitą etapą“, – vylėsi serbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius