Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Serbų žiniasklaidoje – padėka už įvartį į savo vartus: „Ačiū, Žulpa“

Serbijos rinktinė antradienio vakarą skausmingai užbaigė Lietuvos žygį UEFA Tautų lygoje. Edgaro Jankausko auklėtiniai Belgrade krito 1:4, o serbų žiniasklaida ne tik gyrė savo žaidėjus, bet ir dėkojo Artūrui Žulpai.
Serbija – Lietuva
Serbija – Lietuva / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmasis kėlinys baigėsi rezultatu 0:0, o lietuviai sugebėjo sukurti keletą pavojingų progų.

„Lietuviai sudrebino skersinį, tačiau tai buvo pareiškimas, kad svečiai neplanavo būti patrankų mėsa. Kad ir kaip bebūtų, Žulpos įvartis į savo vartus ir Mitrvičiaus smūgis, rezultatą pavertęs jau 2:0, beveik paskelbė lietuvių kapituliaciją“, – rašė „Novosti“.

„B92“ skelbė, kad rezultatas 4:1 neturėtų klaidinti: „Vėl praleidome „nuogą“ įvartį, o pirmąjį mums davė Artūras Žulpa, mušęs į savo vertus.“

„Ačiū, Žulpa“, – antraštėje skelbė „b92“.

Ačiū, Žulpa

„Kurir“ apie tai, kas vyko antrajame kėlinyje, kuriame ir krito visi įvarčiai, rašė: „Ereliai jungė kitą pavarą ir parbloškė Lietuvą.“

„Blic“ pabrėžė, kad pirmajame kėlinyje šeimininkams nepadėjo nei lietus ir permirkusi aikštė, nei stiprus vėjas.

„Lietus lėmė, kad susirinko vos apie 800 sirgalių. Įdomu tai, kad stadione buvo ir svečių aistruolių“, – stebėjosi „Blic“.

Lietus lėmė, kad susirinko vos apie 800 sirgalių. Įdomu tai, kad stadione buvo ir svečių aistruolių

Apžvalgininkas pabrėžė, kad Lietuvos rinktinė buvo pasiruošusi įrodinėti savo galimybes, nepaisant to, kad jau nebeturėjo šansų net išlikti C lygoje.

„Atrodė, kad viskas jau aišku, – situaciją, kai serbai pirmavo 2:0, aprašė „Blic“. – Bet tada Petravičius mušė įvartį prieš tuščias lietingo Belgrado tribūnas.

Vis tik serbų žiniasklaida vieningai trimitavo, kad antrajame kėlinyje išleistas antras puolėjas buvo kertinis aikštėje ir būtent dėl to pavyko perlaužti susitikimą.

„Po to, kai išėjo antras puolėjas, mušėme greitai, o tada lengvai užbaigėme darbą“, – po mačo sakė Ademas Ljajičius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serbija – Lietuva
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serbija – Lietuva

Tris rezultatyvius perdavimus atlikęs Andrija Živkovičius kalbėjo: „Žinojome, kad su Lietuva bus sunku. Ypač todėl, kad oras buvo blogas. Tačiau persilaužėme ir laimėjome.“

Serbijos žiniasklaida mielai aprašė ir Edgaro Jankausko spaudos konferenciją, kurioje Lietuvos treneris pasakojo: „Serbija yra komanda, kuri žaidžia pasaulio čempionate. Tai yra viena geriausių Europos komandų, ypač žiūrint į pavardes.

Tautų lyga yra geras turnyras, bet mes žaidėme ne savo lygio grupėje, nes kitos komandos buvo vos ne 100 reitingo vietų aukščiau nei mes.

Nesame patyrusi komanda, šeši mūsų žaidėjai žaidžia Lietuvos čempionate, kuris nėra pajėgus. Žinoma, esu nusivylęs vieta turnyro lentelėje.

Pamokos ir patirtis, kurią įgavome, bus naudinga Lietuvos futbolui ateityje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius