Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Sevilla“ treneris – apie pasikeitusį vaizdą Vilniuje ir dirbtinės vejos pavojus

Kiekvienos rungtynės – kita istorija. Auksinę frazę prisiminė Pablo Machinas, kurio treniruojama „Sevilla“ komanda namie įveikė „Žalgirį“ 1:0, o štai Vilniuje sutriuškino šeimininkus 5:0.
Pablo Machinas
Rungynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Kas pasikeitė per savaitę, kad Sevilijos komandos pranašumas išaugo penkis kartus Europos lygos rungtynėse su „Žalgiriu?“

Rimtas nusiteikimas, pasirengimas ir pasibaigę „Žalgirio“ vartininko stebuklai – tokią išvadą padarė P.Machinas po mačo Vilniuje, kur „Sevilla“ žengė į kitą Europos lygos etapą bendru rezultatu 6:0.

„Kiekvienas mačas yra skirtingas, – pabrėžė „Sevilla“ strategas. – Pirmosiose rungtynėse „Žalgirio“ vartininkas sužaidė labai gerai, bet šįkart stengėmės žaisti ramiai ir kontroliuoti įvykius.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka

Šių metų gegužę prie „Sevilla“ vairo, po sėkmingo etapo „Girona“ klube, stojęs 43 metų ispanas ramiai konstatavo, kad rungtynės Vilniuje parodė komandų skirtumą.

Jis teigė, kad nesitikėjo tokio ankstyvo įvarčio – nors 6 minutę Nolito pelnytas įvartis atrodė dėsningas, nes „Sevilla“ nuo pat starto švilpuko prispaudė vilniečius.

„Tokio ankstyvo įvarčio nesitikėjome, bet rimtai ruošėmės mačui, nes turėjome sunkumų per pirmąsias rungtynes Sevilijoje“, – sakė P.Machinas.

Jo nuomone, antrajame kėlinyje vaizdas pasikeitė dėl dviejų priežasčių – jis pats pakeitė tris žaidėjus, Sevilijos komanda numušė tempą, o „Žalgiris“ ėmė spausti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka

Akivaizdu, kad „Sevilla“ antrajame kėlinyje ėmė ruoštis Ispanijos lygos startui, kai praėjusį sezoną septintą vietą užėmusi komanda bandys pagerinti pozicijas.

P.Machino teigimu, gili sudėtis jam leido manevruoti laisvai žaidėjais ir jie bus pasirengę Ispanijos lygos pirmosioms rungtynėms su „Rayo Vallecano“.

Prieš rungtynes neįprastą dirbtinę aikštę Vilniuje akcentavęs „Sevilla“ strategas ir vėl pabrėžė, kad ant tokios dangos žaisti nėra labai miela.

„Turbūt specialistai daugiau pasakytų, bet aikštė atrodo pavojinga, ypač, kai būna sausa, nepalaistyta. Tokioje aikštėje keičiasi ir žaidėjų kūno padėtis, – kalbėjo P.Machinas. – Buvo sunku žaisti ant dirbtinės dangos, bet rezultatas nuo to nepriklauso.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius