Sezono išvakarėse VMFD „Žalgirį“ sustiprino talentingas puolėjas Donatas Kazlauskas

17-metis puolėjas Donatas Kazlauskas papildė Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ kolektyvą.
Donatas Kazlauskas
Donatas Kazlauskas / avgi.lt nuotr.

Į sostinę iš Kauno atvykęs D. Kazlauskas savaitę dalyvavo komandos treniruočių stovykloje. Dar prieš atvykstant į peržiūrą puolėju buvo aktyviai domimasi. Anksčiau VMFD „Žalgiris“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius buvo teigęs, jog treniruočių stovykla leis į šį žaidėją pasižiūrėti iš arčiau.

Į ką pasižiūrėti turėjo ne tik sporto direktorius, bet ir praėjusį šeštadienį VMFD „Žalgiris“ komandos draugiškas rungtynes su Rygos „Metta/LU“ stebėję žiūrovai. Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodęs ekipos naujokas pelnė du įvarčius bei padėjo žalgiriečiams iškovoti pergalę rezultatu 3:0.

Tokio sėkmingo pasirodymo nesitikėjo net pats Donatas. „Prieš rungtynės pasvajojau, kad būtų puiku įmušti vieną įvartį. Tiesa pasakius labai džiaugiausi, kad apskritai galėjau išbėgti į aikštę ir sužaisti vieną kėlinį“, – sakė D. Kazlauskas.

VMFD „Žalgiris“ komanda puolėją sudomino savo didelėmis ambicijomis. „Turėjau daug pasiūlymų iš Lietuvos ir užsienio klubų, bet pasirinkau „Žalgirį“. Čia mane atviliojo didelės komandos ambicijos ir geros sąlygos“, – atvykimo priežastis atskleidė naujokas.

D. Kazlauskas mano, jog atjaunėjęs „Žalgiris“ gali laimėti Lietuvos A lygos čempionatą.

„Esame labai jauna komanda, bet manau, jog patirties trūkumas nesutrukdys siekti pirmos vietos A lygoje. Tai kaip tik turėtų būti mūsų stiprybė“, – teigė futbolininkas.

Perspektyvus puolėjas futbolininko karjerą pradėjo Kretingoje. Būdamas 14 metų išvyko į Kauną ir toliau treniravosi Nacionalinėje futbolo akademijoje. D. Kazlauskas pripažįstą, kad būtent ši akademija jam atvėrė galimybes rungtyniauti jaunimo rinktinėse bei atsidurti Lietuvos vicečempionų komandos gretose.

„Manau Nacionalinė futbolo akademija yra labai naudinga jauniems žaidėjams. Esu jai dėkingas už tai, ką dabar turiu. Jos dėka galėjau sparčiai tobulėti ir rungtyniauti jaunimo rinktinėse bei dabar atstovauti „Žalgiriui“, – sako D.Kazlauskas.

Praėjusį sezoną Donatas baigė Kauno „Atleto“ komandoje. Prie komandos sezono viduryje prisijungęs futbolininkas spėjo sužaisti 5 rungtynes, per kurias įmušė 3 įvarčius bei padėjo ekipai finišuoti trečioje vietoje.

Jaunasis talentas sako, jog artimiausias jo karjeros tikslas debiutuoti U-21 jaunimo rinktinėje, o vėliau atverti duris ir Nacionalinėje vyrų rinktinėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius