Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sezono išvakarėse VMFD „Žalgiriui“ – linkėjimai nuversti kalnus

Sezono išvakarėse Vilniaus miesto futbolo draugija „Žalgiris“ pristatė komandą bei planus nacionalinėse ir tarptautinėse varžybose.
VMFD „Žalgiris“ naujokai.
VMFD „Žalgiris“ naujokai. / S.Čirbos nuotr.

Oficialiame komandos pristatyme dalyvavo Vilniaus miesto tarybos sekretorius ir VMFD „Žalgiris“ valdybos narys Virginijus Dastikas, „Žalgirio“ draugijos vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė ir sporto direktorius Mindaugas Nikoličius, komandos treneris Damiras Petravičius, kapitonas Algis Jankauskas bei šiemet klubą papildę nauji futbolininkai.

Konferencija prasidėjo VMFD „Žalgiris“ vykdančiosios direktorės V. Venslovaitienės pranešimu apie pratęstą bendradarbiavimo sutartį su lažybų bendrove „Unibet“.  

„Jau trečius metus iš eilės pratęsta bendradarbiavimo sutartis su lažybų bendrove „Unibet“. Ši sutartis mums nėra eilinė, ji turi simbolinę reikšmę. 2010 metais būtent „Unibet“ davė impulsą mūsų idėjų realizavimui. Jie tuomet buvo pirmieji, kurie mumis patikėjo, tad turime savo rėmėjams padėkoti, jog šiandien esame čia“, – kalbėjo V. Venslovaitienė.

Draugijos vykdančioji direktorė teigė, jog atstovauti „Žalgiriui“ yra didelė atsakomybė.

„Iš fanų perėmę vėliavą dirbti su šia draugija, jautėme didelę pareigą ir atsakomybę. Dabar, kai komanda galės dalyvauti Europos lygos kovose, tikime, kad sugebėsime tarptautinėse varžybose pateisinti žalgiriečių vardą. Suprantame, jog komandai tai yra didelė atsakomybė, bet mes esame pasiryžę ją prisiimti“, – sakė V.Venslovaitienė.

Treneris patenkintas pasiruošimu

Treneris Damiras Petravičius tiki, kad ekipa pasirengusi sezonui: „Atvykęs į „Žalgirį“ turėjau 9 savaites, per kurias privalėjau paruošti komandą sezonui. Nuo pat treniruočių ciklo pradžios dirbome daug ir sunkiai. Pirmąjį pasirengimo etapą pradėjome Vilniuje, vėliau išvykome į Kroatiją. Ten žaidėme su stipriomis komandomis iš aukščiausių Kroatijos, Slovėnijos ir kitų šalių futbolo lygų. Džiaugiuosi, jog klubas sudarė geras treniruočių sąlygas tiek Lietuvoje, tiek Kroatijoje. Manau komanda sezonui pasiruošė gerai ir jam prasidėjus skins pergales.“

Strategas iš Kroatijos drąsiai kalbėjo apie žalgiriečių galimybes: „Daugumos Lietuvoje rungtyniaujančių ekipų nepažįstu, bet žinau, kad mūsų komanda yra tarp trijų kandidatų laimėti Lietuvos A lygą. Tikiuosi, jog sugebėsime nukonkuruoti pagrindinius konkurentus – „Sūduvą“ ir „Ekraną.“

Gali sulaukti dar vieno naujoko

„Žalgirio“ sporto direktorius M.Nikoličius teigia, jog nepaisant didelių pasikeitimų komandoje, branduolys išliko.

Komanda vis dar formuojasi, todėl tarpsezoniais pakeičiame daug žaidėjų. Šiemet komandoje pasikeitė 10 futbolininkų, bet branduolys išliko, – sakė M.Nikoličius.

„Vilniaus miesto futbolo draugijai „Žalgiris“ šis sezonas bus trečiasis A lygoje. Komanda vis dar formuojasi, todėl tarpsezoniais pakeičiame daug žaidėjų. Šiemet komandoje pasikeitė 10 futbolininkų, bet branduolys išliko. Manau, jog ekipai labiausiai trūks Deivydo Matulevičiaus, kurį išnuomavome  Lenkijos aukščiausiosios lygos komandai Krokuvos „Cracovia“. Jam suteikėme galimybę rungtyniauti aukštesniame lygyje.

Dabar turime būrį naujų, jaunų žaidėjų. Tikime, jog jie sugebės sėkmingai įsilieti į komandą ir pateisinti mūsų lūkesčius. Svarbi komplektacijos dalis buvo naujojo vyriausiojo trenerio atėjimas. Jo ieškojome ilgai ir manome, jog pasirinkome teisingai. Neabejojame, kad jis su šia komanda sugebės įgyvendinti klubo iškeltus tikslus“, – sakė draugijos sporto direktorius.

„Žalgirį“ gali papildyti dar vienas naujokas. „Komandos komplektacija beveik baigta. Tiesa, deramės su dar vienu žaidėju. Gali būti, jog artimiausiu metu sulauksime paskutinio papildymo“, – užsiminė klubo sporto direktorius.

Linkėjimai nuversti kalnus

Vilniaus miesto tarybos sekretorius ir VMFD „Žalgiris“ valdybos narys V.Dastikas žalgiriečiams šiame sezone palinkėjo nuversti kalnus.

„Vilniui pernai padovanojote sidabrą, tikime, kad šiemet padovanosite ir auksą. Man džiugu žiūrėti į šitą jauną kolektyvą bei ambicingą trenerį. Tikiu, kad šiame sezone galite nuversti kalnus“, – žalgiriečius drąsino V.Dastikas. 

VMFD „Žalgiris“ vykdančiajai direktorei V. Dastikas įteikė skanduočių knygelę.

„Tikiu, jog „Žalgirio“ vardas dažnai minimas Lietuvos ir užsienio žiniasklaidoje. Dėl šios priežasties noriu įteikti skanduočių knygelę, kurioje visi skanduočių žodžiai prasideda iš raidės Ž. Noriu, kad visa Europa išmoktų tarti šią raidę bei „Žalgirio“ pavadinimą“, – linkėjo vienas „Žalgirio“ valdybos narių.

Pristatymo pabaigoje komandos naujokams oficialiai buvo įteikti „Žalgirio“ marškinėliai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius