-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šiauliai“ prisiviliojo varžovų kapitoną

Pasiruošimą naujajam 2024 metų sezonui tęsiančios futbolo akademijos „Šiauliai“ klubo gretas sustiprino dar vienas naujokas. FA „Šiauliai“ vadovai sukirto rankomis su Kaune pastaruoju metu rungtyniavusiu Martynu Dapkumi.

Martynas savo profesionalaus futbolininko svajonės pradėjo siekti dar gimtojoje Tauragėje, vėliau vidurio gynėjas futbolo paslapčių mokytis persikėlė į Kaune įsikūrusią nacionalinę futbolo akademiją. Pastarosios auklėtinis 2011 metų sezoną užbaigė dar tuo metu gyvavusiame ir „Pirmoje lygoje“ rungtyniavusiame Kauno „Atlete“, o po sezono pabaigos tauragietis sukirto rankomis su pajėgiausiame Izraelio futbolo divizione rungtyniavusiu Haifos „Maccabi“ klubu.

Tiesa, futbolininkas beveik metus atstovavo klubo jaunimo ekipoms, o vėliau buvo išnuomotas antrame pagal pajėgumą šalies divizione rungtyniavusiai Aukštutinio Nazareto „Hapoel“ ekipai.

Po laiko Izraelyje tvirtai sudėtas gynėjas sugrįžo į Lietuvą bei papildė tuo metu dar gyvavusio Kauno „Stumbro“ gretas. Vėliau sekė laikas „Trakų“ ir „Jonavos“ ekipose, o pastaruosius penkerius metus futbolininkas gynė „Kauno Žalgirio“ garbę.

Kapitono raištį Kaune ryšėjęs 30-metis gynėjas vilkėdamas žaliai baltų marškinėlius oficialiose rungtynėse iš viso aikštėje pasirodė daugiau nei 150 kartų, įmušė 5 įvarčius bei atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Naujasis šiauliečių ekipos futbolininkas taip pat yra ir nacionalinės Lietuvos vyrų rinktinės narys, kurios marškinėlius iš viso yra vilkėjęs 16 kartų. Be to, žaidėjas taip pat buvo kviečiamas ir į įvairaus amžiaus grupių jaunimo rinktines.

„Jausmas nuostabus, prisijungiau prie komandos, kuri turi tvirtą charakterį ir dideles ambicijas. Džiaugiuosi, jog organizacijos vadovai pasitikėjo manimi ir suteikė šansą atstovauti Saulės miesto ekipai.

Tiesa sakant, šiai organizacijai jau senai simpatizavau dėl jos išskirtinio požiūrio į Lietuvos futbolininkus. Manau, jog ne veltui jų pagrindu sudaryta ekipa vos per kelis metus spėjo tapti tikru galvos skausmu ne vienai mūsų šalies komandai, o ką jau bekalbėti apie praėjusiame sezone iškovotą bronzą ir vietą Europos turnyrų atrankoje. Ji yra tikras pavyzdys visai mūsų futbolo bendruomenei, o rezultatai kalba patys už save.

Kalbant apie laikotarpį Kaune, jis buvo tikrai puikus. Buvo ir gerų, ir blogų etapų, tačiau ten sukaupta patirtis tapo neatsiejama mano karjeros dalimi. Tiesiog atėjo metas, kai supratau, jog noriu sau mesti naujus iššūkius ir toliau augti kaip žaidėjas ir asmenybė.

Komandoje yra labai daug pažįstamų veidų bei bičiulių, su kuriais jau yra tekę kartu rungtyniauti anksčiau, todėl tikiu, jog adaptacija neprailgs, o visas darbo procesas bus išties malonus ir įsimintinas.

Manau, jog artėjantis sezonas bus tikrai įdomus, su nekantrumu laukiu jo pradžios. Saulės miesto ekipos aistruoliams pažadu, jog atiduosiu visas jėgas, jog galėtume visi kartu džiaugtis pergalėmis ir įsimintomis akimirkomis“, – kalbėjo komandą sustiprinęs M.Dapkus.

Septintasis komandos naujokas ateinančiame sezone užsivilks 44-uoju numeriu pažymėtus marškinėlius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius