-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 15 /23:26

Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės pateko į Čempionų lygos aštuntfinalį

Dar vieną staigmeną UEFA moterų Čempionų lygos futbolo turnyre pateikė Lietuvos čempionė Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komanda, patekusi tarp šešiolikos pajėgiausių Senojo žemyno moterų klubų.
„Gintros-universiteto“ merginos futbolo aikštėje įveikė NATO karius
„Gintros-universiteto“ merginos futbolo aikštėje įveikė NATO karius / Alvydo Januševičiaus nuotr.
Temos: 1 Futbolas

Pirmą kartą klubo istorijoje patekusios į pagrindinį Čempionų lygos turnyrą šiaulietės trečiadienį svečiuose baudinių serijoje 5:4 įveikė Čekijos vicečempionę Prahos „Sparta“ vienuolikę ir pateko į turnyro aštuntfinalį.

VIDEO: Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkių susitikimas su Prahos „Sparta“

Atsakomasis susitikimas Čekijoje, kaip ir pirmosios rungtynės Šiauliuose baigėsi lygiosiomis 1:1 (1:0), o per pratęsimą komandos nepasižymėjo.

Trečiadienį Prahoje Rasa Imanalijeva 37-ą minutę išvedė šiaulieties į priekį, tačiau antrajame kėlinyje šeimininkės išlygino rezultatą – pasižymėjo Petra Bertholdova.

Įspūdingoje baudinių serijoje po trijų smūgių rezultatas buvo lygus 3:3. Po to šeimininkės įmušė, šiauliečių smūgis buvo netikslus, tačiau netrukus jau „Gintros-Universiteto“ vartininkė Ina Budestean atmušė varžovių smūgį ir pati tiksliai realizavusi baudinį išlygino serijos rezultatą 4:4.

Prasidėjus serijai iki pirmosios klaidos jau šeimininkės smūgiuoja pro šalį, o lemiamą baudinį tiksliai realizuoja Rasa Imanalijeva ir šiaulietės laimi seriją 5:4 bei atverčia dar vieną naują puslapį šalies moterų futbolo istorijoje.

Šios poros nugalėtoja aštuntfinalyje lapkričio mėnesį žais su Limasolio „Apollon Ladies“ (Kipras) arba „Brondby“ (Danija) ekipa. Pirmąjį šių komandų susitikimą prieš savaitę Kipre 1:0 (0:0) laimėjo „Apollon Ladies“ futbolininkės, o atsakomosios rungtynės Danijoje bus žaidžiamos ketvirtadienį.

Šiaulių „Gintros-Universiteto“ komandos vyriausiasis treneris R.Viktoravičius: „Įvykdėme tai, kas atrodė neįmanoma“

„Merginos kovojo pasiaukojančiai. Atidavė visas jėgas ir žaidė susikoncentravusios visas 90 minučių. Įvykdėme tai, kas atrodė neįmanoma. Didžiąją rungtynių dalį buvome priversti gintis nuo varžovių atakų, tačiau sugebėjome pavojingai kontratakuoti ir vienoje iš greitų atakų pelnėme įvartį. Patikimai ir užtikrintai rungtyniavo komandos vartininkė, kuri komandą gelbėjo ir vienuolikos metrų baudinių serijoje. Šiuo metu esame euforijoje, todėl plačiau pakomentuoti rungtynes kol kas sudėtinga“, – emocingai kalbėjo R.Viktoravičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius