Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Londono derbio reikšmė – kas toliau kovos dėl „Premier“ lygos titulo

Anglijos „Premier“ lygoje neįprastai anksti (14:45 val. Lietuvos laiku) šeštadienį vyks viena svarbiausių viso sezono dvikovų. Principiniame Šiaurės Londono derbyje „Arsenal“ ir „Tottenham Hotspur“ susikaus dėl galimybės toliau tęsti titulo medžioklę, o pralaimėjusi ekipa su šia svajone gali ir atsisveikinti.
„Tottenham“ – „Arsenal“
„Tottenham“ – „Arsenal“

Vos prieš kelias dienas abu klubai patyrė netikėtus pralaimėjimus ir turnyro lentelėje nuo pirmaujančios „Leicester City“ (57 tšk.) ekipos atsilieka trimis („Tottenham“) ir šešiais taškais („Arsenal“).

Lapinai taip pat šeštadienį 19:30 mūsų laiku išvykoje laikys „Watford“ ekipos egzaminą. Svečiai bus aiškūs mačo favoritai, o Šiaurės Londono klubai privalo laimėti, kad atsilikimas nepadidėtų.

Pirmasis šio sezono derbis „Emirates“ stadione praėjusių metų lapkritį baigėsi taikiai – 1:1. Vis dėlto šeštadienio rungtynės jau dabar įvardijamos kaip vienos svarbiausių ne tik šiame sezone, bet ir per visą „Arsenal“ ir „Spurs“ susitikimų istoriją.

„Arsenal“ į „White Hart Lane“ stadioną atvyksta o trijų iš eilės pralaimėjimų („Manchester United“, „Barcelona“ ir „Swansea“), o keturių mačų iš eilės ekipa nėra buvusi pralaimėjusi net nuo 2002-ųjų.

„Šiuo metu nepasitikime savo jėgomis, kai reikia mušti įvarčius – privalome tai pataisyti. Turime grįžti į pergalių kelią, kad galėtume kalbėti apie tapimą čempionais. Titulo likimas yra pastatytas ant kortos, matematiškai mes dar turime šansų, reikia sugrįžti į kovą“, – prieš mačą kalbėjo Arsene'as Wengeras.

Futbolo specialistai kelia klausimą, ar „Spurs“ triumfas „Premier“ lygoje pagaliau būtų paskutinis kantrybės lašas „Arsenal“ vadovų taurėje?

Iki nelemto trečiadienio pralaimėjimo „West Ham United“, pentinai buvo laimėję šešerias iš eilės EPL rungtynes. Atsitiesti – tai svarbiausias abiejų komandų tikslas.

„Nors pralaimėjome West Ham, aš patenkintas mūsų pastangomis. Manau, kad žaidėjų pasitikėjimas niekur nedingo – tai tik ketvirta nesėkmė čempionate. Dar liko nemažai rungtynių, tačiau šeštadienį bus labai svarbus mačas – reikia išlaikyti savo vietą turnyro lentelėje“, – teigė „Spurs“ treneris Mauricio Pochetino.

Juolab, kad už nugaros visai netoli rikiuojasi ir „Manchester City“ (47 tšk.), kuris dar turi mačą atsargoje. Miestiečiai šeštadienį namie tikisi lengvai suvalgyti „Aston Villa“ ir nutraukti trijų iš eilės nesėkmių seriją.

Taigi prieš šeštadienio mačą neabejotinai prastesnė yra „Arsenal“ situacija. Pralaimėjimo atveju ekipą nuo lyderio gali skirti net 9 taškai – sunkiai ištirpdomas pranašumas per 9 likusias rungtynes.

„Spurs“ pralaimėjimas gal ir nebūtų tragedija, tačiau pergalė ne tik galimai ištirpdytų „Leicester“ persvarą, bet ir būtų neišmatuojama psichologinė paspirtis visai komandai.

„Tottenham“ ekipa visada „Premier“ lygoje likdavo už „Arsenal“ nugaros (2011-12 ir 2012-13 m. komandas skyrė tik taškas), o šiemet turi realią progą ne tik aplenkti kaimynus, bet ir laimėti titulą.

Futbolo specialistai kelia klausimą, ar „Spurs“ triumfas „Premier“ lygoje pagaliau būtų paskutinis kantrybės lašas „Arsenal“ vadovų taurėje? Galbūt tokiu atveju Arsene'ui Wengerui būtų pasakyta sudiev?

Whoscored.com nuotr./Whoscored.com startinių sudėčių prognozė
Whoscored.com nuotr./Whoscored.com startinių sudėčių prognozė

Traumos:

Didžiausias „Tottenham“ praradimas – jau kurį laiką negalintis rungtyniauti gynėjas Janas Vertonghenas. Vis dar nepasveiko ir puolėjas Clintonas N'Jie, o Moussa Dembele galimybės žaisti neaiškios.

„Arsenal“ pastaruoju metu gerokai išpjovė traumos. Pastarosiose rungtynėse susižeidė ir šeštadienį nežais vartininkas Petras Cechas ir gynėjas Laurent'as Koscielny.

Čempionų lygoje prieš daugiau nei savaitę susižeidė Alexas-Oxlaide'as Chamberlainas, vis dar į aikštę grįžti negali nuo lapkričio nerungtyniaujantis Santi Cazorla bei Mikelis Arteta.

Tomašo Rosicky ir Jacko Wilshere'o minėti net nereikia – jie šį sezoną „Premier“ lygoje dėl ilgalaikių traumų nė nežaidė.

„Scanpix“ nuotr./Petras Čechas
„Scanpix“ nuotr./Petras Čechas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius