-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiaurės Londono derbis: fantastiški įvarčiai, raudona kortelė ir „Leicester“ palankios lygiosios

Londono „Tottenham Hotspur“ klubas nesugebėjo išlaikyti pranašumo prieš vienu žaidėju mažiau turėjusį „Arsenal“ ir Šiaurės Londono derbis baigėsi lygiosiomis 2:2. Tai itin palankus rezultatas „Premier“ lygoje pirmaujantiems „Leicester City“ futbolininkams.
Hectoras Bellerinas ir Danny Rose'as
Hectoras Bellerinas ir Danny Rose'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmosios 20 minučių visiškai priklausė aikštės šeimininkams, kurie spėjo atlikti 5 smūgius į vartus, kelti tris kampinius ir visą laiką valdė kamuolį ir spaudė „Arsenal“. Svečiai šiek tiek pavojaus sukūrė tik po smulkių „Spurs“ gynybos klaidelių, tačiau rimtos grėsmės nesukėlė.

Rimčiau kamuolį „Arsenal“ užvaldė tik apie 23-ąją minutę, kai sugebėjo pristabdyti šeimininkų spaudimą.

26-ąją minutę „Tottenham“ turėjo šimtaprocentinę progą. Delle Alli atliko stiprų perdavimą į baudos aikštelę, kur Erikas Lamela į kamuolį pataikė ne pėda, o kojos apsauga. Davidas Ospina sugebėjo pirštų galais kamuolį atmušti.

Nepaisant šeimininkų spaudimo, „Arsenal“ įmušė pirmieji. 39-ąją minutę „Spurs“ gynyba suklydo, Danny Welbeckas atliko perdavimą į baudos aikštelę kertančiam Hectorui Bellerinui, o šis pamatė prie pat vartininko stovėjusį Aaroną Ramsey. Ispanas atliko perdavimą, o „Arsenal“ saugas itin gražiu lietimu kulnu įmušė įvartį. 

Aarono Ramsey įvartis

55-ąją minutę „Arsenal“ liko dešimtiese, kai antrą geltoną kortelę užsidirbo Francis Coquelinas. Po trijų minučių dar kartą komandą išgelbėjo D.Ospina, atmušęs Harry Kane'o smūgį.

Teisėjui teko pasikliauti įvarčio nustatymo technologija, kuri parodė, kad iki įvarčio trūko tik milimetrų. 

Vis dėlto jau 60-ąją min. rezultatas buvo išlygintas. Po kampinio gynėjas Toby Alderweireldas nukreipė kamuolį į vartus, kai A.Ramsey pozicinė klaida išardė dirbtinę nuošalę.

Toby Alderweireldo įvartis

Praėjo tik dvi minutės ir „Spurs“ jau buvo priekyje. D.Alli fantastiškai iškrapštė kamuolį, neleisdamas jam išlėkti už galinės linijos, vienu lietimu kulnu perduodamas jį H.Kane'ui. Puolėjas atliko tiesiog fantastišką smūgį ir D.Ospina neturėjo jokių šansų.

Fantastiškas Harry Kane'o įvartis
Harry Kane'o įvartis įvairiais kampais

75-ąją min. lietaus lyg pažadintas „Arsenal“ suaktyvino žaidimą ir netrukus skynė vaisius. H.Bellerinas atliko dar vieną puikų perdavimą, o visus varžovus aplenkęs Alexis Sanchezas įmušė įvartį. „Spurs“ vartų sargui Hugo Llorisui atmušti sutrukdė ir dėl lietaus itin slidus kamuolys.

Alexio Sanchezo įvartis

Rungtynėms baigiantis po vieną labai pavojingą smūgį atliko Christianas Eriksenas ir Alexis Sanchezas, tačiau abu kartus puikiai sužaidė vartininkai.

Jau per teisėjo pridėtą laiką A.Sanchezas išvedė A.Ramsey kone vieną prieš vartininką, tačiau „Tottenham“ gynėjas A.Wimmeris paskutinę akimirką slysdamas iškrapštė kamuolį varžovui iš po kojų.

„Tottenham“ (55 tšk.) nepasinaudojo pasivyti pirmoje vietoje esančios „Leicester“ (57 tšk.) ekipos, o „Arsenal“ (52 tšk.) ant kulnų lipa du mačus atsargoje turintys „Manchester City“ (47 tšk.) futbolininkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius