-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Simbolinėje A lygos rinktinėje – net penkių komandų atstovai

Rugsėjo–spalio mėnesio Lietuvos futbolo A lygos rinktinėje atsidūrė penkių klubų atstovai. Simbolinėje vienuolikėje yra net trys futbolininkai, atvykę į savo komandas antroje sezono pusėje. Tai – austriškasis „Sūduvos“ duetas bei Kauno „Stumbro“ kairiojo krašto gynėjas.
Gratas Sirgėdas
Gratas Sirgėdas / eL ARTography nuotr.

Vartininkas

Tomas Švedkauskas („Trakai“): Rugsėjo–spalio mėnesiais „riteriai“ sužaidė net šešis mačus su abiem čempionato lyderiais, o per juos T. Švedkauskas praleido 6 įvarčius. Vis dėlto vartų sargas labai dažnai gelbėjo savo komandą ir epizoduose, kai būdavo praleidžiami įvarčiai, praktiškai niekuo negalėjo padėti. Per septynerias rungtynes rugsėjo ir spalio mėnesiais T.Švedkauskas tris kartus išlaikė vartus „sausus“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Švedkauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Švedkauskas

Gynėjai

Andro Švrljuga („Sūduva“): Dar vieną solidžią atkarpą sužaidė čempionų klubo legionierius iš Kroatijos. A.Švrljuga dėl smulkios traumos buvo trumpam iškritęs iš rikuotės, tačiau rugsėjo–spalio mėnesiais atliko tris rezultatyvius perdavimus ir patikimai žaidė gynyboje. Kroato sąskaitoje šiame sezone – 5 įvarčiai bei 8 rezultatyvūs perdavimai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andro Švrljuga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andro Švrljuga

Mamadou Mbodjis („Žalgiris“): Antroje sezono pusėje legionierius iš Senegalo rungtyniauja labai solidžiai, o kelios grubios klaidos pirmame bei antrame rate tapo istorija. M.Mbodjis pelnė pergalingą įvartį dvikovoje su „Sūduva“ bei atliko rezultatyvų perdavimą Marko Tomičiui, kuris pasižymėjo per rungtynes su „Jonava“.

Algis Jankauskas („Sūduva“): 36-erių metų vidurio gynėjas lemiamoje sezono stadijoje yra nepakeičiamas. A.Jankauskas sužaidė paskutinius 9 susitikimus be keitimų ir padėdavo čempionams sudėtinguose mačuose atlaikyti oponentų atakas. Be to, patyręs futbolininkas spalio 4-ąją vykusioje akistatoje su Klaipėdos „Atlantu“ atidarė šio sezono įvarčių sąskaitą.

Rafaelis Floro („Stumbras“): Panašu, kad Jardelio Nazare išvykimas išėjo net į naudą – naujokas R.Floro netgi sustiprino „Stumbro“ kairiojo gynėjo poziciją. Rugsėjo viduryje A lygoje debiutavęs portugalas per 7 mačus pelnė 2 įvarčius bei atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų. Efektingas smūgis akistatoje su „Atlantu“ pretenduoja tapti vienu iš gražiausių įvarčių penktame čempionato rate.

Saugai

Marcosas Junioras („Stumbras“): Legionierius iš Brazilijos jau seniai tapo „Stumbro“ ekipos lyderiu ir pagrindiniu atakų varikliu. Puikia kamuolio valdymo technika išsiskiriantis saugas kiekvienose rungtynėse drasko varžovų gynybos liniją. Rezultatyviausių žaidėjų sąraše prie Liviu Antalio priartėjęs M.Junioras per pastarąsias 7 rungtynes pelnė 8 įvarčius.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marcosas Junioras
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Marcosas Junioras

Tomašas Šimkovičius („Žalgiris“): Absoliutus A lygos lyderis pagal rezultatyvius perdavimus (14) buvo vienas iš Vilniaus komandos atsigavimo „kaltininkų“. Slovakas sumaniais ir savalaikais perdavimais „Žalgirio“ atakoms suteikia aštrumo, taip pat pavojingas ir prie standartinių padėčių. Spalį per septynerių „Žalgirio“ rungtynių maratoną T.Šimkovičius įmušė 3 kartus ir atliko tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Danielis Offenbacheris („Sūduva“): Po vasaros kovų Europos taurių varžybose maratono čempionai buvo patekę į nedidelę duobę, tačiau greitai atrado pergalingą receptą. „Sūduvos“ treneris sako, kad prie to labiausiai prisideda solidus vidurio saugų žaidimas. O aikštės viduryje puikiai jaučiasi Danielis Offenbacheris. Austras pastaruoju metu sėkmingai perėmė komandos atakų organizatoriaus pareigas. Efektingas D.Offenbacherio įvartis 28 ture nulėmė sunkią „Sūduvos“ pergalę prieš „Kauno Žalgirį“.

nuotr. fksuduva.lt/Danielis Offenbacheris
nuotr. fksuduva.lt/Danielis Offenbacheris

Gratas Sirgėdas („Kauno Žalgiris“): „Jei išvengs traumų ir toliau žais, Lietuvos rinktinė netrukus turės vieną įdomesnių saugų“, – tai „Kauno Žalgirio“ trenerio Mindaugo Čepo išsakyta mintis. M.Čepas pasitiki G.Sirgėdu ir savo žaidimo schemose jam skiria svarbų vaidmenį. Grėsmingais tolimais smūgiais pasižymintis G.Sirgėdas per paskutinius keturis turus žaidė nuo pirmos iki paskutinės minutės, įmušė 2 įvarčius ir atliko rezultatyvų perdavimą.

Puolėjai

Sandro Gotalas („Sūduva“): Vasaros pabaigoje čempionai sulaukė solidaus pastiprinimo puolimo grandyje. Puolėjas iš Austrijos A lygoje debiutavo „dubliu“ į „Palangos“ vartus. Vėliau sekė kelių „sausų“ rungtynių serija, o spalį S.Gotalas per šešerias rungtynes įmušė 3 kartus ir sykį asistavo. 30 ture S.Gotalas tiksliu smūgiu priešpaskutinę rungtynių minutę išplėšė saviškiams pergalę kovoje su „Trakais“.

Louisas Ogana („Žalgiris“): Į simbolinę mėnesio rinktinę legionierius iš Nigerijos patenka antrą kartą iš eilės. Trenerių pasitikėjimo sulaukęs L.Ogana už tai atsidėkoja efektingu žaidimu „Žalgirio“ atakose. Dvikovoje su „Trakais“ L.Ogana uždirbo 11 m baudinį ir pats jį realizavo, nulemdamas žalgiriečių pergalę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius