-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Širdies dieną pirmą kartą paminės futbolo aikštėje

Sveiką gyvenseną propaguojanti pasaulinė širdies diena pirmą kartą bus specialiai paminėta ir futbolo aikštėje renginiu „Sveika širdis – gražus futbolas“. Rugsėjo 29-ąją Vilniuje, Lietuvos futbolo federacijos stadione žais futbolo veteranai ir vyks tradicinės, gydytojų rungtynės, o visi norintys galės atlikti sveikatos testų ir pasimokyti pirmosios pagalbos.
LFF stadonas Vilniuje
LFF stadonas Vilniuje / LFF nuotr.

Rungtyniaus gydytojai ir veteranai

Pasaulinė širdies diena rengiama nuo 2000 metų ir skirta skatinti sveiką gyvenimo būdą bei atkreipti visuomenės dėmesį į širdies ligas sukeliančius rizikos faktorius. Dienos tradiciją pradėjusios Pasaulio sveikatos organizacija ir UNESCO į dienos minėjimą praėjusiais metais įtraukė daugiau nei 90 šalių.
Pirmą kartą Lietuvoje prie širdies dienos paminėjimo prisijungs sporto federacija.  Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione šeštadienį, rugsėjo 29-ąją tam bus skirtos futbolo varžybos.
„Sportuoti drauge futbolo aikštėje – vienas geriausių aktyvios fizinės veiklos praleidimo būdų. Tačiau taip pat svarbu tai daryti atsakingai, o už aikštės ribų atsisakyti žalingų įpročių. Futbolininkai šiuo aspektu turėtų būti pavyzdžiais, todėl mielai prisidėjome prie Pasaulinės širdies dienos paminėjimo“,- sakė LFF generalinis direktorius Edvinas Eimontas.

Rugsėjo 29-ąją nuo 12 val. LFF stadione vyks tradicinės, 43-sios Vilniaus ir Kauno gydytojų rungtynės, o nuo 14 val. - veteranų (50-mečių ir vyresnių) futbolo turnyras. Viso renginio metu dalyviai ir svečiai turės galimybę pasitikrinti kraujospūdį, kūno masės indeksą, pasimokyti išorinio širdies masažo ir dirbtinio kvėpavimo.

Renginio partneriai - Lietuvos Respublikos Sveikatos apsaugos ministerija ir Lietuvos širdies asociacija.

Širdies ligos – pavojus gyvybei

Pasaulio visuomenės sveikatos specialistų teigimu, širdies veikla priklauso nuo taisyklingos mitybos, jai itin kenkia nutukimas, mažas fizinis aktyvumas.
Vartojant riebų gyvulinį maistą, pažeidžiamos kraujagyslės. Susiformavę  krešuliai skatina širdies infarkto, smegenų insulto ir kitų sveikatai pavojingų širdies-kraujagyslių ligų atsiradimą. Šios ligos kasmet tampa apie 17,3 milijono žmonių mirties priežastimi.

Apie 80% ankstyvų mirčių būtų galima išvengti pasitelkiant profilaktines priemones – sveiką mitybą (mažiau vartoti gyvulinius riebalus, daugiau - augalinį aliejų bei vaisius ir daržoves), nevartoti tabako gaminių ir užsiimti fizine veikla.

Šiemet pažymint Pasaulinę širdies dieną ypatingas dėmesys atkreipiamas į moteris ir vaikus, nes šių negalavimų rizika moterims dažnai nuvertinama, o propaguoti sveiką gyvenseną svarbu pradėti nuo vaikystės.

„Sveika širdis – gražus futbolas“ renginio programa:

Rugsėjo 29 d. LFF stadionas (Liepkalnio g. 13/Stadiono g. 2, Vilnius)

10:15 – 17:00 Veikia sveikatos palapinė

12:00 – 13:30 Vilniaus – Kauno gydytojų tradicinės, 43-sios rungtynės

12:00 – 14:00 Veteranų komandų narių sveikatos patikrinimas

13:35 – 13:50 Burtų traukimas.

13:50 – 14:00 Atidarymas

14:10 – 16:40 Veteranų 50-mečių ir vyresnių turnyras (dalyvauja 6 komandos)

14:45 – 16:00 Antrasis komandų žaidėjų sveikatos patikrinimas ir konsultacijos

16:45 – 17:00 Apdovanojimai ir uždarymas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius