Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šiurkščiai suklydusiems teisėjams ruošiama bausmė: „Pailsės mėnesiuką“

LFF Supertaurės rungtynės baigėsi skandalingai. Vilniaus „Žalgiris“ šoko triumfo šokį ir kėlė taurę į viršų, tačiau teisėjai šiurkščiai suklydo, neįskaitę tikslaus Xabi Auzmendi smūgio nuo 11 metrų žymos. 15min susisiekė su Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos prezidentu Sergejumi Sliva, kuris žadėjo bausmę arbitrams.

„Žalgirio“ ir „Kauno Žalgirio“ rungtynių pagrindinis laikas baigėsi lygiosiomis 1:1 po Arni Vilhjamssono ir X.Auzmendi tikslių smūgių pačioje mačo pabaigoje.

Supertaurės mače pratęsimas nėra žaidžiamas, tad komandos stojo mušti baudinių.

Serijos rezultatas buvo lygus 2:2, kai ketvirtąjį „Kauno Žalgirio“ baudinį stojo mušti X.Auzmendi. Kamuolys atsitrenkė į skersinį, krito į vartus, o tuomet dar kartą paglostė vartų konstrukciją.

Nei aikštės teisėjas Mindaugas Jackus, nei už vartų linijos stebėjimą atsakingas asistentas Mangirdas Mirauskas nepastebėjo, kad kamuolys buvo atsidūręs vartuose.

Po šio epizodo Joelis Bopesu baudinio taip pat nerealizavo, tačiau pro šalį smūgiavo Artūras Dolžnikovas, o „Žalgiriui“ pergalę padovanojo nesuklydęs Ovidijus Verbickas.

„Na suklydo, ką aš galiu pasakyti, – 15min sakė LFTA prezidentas S.Sliva. – Duosim pailsėti truputį. Suteisėjavo rungtynes gerai, čia nelaimė. Šiandien iš ryto pats per televizorių pažiūrėjau, ten vietoje nieko nemačiau. Akivaizdu. Nors ir vakar skambučių buvo.“

„Pagal jūsų jaunalietuvių taisykles, už tai atsako asistentas, kuris stovi ant linijos. Aš vertinu senoviniu būdu ir neatmetu aikštės teisėjo kaltės. Man niekas neįrodys. Įvartį užskaito ir už rungtynes atsako aikštės teisėjas. Kol nemirsiu, niekas neperauklės“, – kalbėjo S.Sliva.

Apmaudu LFTA vadovui buvo ir dėl asistento M.Mirausko.

„Čia žmogus irgi... FIFA kategoriją gavo ir še tau. Ką darysi. Pamoka“, – atsiduso S.Sliva.

Lietuvos teisėjų korpuso vadovas pabrėžė, kad klaida buvo padaryta mušant ne lemiamą paskutinį smūgį, tačiau arbitro teisinti nebuvo linkęs.

„Suklydom, kalti, priimam kaltę“, – sakė S.Sliva.

LFF nuotr./Sergejus Sliva
LFF nuotr./Sergejus Sliva

LFTA prezidento teigimu, rungtynėse dirbę teisėjai bus diskvalifikuoti mėnesiui.

Įdomu tai, kad M.Jackus buvo paskirtas ir pirmosioms „Kauno Žalgirio“ rungtynėms A lygoje, tačiau kauniečių akistatoje su Marijampolės „Sūduva“ šio teisėjo nepamatysime.

„Jackaus irgi gaila, bet turi atsakyti. Užskaityk tokį ir būsi karalius“, – pabrėžė S.Sliva.

nuotr. LFF/LFF Supertaurėje dirbę teisėjai
nuotr. LFF/LFF Supertaurėje dirbę teisėjai

Lietuvos futbole vis daugiau kalbama apie būsimą VAR sistemos diegimą.

„Tokios klaidos – žmogiškojo faktoriaus dalis, tačiau tai nėra pasiteisinimas, tad tikrai atsiprašome už padarytą klaidą, kuri galėjo turėti įtakos galutinei mačo baigčiai, – LFF pranešime cituojamas generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius. – Tokie epizodai tik dar kartą parodo, kad turime stengtis, jog technologijos atvyktų į Lietuvą kaip įmanoma greičiau ir padėtų mūsų teisėjams. Jau pradėjome VAR diegimo procesą Lietuvoje ir tikimės, kad vasarą šią technologiją bus galima naudoti mūsų šalyje.“

S.Sliva nėra toks optimistiškas. Jo nuomone, VAR A lygoje atsirasti gali rugsėjo pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius