-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas Ispanijoje: naciu išvadintas ukrainietis atsisakė grįžti į aikštę

Antrą Ispanijos futbolo divizioną savaitgalį sudrebino didžiulis skandalas. Sekmadienį vykęs mačas tarp Madrido „Rayo Vallecano“ ir „Albacete“ buvo nutrauktas po to, kai sostinės klubo žaidėjai visą pirmą kėlinį užgauliojo svečių komandos puolėją iš Ukrainos Romaną Zozulią.
Romanas Zozulia
Romanas Zozulia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Ispanijos žiniasklaida skelbia, kad ukrainiečio adresu sirgaliai visą pirmą kėlinį laidė įžeidžiančias skanduotes, o kai kuriose iš jų R.Zozulia netgi buvo vadinamas naciu.

„Rayo Vallecano“ sirgalių nepasitenkinimo ukrainietis sulaukė dėl to, jog yra išreiškęs palaikymą su Rusijos separatistais Ukrainos Rytuose kovojančioms savo šalies ginkluotosioms pajėgoms ir savanoriams.

Neatlaikęs spaudimo, per pertrauką R.Zozulia pranešė, jog negrįš į aikštę.

Klubo atstovai apie tai pranešė arbitrui ir šis nusprendė nutraukti mačą. Po pirmojo kėlinio rezultatas švieslentėje buvo 0:0.

Visgi ši baigtis akivaizdžiai palanki svečiams, nes visą antrą kėlinį jie būtų privalėję žaisti be raudoną kortelę gavusio Azerbaidžano atstovo Eddy Silvestre'o.

Anot „Albacete“ žaidėjų, pertraukos metu R.Zozulia stipriai susigraudino ir pradėjo verkti.

Ispanijos „La Liga 2“ išplatino pranešimą, kuriame teigiama, jog palaiko mačą nutraukusį arbitrą, bet sankcijos „Rayo Vallecano“ ekipai bus paskelbtos vėliau.

„Rayo Vallecano“ fanai save viešai vadina apolitiškais, nors yra nemažai požymių, kad klubo grupuotėje yra daugybė komunistines idėjas išpažįstančių asmenų.

Įdomu yra tai, kad „Rayo Vallecano“ sirgaliai su R.Zozulia sąskaitas suvedinėja jau ne pirmą kartą. Prieš dvejus metus ukrainietį Madrido komandai norėjo išnuomoti Sevilijos „Real Betis“ klubas, bet tam pasipriešino „Rayo Vallecano“ aistruoliai.

Tada R.Zozulia perėjo į „Albacete“, bet niekada iki sekmadienio nevykdavo žaisti į sostinę dėl saugumo sumetimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius