Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalas Ukrainos futbole – iš sutartų rungtynių uždirbo 10 mln. eurų

Ukrainos futbolo klubas „Sumy“ diskvalifikuotas dėl dalyvavimo sutartose rungtynėse. Dabar aiškėja įspūdinga suma, kurią galėjo uždirbti futbolo sukčiai.
Sutartos rungtynės
Sutartos rungtynės

Ukrainos futbolo federacija paskelbė, kad Sumų klubas jau neteko profesionalios komandos statuso.

Manoma, kad įvairūs asmenys, statę pinigus už nesąžiningai sutartų rungtynių baigtį, galėjo uždirbti 10 mln. eurų. Apie tai paskelbta programoje „Didis futbolas“.

Įtariama, kad nesąžiningais sandoriais lažybų rinkoje klubas ir jį supantys sukčiai galėjo užsiimti pusantrų metų, per kuriuos sužaista apie 30 rungtynių.

„Klubas užsiėmė dviem sutartų rungtynių būdais – tai teisėjų ir varžovų papirkinėjimas. Paskui jie statydavo pinigus už savo pergalę. Faktiškai, tai buvo tarsi investicija. Sumų klubas laimėdavo, o statymai atnešdavo pelną.

Tačiau, kai jie nesumokėdavo arbitrams ir pralaimėdavo, tada žaisdavo statymais prieš save. Taip Sumų klubas užsidirbdavo ir po savo pralaimėjimų, ir po pergalių“, – pasakojo Ukrainos futbolo federacijos atstovas F.Baranka.

Už Sumų komandos rungtynes statymai buvo atliekami ir Ukrainoje, ir kitose šalyse.

„Daugiausiai tai vyko Azijos rinkose. Jei kalbėtume apie skaičius, kiek žmonės uždirbo šiais sandoriais, kukliais skaičiavimais kalba eina apie 10 milijonų eurų“, – tvirtino F.Baranka.

Praėjusią savaitę klubas buvo diskvalifikuotas iš Ukrainos pirmosios lygos pirmenybių, o trys žaidėjai – Jegoras Lygovojus, Tarasas Durajus ir Sergejus Garaščenkovas bei klubo prezidentas Rostislavas Kozaras dėl sutartų rungtynių diskvalifikuoti iki gyvos galvos.

Šiuo metu klube yra registruota daugiau nei 20 žaidėjų – jų likimas nėra aiškus. Dauguma jų yra mėgėjai, o įtartinus sandorius atlikę profesionalai jau anksčiau paliko klubą.

Beveik 300 tūkst. gyventojų turinčio Sumų miesto komanda įkurta 1982 metais. Per klubo gyvavimo istoriją jam dusyk pavyko laimėti apskrities pirmenybes, dukart nugalėti 2-osios lygos čempionate. Klubas žaidė 25 tūkst. vietų stadione.

Pernai rugsėjį treneris atskleidė, kad klubas yra skolingas žaidėjams didelę dalį atlyginimo, o šių metų sausį pasirodė informacija, kad klubas gali nebaigti 1-osios lygos čempionato.

Šiuo metu „Sumy“ rikiuojasi tryliktoje vietoje tarp 16-os komandų antrajame pagal pajėgumą Ukrainos futbolo čempionate.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius