-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Prancūzai gėdijasi Henry žaidimo ranka (video)

Anksčiau Prancūzija visuomet priklausė futbolo elitui, tačiau 2010 metų pasaulio čempionate ji jaus milžinišką spaudimą dėl apgaule gauto bilieto į Pietų Afrikos Respubliką. FIFA patvirtino, kad prieštaringos rungtynės nebus kartojamos, o esamas rezultatas – galutinis.
Thierry Henry kamuolį sustabdė ranka
Thierry Henry kamuolį sustabdė ranka. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

FIFA aiškiai pasakė, kad prieštaringos rungtynės tarp Prancūzijos ir Airijos nebus peržaistos: „Rungtynių rezultatas nebus pakeistas, o pačios rungtynės negali būti pakartotos. Sprendimus rungtynių metu priėmė teisėjas ir šie jo sprendimai yra galutiniai“.

Kvalifikacinėse atrankos rungtynėse prancūzų kapitonas Thierry Henry dukart ranka taisėsi kamuolį, o po jo perdavimo į airių vartus pelnytas įvartis atvėrė Prancūzijos rinktinei duris į 2010 metų pasaulio čempionatą.

„Barcelona“ žvaigždė lyg niekur nieko džiūgavo po įvarčio, tačiau po rungtynių prisipažino: „Ten buvo žaidimas ranka, bet aš nesu teisėjas.“ Švedų teisėjas Martinas Hanssonas ir jo kolegos po pasitarimo įskaitė įvartį.

„Dievo ranka“, – vakar paskelbė populiariausias Prancūzijos sporto dienraštis „L'Equipe“. „Varlės ranka“, – apie tą patį epizodą pasipiktinusi vakar rašė Airijos spauda, susiedama futbolą su prancūzų kulinariniais pomėgiais.

„Jie mus apvogė“, – netvėrė savo kailyje Airijos rinktinės treneris Giovanni Trapattoni. „Akivaizdu, jie nenori, kad mes žaistume pasaulio čempionate“, – keikėsi rinktinės kapitonas Robbie Keane'as. Airių komandos žaidėjas Richardas Dunne sakė: „Henry man sakė, kad mes nusipelnėme pergalės. Tačiau kas iš to? Mes tik dar prasčiau jaučiamės.“

Airijos futbolo federacija organizacijai FIFA padavė protestą, į šį reikalą įsitraukė ir politikai. Airių ministras pirmininkas Brianas Cowenas apie skandalingas rungtynės žadėjo kalbėti artimiausiame Europos Sąjungos susitikime su prancūzų prezidentu Nicolas Szarkozy.

Airių teisingumo ministras Dermotas Ahernas pareikalavo, kad būtų peržaistos rungtynės, tačiau tai pagal taisykles neįmanoma. G.Trapattoni tai suprato: „Žinau, kad pakartoti rungtynių neįmanoma.“

Toks prancūzų kelias į pasaulio čempionatą užtraukė gėdą. „LeMonde“ apklausoje net 89 proc. prancūzų pareiškė, kad jie nenusipelnė dalyvauti planetos pirmenybėse. „Tai katastrofa, – bild.de komentavo buvusi „Bayern“ žvaigždė Bixente'as Lizarazu. – Tai prasčiausias dalykas, mums nutikęs per pastaruosius dvejus metus. Tikrai nėra kuo didžiuotis.“

Apie keliamas diskusijas dėl prieštaringo įvarčio Prancūzijos komandos treneris Raymond'as Domenechas nenori nieko girdėti. „Visuomet sakiau, kad mes įveiksime kvalifikaciją. Dabar leiskite man pasidžiaugti sėkme“, – žurnalistams sakė jis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius