-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skauda ir kaimynams: Latvijos rinktinė trečią kartą iš eilės neįveikė nykštukinės šalies komandos

Ketvirtadienio vakarą rungtynėmis Rygos „Daugavas“ stadione prasidėjo 2020 m. UEFA Tautų lygos kovos. Pirmajame mače įvarčių pasiekta taip ir nebuvo – Latvijos rinktinė D diviziono rungtynėse nesugebėjo įveikti Andoros futbolininkų – susitikimas baigėsi 0:0.
Vladislavas Gutkovskis (dešinėje) buvo išvarytas iš aikštės už raudoną kortelę
Vladislavas Gutkovskis (dešinėje) buvo išvarytas iš aikštės už raudoną kortelę / „Scanpix“ nuotr.

Rekordiškai žemai, net iki 137-osios vietos FIFA reitinge nugarmėjusi Latvija vos 77 tūkst. gyventojų turinčios valstybės komandos neįveikė jau trečią kartą iš eilės.

Latviai prieš Andorą dusyk žaidė ir 2019 m. rudenį vykusiose Tautų lygos kovose, bet tąsyk abejos rungtynės taip pat baigėsi 0:0.

Įdomu tai, kad Andora latvius jau net lenkia FIFA reitinge – tarp Ispanijos ir Prancūzijos įsispaudusios nykštukinės šalies komanda pasaulyje yra 135-a. Palyginimui, Lietuvos rinktinė FIFA reitinge šiuo metu užima 131 vietą.

Latvijos futbolininkai Tautų lygos starte galėjo pasiekti pergalę, bet nepasinaudojo nuostabiu šansu – antrojo kėlinio pradžioje vienuolikos metrų baudinio nesugebėjo įmušti Janis Ikauniekas.

Įdomu tai, kad paskutines 20 rungtynių minučių latviai buvo priversti žaisti su mažiau futbolininkų, mat už smūgį varžovui iš aikštės buvo išvytas Vladislavas Gutkovskis.

Latviai silpniausiame D divizione pateko į pirmąją grupę, kurioje be jų ir Andoros dar žais Maltos ir Farerų salų žaidėjai.

Lietuvos rinktinė Tautų lygoje startuos penktadienį, kai C diviziono dvikovoje namuose priims Kazachstano futbolininkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius