Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudus debiutas: moterų futsal rinktinę pervažiavo suomės

Antradienį Lietuvos moterų salės futbolo (futsalo) rinktinė debiutavo Europos čempionato atrankos varžybose ir sužaidė pirmąsias rungtynes savo istorijoje. B grupės dvikovoje lietuvės prieš suomes krito net 0:10.
Lietuvos moterų futsal rinktinė
Lietuvos moterų futsal rinktinė / nuotr. LFF

Naujai suformuotai lietuvių komandai nuo rungtynių pradžios teko susidurti su varžovių spaudimu. Nors vieną pirmųjų galimybių įmušti susikūrė Deimantė Griesiūtė, suomės išsiveržė į priekį antrą minutę po tikslaus smūgio iš arti.

Patirties daugiau turinti suomių komanda greitais perdavimais ištampė lietuvių gynybą ir įmušė keturis įvarčius per pirmąsias aštuonias minutes. Vėliau mūsų komanda apsiprato su žaidimo tempu, o savo vartus įspūdingai gelbėjo vartininkė Aušra Klevečkaitė. Panevėžietė atrėmė eilę pavojingų smūgių, pasiaukojančiai gynyboje žaidė ir lietuvių aikštės futbolininkės. Vis dėlto suomės paskutinėmis kėlinio sekundėmis pridėjo dar vieną įvartį.

Po pertraukos Lietuvos sudėtyje A.Klevečkaitę vartuose pakeitė gegužę Europos U-17 merginų futbolo čempionate žaidusi Meda Šeškutė, tačiau jai taip pat teko susidurti su didžiuliu smūgių antplūdžiu.

Per antrąjį kėlinį lietuvės į savo vartus praleido taip pat penkis įvarčius. Didžioji dalis įvarčių buvo įmušta iš artimo atstumo, po sėkmingų varžovių taktinių kombinacijų.

Lietuvos rinktinė taip pat sukūrė progų pasižymėti, o vieną ryškiausių galimybių turėjo Greta Guižauskaitė, kurios smūgiuotas kamuolys skriejo šalia vartų.

Antrąsias grupes rungtynes Lietuvos futbolininkės žais penktadienį, 19 valandą Prienų arenoje su Slovakija. Tuo tarpu ketvirtadienį suomės ir slovakės susitiks tarpusavyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius