-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skaudžią temą šalin stūmęs G.Paulauskas trykšta pasitikėjimu: „Dar nenusileidau nė vienam gynėjui“

Gytis Paulauskas praėjusį savaitgalį patyrė didžiulį sukrėtimą – mirė jo komandos draugas „Egnatia“ klube Raphaelis Dwamena. Skaudi žinia apskriejo futbolo pasaulį, bet Lietuvos rinktinės puolėjas, gerbdamas mirusiojo šeimos prašymą, apie tai kalbėti atsisakė ir koncentravosi į užduotis aikštėje ketvirtadienį.

Albanijos čempionato rungtynių metu R.Dwamena 24-ąją minutę minutę griuvo ant vejos be gyvybės ženklų, buvo išgabentas į ligoninę, tačiau ten konstatuota futbolininko mirtis.

Anksčiau Ispanijos aukščiausios lygos „Levante“ ir „Zaragoza“, taip pat Ganos rinktinėje rungtyniavęs talentingas žaidėjas su širdies problemomis susidūrė dar 2017-siais, jam buvo įmontuotas kardioverteris-defibriliatorius (ICD) – nedidelis baterijos maitinamas širdies stimuliatorius, kuris stebi širdies elektrinius signalus ir duoda elektros šoką, nustačius nenormalų ritmą.

Prieš metus žaidėjas nusprendė šį prietaisą išsiimti, o tai galiausiai baigėsi tragedija futbolo aikštėje.

„Egnatia“ klubo nuotr./Raphaelis Dwamena
„Egnatia“ klubo nuotr./Raphaelis Dwamena

Tokiomis niūriomis nuotaikomis G.Paulauskas atvyko į Lietuvos rinktinės stovyklą, tačiau bandys užmiršti tragediją aikštėje ir kovoti dėl pergalės Podgoricoje ketvirtadienį.

„Skaudi netektis, tragiškas įvykis. Dabar esu rinktinėje, stengiuosi fokusuotis ir negalvoju apie tai, kas buvo prieš keletą dienų“, – sakė G.Paulauskas.

„Iš klubo, žaidėjo šeimos buvo prašymas nekomentuoti šito. Tad komentarų nebus“, – sakė 24-erių puolėjas.

„Egnatia“ komandos lietuvis puikiai žino, ką reiškia siųsti kamuolį į ketvirtadienio varžovės Juodkalnijos vartus. Pirmajame tarpusavio susitikime Dariaus ir Girėno stadione jis vedė lietuvius į priekį po preciziško Fiodoro Černycho perdavimo. Nors vėliau juodkalniečiai mušė dukart, F.Černychas puikiu smūgiu išplėšė lygiąsias 2:2.

Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Gytis Paulauskas
Elvio Žaldario/LFF nuotr. /Gytis Paulauskas

„Patirtis neįkainojama, kiekvieną savaitę nežaidžiu tokių rungtynių, kur galiu pasikauti su tokiais gynėjais. Sekasi, kad kiekvienoje varžovų komandoje yra tokių žaidėjų, žaidžiančių aukščiausiame lygyje. Galiu pasibandyti savo jėgas. Manau, dar nenusileidau nė vienam gynėjui“, – teigė G.Paulauskas.

Jis nesureikšmino fakto, jog juodkalniečiams negalės padėti Stefanas Savičius iš Madrido „Atletico“ ir Adamas Marušičius ir Romos „Lazio“.

„Nuo to nėra ramiau. Kai einu žaisti, nežiūriu, ar tai Savičius, ar Marušičius, ar kitas gynėjas. Į jų vietą ateis kitas, mano tikslas padėti komandai, nesvarbu, prieš ką žaisime“, – svarstė G.Paulauskas.

Ketvirtadienio rungtynių Podgoricoje pradžia – 21:45 val.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius