Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Besigelbėjančio „Hearts“ klubo direktorius: „Mūsų sirgaliai pavyzdys visiems“

Edinburgo „Hearts“ direktorius Sergejus Fedotovas rado laiko atsakyti į tam tikrus klausimus dėl klubo ateities ir pabrėžė, kad Vladimiras Romanovas yra pasiruošęs kalbėti su galimu pirkėju, kuris įtikins, kad „Hearts“ klubu gali pasirūpinti ateityje. Jis taip pat pabrėžė, kad per likusias savaites dar liko nuveikti daug darbo, parduodant akcijų paketus.
„Hearts“ futbolininkų džiaugsmas.
„Hearts“ futbolininkų džiaugsmas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

– Ko „Hearts“ valdyba tikisi iš naujo savininko?

– Pirkėjas privalo įrodyti, kad supranta, ko imasi. Jis privalės pateikti realų planą, kaip valdys klubą, ir įrodyti, kad tą darys sėkmingai. Dabartiniai savininkai nemato reikalo skubėti – gali būti taip, kad iš pradžių klubas bus parduotas, o stadionas liks Ūkio banko investicinei grupei (ŪBIG).

– Ar naujasis „Hearts“ savininkas turės pirkti ŪBIG kontrolinį akcijų paketą iš karto, ir jei taip, kokia yra jo kaina?

– Kainą nustatys dabartiniai savininkai. Manau, visiškai normalu, kad kiekvienas žmogus vertę nustato skirtingai, tiesa, pagrindinis dalykas, kad ta vertė būtų pagrįsta. Kol kas gavome pasiūlymų, kurie yra nerealūs.

– Ar ŪBIG yra pasiruošęs nurašyti visas ar bent dalį skolų siekiant įvykdyti sandorį?

– Viskas priklauso nuo susitarimo. Priminsiu, kad ŪBIG „Hearts“ klubą pirko esant panašiai situacijai, t.y. su skolomis.

– „Hearts“ valdyba turėtų būti labai patenkinta kad sirgaliai padeda pritraukti lėšų, perka akcijas ir bilietus į varžybas. Ar tai daugiau nei jūs tikėjotės per tokį trumpą laiką, nuo akcijų platinimo pradžios?

– Pastangos yra išskirtinės ir, mano nuomone, tai yra puikiausias pavyzdys, kaip turi elgtis futbolo sirgaliai. Mes siekiame išsaugoti klubą ir sirgaliai prie to labai prisideda. Reikia pabrėžti, kad darbas dar tik įpusėjęs. Dėl užmokesčių, sąskaitų ir pan. liko dar neišspręstų daug svarbių uždavinių.

– Ar manote, kad sandoris perduodantis nuosavybės teisę į „Hearts“ įvyks iki 2012 m. pabaigos? Ar būtų realiau gerbėjams tikėtis, kad naujasis savininkas atsiras kitais metais?

– Pasikartosiu, kad kol kas pateikti pasiūlymai nėra pagrįsti, todėl labai tikėtina, kad šiemet reformos neįvyks. Viskas gali pasikeisti kitais metais, jei konkurso dalyviai iš naujo apsvarstys savo poziciją arba atsiras jiems konkurentų. Žinau, kad yra žmonių, kurie tai labai rimtai svarsto.

– Ar būtumėte suinteresuoti derėtis su „Hearts“ fondu ir Alexu Mackie, jei jie būtų pasirengę pasiūlyti daugiau įsigyjant kontrolinį akcijų paketą Hearts?

– Pasakysiu paprastai, vien „Tynecastle“ stadionas yra vertas daugiau nei 5 milijonus svarų sterlingų. Klubas yra konkurencingas SPL klubams, o jo ženklas yra puikiai žinomas ne tik Škotijoje. Mes esame pasiruošę kalbėti su bet kuo, kas pasiūlys normalų sandorį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius