Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skolą Deividui Šemberui atiduoti pažadėjusiam „Alanija“ klubui lietuvis atrėžė: „Užteks. Negrįšiu“

Ties bankroto riba balansuojanti Rusijos pirmosios futbolo lygos Vladikaukazo „Alanija“ ekipa pirmadienį pažadėjo grąžinti skolas visiems žaidusiems ir žaidžiantiems futbolininkams. Tarp jų ir vienam garsiausių mūsų šalies žaidėjų 35-erių Deividui Šemberui. Manoma, kad ekipos skolos už šį sezoną siekia apie 200 mln. Rusijos rublių (apie 16 mln. litų). „Tai tik pažadai. Jų girdėjau N kartų. Tad esu pasakęs klubo vadovams, kad negrįšiu“, – 15min.lt sakė D.Šemberas.
Deividas Šemberas
Deividas Šemberas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Antrąjį sezoną Vladikaukazo ekipai atstovavęs lietuvis sausio 13-ąją turėjo iš džiaugsmo pašokti, išgirdęs „Alanija“ klubo trenerio bei vadovo Vladimiro Gazajevo žodžius.

Pirmadienį ekipos vadovybė pasižadėjo sumokėti futbolininkams beveik 8 mėnesius nemokėtas algas. „Osetijos Respublikos vadovas pareiškė, kad bus padengtos visos skolos ekipai ir žaidėjams iki šio mėnesio pabaigos. Kitas klausimas – kaip išsaugoti „Alanija“? Buvo priimtas sprendimas, kad su visais futbolininkais bus kalbama apie algų susimažinimą. Žaidėjai arba turės sutikti su šiuo sprendimu, arba ieškotis darbo kitose komandose“, – sakė V.Gazajevas.

Tačiau Lietuvos futbolininko D.Šembero šie „pažadų vagonai“ nesužavėjo.

„Aš tikrai negrįšiu į šią ekipą. Taip ir pasakiau komandos vadovams. Visa tai tik kalbos, o trūksta darbų. Aš pasielgiau paprasčiau – padaviau į reikiamas Rusijos institucijas dokumentus, jog komanda man skolinga. Jei jie neatsiskaitys, negalės toliau dalyvauti Rusijos futbolo varžybose. Koks tikslas man grįžti į „Alanija“, jei ji ties bankroto riba? Mes neseniai kalbėjomės su ekipos vadovais, teisingiau, jie išklausė mano monologą ir nieko negalėjo pažadėti“, – teigė ryžtingai kovoti dėl savo algos pasiryžęs D.Šemberas.

– „Alanija“ ne kartą konstatavo, kad esate vienas iš brangiausių komandos pirkinių. Ar skola jums stipriai voš vos kvėpuojančiai Vladikaukazo ekipai?15min.lt paklausė D.Šembero.

– Man sunku atsakyti, ar aš buvau brangiausias komandos žaidėjas – nesiaiškinau, kas kiek gauna komandoje. Aš nežinau, kiek kas gavo „Alanija“ ekipoje, tačiau apie mano pinigus galiu pasakyti taip: esu vertas tiek, kiek man moka, o moka man tiek, kokio lygio žaidėjas esu.

Nenoriu prarasti tų nemenkų pinigų, nes mano karjera eina į pabaigą ir reikia galvoti apie ateitį, pasitaupyti.

Man tie pinigai yra nemenki. Ir jie man labai svarbūs. Patikėkite, esu ne aštuoniolikmetis, kuris gali galvoti, jog dar užsidirbsiu, dar viskas prieš akis. Nenoriu prarasti tų nemenkų pinigų, nes mano karjera eina į pabaigą ir reikia galvoti apie ateitį, pasitaupyti.

– Praėjusiais metais nutarėte baigti savo pasirodymą Lietuvos futbolo rinktinėje. Kiek dar ilgai save matote žaidžiantį futbolą?

– Dar turiu noro ir jėgų. Galbūt, vieną sezoną dar žaisiu, gal du. Kol kas nėra minčių visiškai trauktis iš didžiojo futbolo.

– Kaip suprantu, dabar ieškositės naujos komandos? Gal turite pasiūlymų? Gal net iš Lietuvos ekipų?

– Taip. Dabar ieškau naujos komandos. Aš neturiu savo agento, tačiau bendrauju su daugeliu gerų pažįstamų ir net draugų iš futbolo pasaulio. Tad paprašiau surasti man ekipą, kuriai aš būčiau reikalingas. Tad laukiu... Bet tai nereiškia, kad sėdžiu rankas sudėjęs: treniruojuosi, palaikau sportinę formą, kad nuvykęs į vieną ar kitą klubą  neatrodyčiau nepasirengęs žaisti.

Rusijos čempionatų rekordininkas

D.Šemberui – 35 metai. Sportininkas savo karjeroje yra laimėjęs Rusijos aukščiausiosios futbolo lygos čempionatą.

Karjerą futbolininkas pradėjo Vilniaus „Žalgirio“ dublerių komandoje, o 1997 m. debiutavo pagrindinėje komandoje. 1998 m. pasirašė kontraktą su Maskvos „Dinamo“ ir nuo to laiko žaidė Rusijoje. Didžiąją karjeros dalį D.Šemberas praleido Maskvos CSKA komandoje – nuo 2002-ųjų iki 2012 metų.

2012 merų liepos viduryje jis pasirašė dviejų metų sutartį su Vladikaukazo „Alanija“ klubu. Futbolininkas yra Rusijos čempionatų rekordininkas, kaip daugiausiai rungtynių sužaidęs legionierius. 2004 m. buvo išrinktas į geriausių Rusijoje žaidžiančių žaidėjų pirmą vienuolikę, 2003 ir 2006 m. į antrą vienuolikę.

2005 m. D.Šemberas išrinktas geriausiu Lietuvos metų futbolininku.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius