Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skolų smaugiamas Panevėžio „Ekranas“ šį sezoną bandys išsiversti tik su jaunimu

Daugkartinis šalies futbolo čempionas, praėjusio sezono bronzos medalių laimėtojas Panevėžio „Ekranas“ šį sezoną bus neatpažįstamai pasikeitęs. Finansinių problemų kamuojamas klubas atsisveikino su visais lyderiais ir bandys remtis jaunais, bet pergalių alkanais žaidėjais. Klubo vadovai tikisi, kad šiemet 50-metį švenčiantis „Ekranas“ neišnyks iš šalies futbolo žemėlapio.
Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai treniruojasi
Panevėžio „Ekrano“ futbolininkai treniruojasi / FK „Ekranas“ nuotr.

Šią savaitę Panevėžio „Ekrano“ žaidėjai susirinko į pirmąją šiais metais treniruotę bei pradėjo pasiruošimą artėjančiam naujajam sezonui. Pratybas pradėjo dvi dešimtys futbolininkų, bet tarp jų nebuvo nė vieno praėjusio sezono lyderio.

Garsių vardų nebeliko

Į klubą nebesugrįžo praėjusio sezono IV A lygos rate suspenduoti žaidėjai, vieni svarbiausių komandos futbolininkų – Giedrius Tomkevičius, Egidijus Varnas, Aurimas Kučys, Vitalijus Kavaliauskas, Tadas Kauneckas ir Tadas Markevičius.

Klubo vadovų nemalonę jie užsitraukė tuomet, kai įteikė ieškinius teismui dėl nemokamų atlyginimų. Su „Ekranu“ taip pat atsisveikino Aurimas Vertelis, serbai Marko Andjelkovičius ir Dejanas Djeničius.

Po sezono išsiskyrė ir klubo bei vieno ekipos trenerių Arvydo Skrupskio keliai, nepratęstas kontraktas su sporto direktoriumi Deimantu Bička, nebeliko ir trenerio Rolando Čepkausko.

Tikimasi, kad į klubą grįš fizinio rengimo treneris Leonardo Iparraguirre iš Brazilijos.

Vyriausiuoju treneriu paskirtas  Valdas Dambrauskas, praėjusį sezoną ekipai vadovavęs lygiomis teisėmis su A.Skrupskiu. Jaunimo komandą ugdyti turėtų Marius Skinderis.

Žaidėjų sprendimas tokiu būdu atgauti uždirbtus pinigus – suprantamas, tačiau šiuo atveju gali būti visiškai pražūtingas pačiam klubui. Skolų našta didžiulė ir FK „Ekranas“ atsidūręs ypač sudėtingoje finansinėje situacijoje.

Komanda bus jauna ir ambicinga

Remtis jaunais, ypač talentingais, motyvuotais ir „alkanais“ pergalių žaidėjais – tai naujas „Ekrano“ kelias, apie kurį prezidentas Aušrys Labinas buvo užsiminęs tik pasibaigus praėjusių metų sezonui.

Dabar klubo sąraše – daugiau nei dvi dešimtys perspektyvių ir jau patirties turinčių, A lygos kovose dalyvavusių futbolininkų. „Ekranui“ priklausantys futbolininkai Edvinas Girdvainis, Arnas Ribokas, Martynas Dūda, Dovydas Norvilas, Lukas Narbutas ir Edgaras Baranauskas pakviesti į šalies U-21 rinktinę, su kuria sausio antroje pusėje dalyvaus tarptautiniame tradiciniame Sandraugos turnyre.

Skolų našta – didžiulė

Klubo vadovai neslepia, kad skolų prislėgto „Ekrano“ finansinė situacija ypač sudėtinga. Ji gali dar pablogėti, nes nemažo būrio buvusių žaidėjų ir klubo ginčai nagrinėjami teisme.

„Jų sprendimas tokiu būdu atgauti uždirbtus pinigus – suprantamas, tačiau šiuo atveju gali būti visiškai pražūtingas pačiam klubui. Skolų našta didžiulė ir FK „Ekranas“ atsidūręs ypač sudėtingoje finansinėje situacijoje. Būtent dėl to šiuo metu klubas nesižvalgo brangių legionierių ar lietuvių solidaus pastiprinimo“, – rašoma klubo pranešime spaudai.

Tačiau klubo vadovai tikisi, kad sunkumus įveiks, klubas šiemet sulauks savo 50-mečio šventės, o komanda kibs kiekvienam varžovui į atlapus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius