Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotų egzaminui pasiruošęs E.Jankauskas: „Svarbiausia atimti pagrindinius priešininkų ginklus“

„Jis viską pasakys rytoj aikštėje“, – rungtynių su Škotija išvakarėse šyptelėjo Lietuvos nacionalinės rinktinės vyriausiasis treneris Edgaras Jankauskas, kai vietos žurnalistai neuždavė nė vieno klausimo buvusiam Edinburgo „Hearts“ saugui Arvydui Novikovui.
Edgaras Jankauskas
Edgaras Jankauskas / E.Kvitkausko/Futbolo.tv nuotr.

Nuo antradienio Ūkanotame Albione besisvečiuojantys lietuviai pagaliau galėjo išbandyti „Hampden Park“ stadiono vėją. Iki šiol mūsiškiai treniravosi „St.Mirren“ klubo bei Glazgo universiteto stadione.

„Namų darbus atlikome neblogai. Išanalizavome Škotijos rinktinės žaidimą. Škotai puikiai išnaudoja aikštės kraštus. Būtent tuo jie puikiai naudojosi rungtynėse su Malta. Lygiai taip pat savo aštriais reidais jie gali pridaryti problemų bet kuriai kitai komandai. Į šį aspektą turime atkreipti ypatingą dėmesį, – po paskutinės treniruotės prieš šeštadienio dvikovą, kalbėjo E.Jankauskas. – Škotų žaidime daug britiško futbolo, daug kovos dėl kamuolio. Todėl mūsų akcentas rytojaus mače – vyriškumas. Prie to viso atsidavimo, turime suprasti, kad bus daug sunkių momentų, kur reikės kantrybės, susitelkimo ir vienybės. Manau, kad vyrai tam yra pasiruošę.“

– Škotų žurnalistams neatskleidėte, kokios yra silpnosios jų komandos vietos. Galbūt išduosite mums?

– (Šypsosi) Manau, kad priešininką geriau paglostyti. Gerbiame kiekvieną varžovą, tačiau tikrai nieko nebijome. Tai yra futbolas. Mes žinome, kad galime žaisti gerą futbolą ir toks yra pagrindinis mūsų tikslas. Mes tikrai nebūsime šeštadienio dvikovos favoritai, tačiau bandysime tuo pasinaudoti.

Diplomatija tik parodo, kad futbolas yra sportas karalius ir džentelmeniškumas jame visada turi savo vietą.

– Škotijos žiniasklaida ir vietos specialistai labai pagarbiai atsiliepia apie Lietuvos rinktinę. Ar tai priimate kaip priešvaržybinę diplomatiją, ar jaučiatės užsitarnavę tokį požiūrį?

– Manau, jog niekas nieko šiaip sau neglosto. Žinau, kad jie stebėjo mūsų pirmąsias rungtynes su slovėnais ir labai pagarbiai atsiliepė. Bet iš tiesų tose rungtynėse buvo momentų, už kuriuos vyrus reiktų pagirti. Komanda įdėjo daug darbo ir užsitarnavo pagarbą. Diplomatija tik parodo, kad futbolas yra sportas karalius ir džentelmeniškumas jame visada turi savo vietą.

– Škotijos rinktinės žaidėjai patirties turi daugiau nei jūsų auklėtiniai. Ar šeštadienio mače tai bus svarbus veiksnys?

– Be abejo, patirtis visada duoda persvarą. Nėra jokių abejonių, kuri komanda yra geriau sukomplektuota, kurios ekipos žaidėjai žaidžia stipresniuose čempionatuose. Mes visa tai žinom, žinom seniai. Tačiau nemanau, kad dėl šio faktoriaus turėtų kilti kažkokių problemų. Tikrai neturime kreipti jokio dėmesio, kad favoritai esame ne mes.

– Škotai galvoja tik apie pergalę ir planuoja savų žiūrovų akivaizdoje iškovoti tris taškus. Kaip savo komandą nuteikinėjate jūs?

– Mano tikslas visų pirma yra ne dirbtinai sukurti spaudimą savo žaidėjams. Atvirkščiai – reikia sukurti tokią aplinką, kurioje jie tikėtų. Rodome vaizdo medžiagą, motyvuojame ir tikime, kad galime iš varžovų atimti stipriausius ginklus. Škotams spaudimas, žinoma, kad didesnis. Kad ir kokie diplomatai jie bebūtų, puikiai supranta, kad vienintelis juos tenkinantis rezultatas bus pergalė.

– Treneri, kaip galvojate, lengviau įmušti slovėnams ar škotams?

– Šiais laikais visiems įmušti labai sunku. Ir slovėnams, ir škotams, su kuo bežaistum. Visos komandos šiais laikais tobulėja. Įmušti visada, ypač mums, buvo sunku. Ne išimtis bus ir šios rungtynės.

Manau, jog niekas nieko šiaip sau neglosto.

– Kalbant apie komandos startinę vienuolikę, ar labai ji skirsis nuo tos, kurią matėme rungtynėse su Slovėnija?

– Galutinai dėl sudėties apsispręsiu rytoj. Aišku, mano galvoje viskas jau yra sudėliota, tačiau šiandien ją paskelbti dar nebūtų korektiška ir teisinga.

– Gynėjai Vytautas Andriuškevičius ir Tomas Mikuckis į Škotiją atvyko po beveik 10 valandų trukusių skrydžių. Ar per šias kelias dienas jie sugebėjo tinkamai adaptuotis?

– Vyrai po truputį įeina į ritmą. Žinome, kaip yra nelengva po tokios laiko juostų kaitos, tačiau abu dirba labai noriai ir sąžiningai. Manau, jog abu jau yra pasiruošę padėti komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius