-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Škotų žvilgsnis į „Sūduvą“: gynybinis stilius, lyderiai ir kuklus stadionas

Škotijos futbolo galiūnas Glazgo „Celtic“ trečiadienį vakare nusileido Lietuvoje, o būsimų Marijampolės „Sūduvos“ varžovų Europos lygos atrankos atkrintamajame etape žygį aprašantys žurnalistai domėjosi ir tuo, ką Suvalkijoje ras tiek „Celtic“ futbolininkai, tiek ir sirgaliai, kurių, 15min žiniomis, atvyks apie 150.
Europos lyga: Marijampolės „Sūduva” - Jūrmalos „Spartaks”
Europos lyga: Marijampolės „Sūduva” - Jūrmalos „Spartaks” / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

„Celtic“ oponentai nėra garsus klubas. Nepasant to, kad yra vienas seniausių šalyje, reguliariu aukščiausios lygos dalyviu tapo tik 2002-siais. Nuo tada į žemesnį divizioną nebuvo iškritęs“, – pasakojimą apie Marijampolę ir jos komandą pradėjo Joelis Skedas iš „Scotsman“.

Apžvalgininkas konstatavo „Sūduvos“ stabilumą, kurio požymiais įvertino ilgus metus lauktą A lygos trofėjų, galiausiai iškovotą praėjusį sezoną.

Analizuodamas marijampoliečių žaidimą „Scotsman“ žurnalistas prognozavo, kad „Celtic“ galės ilgai kontroliuoti kamuolį.

„Čeburino mėgiama 5-3-2 schema leidžia varžovams žaisti su kamuoliu, ypač Europos turnyruose. Lietuvos čempionai kompaktiškai ginasi ir leidžia oponentams būti su kamuoliu toli nuo vartų.

Prieš „Sūduvą“ yra sunku žaisti aikštės viduriu, nes gynybinėse situacijose jie turi daug žaidėjų baudos aikštelėje. Tiesa, varžovai gerai reaguoja ir į aukštus kamuolius iš kraštų. Verta atkreipti dėmesį į vartininką Ivaną Kardumą, kurį galima priskirti kategorijai „atmuša praktiškai viską“. APOEL prieš „Sūduvą“ turėjo gan daug galimybių smūgiuoti iš toli, tad tokių šansų gali turėti Olivieris Ntchamas ir Leighas Griffithsas, jei jis pasirodys aikštėje“, – „Sūduvos“ žaidimą analizavo J.Skedas.

Sauliaus Čirbos nuotr./Rigino Cicilia
Sauliaus Čirbos nuotr./Rigino Cicilia

Rinkdamas pavojingiausią Lietuvos čempionų žaidėją „Scotsman“ apžvalgininkas įvardino Rigino Cicilios pavardę. „Puolėjas yra gan pavojingas būdamas nugara į vartus ir būdamas su kamuoliu. Jo ir Mihreto Topčagičiaus duetas leidžia „Sūduvai“ kilti į ataką ir įtraukti tokius žaidėjus kaip rinktinėje žaidžiantį Ovidijų Verbicką“, – rašo J.Skedas.

BBC žurnalistas Liamas McLeodas pavojingiausiais „Sūduvos“ žaidėjais įvardino O.Verbicką ir čilietį Gersoną Acevedo. Tiesa, pastarajam pastaruoju metu V.Čeburino schemose vietos neatsiranda.

L.McLeodas padarė išvadą, kad „Sūduva“ anksčiau neteko labai svarbių žmonių atakos smaigalyje: į Honkongą išvyko Josipas Tadičius, o Karolį Laukžemį nupirko Ispanijos klubas.

„Scotsman“ žurnalistas škotams papasakojo ir apie „Arvi“ stadioną, kurį pavadino daugiafunkciniu.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Marijampolės „Sūduva” - Jūrmalos „Spartaks”
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Europos lyga: Marijampolės „Sūduva” - Jūrmalos „Spartaks”

„Trijų tribūnų stadione telpa 6500 žiūrovų“, – rašė apžvalgininkas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius