Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slovėnijos futbolo legenda Srečko Katanecas: „Rungtynėse su Lietuva favoritų nėra“

Sekmadienį, vos po dviejų dienų pertraukos, Lietuvos futbolo rinktinės Europos futbolo čempionato atrankoje laukia Slovėnijos iššūkis. Slovėnai į Vilnių atvyko nugalėję šveicarus ir tikisi antros pergalės iš eilės, nors lietuvių ir nenurašo. Dieną prieš rungtynes garsus Slovėnijos futbolininkas, šiuo metu treniruojantis rinktinę Srečko Katanecas tikino, kad favoritais savo auklėtinių nelaiko.
Srečko Katanecas
Srečko Katanecas / Karolinos Pansevič nuotr.

Prisijunkite prie daugiau nei 11 tūkst. sporto mėgėjų – tapkite 15min.lt sporto grupės nariu „Facebook“ tinkle. Spauskite LIKE.​

Tris kartus finaliniuose čempionatų etapuose dalyvavę slovėnai atrankos ciklą pradėjo nesėkme Estijoje, bet po pergalės prieš Šveicariją į Vilnių atvyko optimistiškomis nuotaikomis.

Daugelis geriausių Slovėnijos komandos pasiekimų susiję su dabartiniu ekipos treneriu S.Katanecu. Tai viena žymiausių šalies futbolo figūrų. Kaip žaidėjas jis su tuometine Jugoslavijos rinktine rungtyniavo Europos ir Pasaulio pirmenybėse, o su Genujos „Sampdoria“ laimėjo Italijos „Serie A“ lygą ir žaidė Europos čempionų taurės finale.

Treniruojama S.Kataneco Slovėnijos rinktinė po papildomų rungtynių pateko į 2000 m. Europos čempionatą, o po dviejų metų sėkmę pakartojo nužengdama ir į Pasaulio čempionatą.  Po šių pasiekimų treneris atsisveikino su komanda ir prie jos vairo sugrįžo tik pernai.

Mes pralaimėjome Estijoje dėl raudonos kortelės. Tikiuosi, kad tai nepasikartos.

Nauja slovėnų karta atsiskleidė 2010 m. Pasaulio čempionato atrankoje, kai vadovaujami Matjažo Keko papildomose rungtynėse netikėtai eliminavo Rusiją ir pateko į finalinį etapą. Ten slovėnai pasirodė garbingai ir iškovojo keturis taškus.

Slovėnijos rinktinės treneris S.Katanecas prieš rungtynes tikino, kad savo auklėtinių favoritais nelaiko: „Mes visi sveiki ir tai yra svarbiausia. Šiandien turėsime lengvą treniruotę. Nenoriu daug atskleisti apie varžovus, mes turime kovoti ir norėti laimėti. Jie taip pat nori laimėti. Jie jau turi šešis taškus. Dirbtinė danga nėra svarbi. Bet yra skirtumas žaisti ant tokios dangos. Neturime favoritų šiame susitikime.“

Slovėnų treneris atskleidė, kad labiausiai baiminasi Arvydo Novikovo atakų: „Vienuoliktas numeris yra pavojingiausias.“

Kalbėdamas apie pralaimėjimą estams, S.Katanecas pabrėžė, kad tų rungtynių baigtį nulėmė raudona kortelė Daliborui Stevanovičiui: „Mes nedarėme klaidų. Kartais laimi, kartais pralaimi. Taip jau atsitinka. Mes pralaimėjome Estijoje dėl raudonos kortelės. Tikiuosi, kad tai nepasikartos.“

Mes turime pamatyti aikštę, žaisti ant dirbtinės dangos bus šiek tiek keista. Tai bus privalumas lietuviams. Bandysime prisitaikyti.

Puolime slovėnai remiasi 35 metų Milivoje Novakovičiumi. Rezultatyviu žaidimu padėjęs komandai prasibrauti į 2010 m. Pasaulio čempionatą veteranas jau buvo baigęs karjerą rinktinėje, bet sugrįžo ir praėjusiame atrankos cikle įmušė 5 įvarčius. Ketvirtadienį puolėjas įmušė pergalingą 11 metrų baudinį į šveicarų vartus.

Į Vilnių atvykęs M.Novakovićius tikino, kad dirbtinė danga bus privalumas lietuviams: „Tai labai svarbios rungtynės. Mes turime pamatyti aikštę, žaisti ant dirbtinės dangos bus šiek tiek keista. Tai bus privalumas lietuviams. Bandysime prisitaikyti.“

Anot futbolininko, svarbiausia yra tinkamai nusiteikti: „Turime geriau žaisti nei Estijoje. Negalime manyti, kad lietuviai bus silpnesni varžovai. Mes nežinome individualių žaidėjų, bet matėme vaizdo medžiagą. Mes turime galvoti apie savo žaidimą ir jį gerinti, nes pastaruoju metu jis nebuvo idealus.“ 

Istorijoje – dvi lietuvių pergalės

Vilniuje slovėnai žais po 19 metų pertraukos. Abiejų šalių rinktinės buvo susitikusios 1996 m. Europos čempionato atrankos varžybose ir abu kartus mūsiškiai nugalėjo rezultatu 2:1.

Maribore lietuviai atsitiesė po praleisto įvarčio rungtynių pabaigoje ir išplėšė dramatišką pergalę, o Vilniuje pirmavo rezultatu 2:0 ir tik vėliau praleido įvartį.

2011 m. du kartus žaidė Lietuvos ir Slovėnijos U-21 rinktinės. Lietuvoje mūsiškiai pralaimėjo 0:1 po  88 min. praleisto įvarčio, o išvykoje nusileido 0:2. Tose rungtynėse lietuviams atstovavo Vytautas Andriuškevičius, Karolis Chvedukas, Arvydas Novikovas, Fedoras Černychas, Emilijus Zubas.

Lietuvos ir Slovėnijos rinktinių dvikova vyks sekmadienį nuo 21 val. 45 min. LFF stadione. Bilietus į rungtynes platina „Bilietai.lt".

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius