Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Smenganti į bedugnę Ispanija nesėkmingai bando pažaboti besaikį futbolininkų atlyginimų augimą

Sumažinti futbolininkų algas – misija neįmanoma. Kaip praneša abc.es, Ispanijos komandos, kaip ir šalies šeimos, seniai jau gyveno skolon.
Irina Shayk ir Cristiano Ronaldo
Irina Shayk ir Cristiano Ronaldo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Atlyginimas

Pernai geriausiai apmokamu žaidėju pasaulyje buvo Madrido „Real“ portugalas Cristiano Ronaldo. Jo uždarbis – milijonas eurų per mėnesį, maždaug po 1300 eurų per valandą. Po jo ėjo „Barcelona“ argentinietis Leonelis Messi, gaudavęs 975 tūkst. eurų per mėnesį. Trečioje vietoje – ispanas D.Britanijoje rungtyniaujantis ispanas Fernando Torresas: 833 tūkst. eurų.

Tačiau palyginti su šių metų pasiūlymais, tai smulkmena, nes, tarkim, Paryžiaus „Saint-Germain“ klubas švedui Zlatanui Ibrahimovičiui per metus sumokės 14 mln. eurų.

Kad būtų lengviau suprasti, kiek Paryžiuje uždirbs švedas, galima paminėti, kad Ispanijos pietuose esantis Granados miestas stengiasi universiteto sąskaita sutaupyti lygiai tiek pat, kiek per metus gaus švedų puolėjas. Valensija taip pat 14 mln. eurų mažins ugniagesių biudžetą. Tai reiškia, kad darbo neteks 700 ugniagesių.

Prieš dvejus metus buvo pateiktas pasiūlymas, kad futbolo klubai ribotų savo išlaidas ir laikytųsi skaidrumo politikos. Pasiūlymas liko stalčiuje. Kovą vyriausybei pateiktas prašymas, kad futbolo klubai pradėtų kuo greičiau mokėti savo skolas. Futbolo klubų skola siekia 760 mln. eurų.

Ispanijos futbolininkų asociacijos prezidentas Luisas Rubialesas sutinka, jog atlyginimų „lubos“ turi būti nustatytos: „Futbolininkai turi nusileisti ant žemės ir reikalauti mažiau. Jiems bus siūloma tiek, kiek galima mokėti – ne daugiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius