-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Smūgį Juodkalnijoje gavusi salės futbolo rinktinė ginklų nesudeda

Pirmadienį 0:3 Juodkalnijai pralaimėjusi Lietuvos futsal rinktinė pluša treniruotėse ir tikisi, kad sekmadienį vyksiančiose atsakomosiose Europos čempionato atrankos atkrintamųjų varžybų etapo rungtynėse pavyks panaikinti trijų įvarčių deficitą.
Lietuvos salės futbolo rinktinė
Lietuvos salės futbolo rinktinė / LFF nuotr.

Atsargiai pirmąją serijos dvikovą išvykoje žaidę lietuviai laikėsi pusantro kėlinio, tačiau tuomet galingu baudos smūgiu, kontrataka ir dešimties metrų baudiniu juodkalniečiai Jevgenijaus Ryvkino treniruojamą komandą pasiuntė į nokdauną.

„Įvertinus visas varžovų stipriąsias puses ir žinant mūsų komandos būseną, nusprendėme galimybių ieškoti kontratakose. Nenoriu, kad tai skambėtų kaip pasiteisinimas, tačiau mes į Juodkalniją išvykome žaisti be jokios praktikos. Puikiai suprantate, kad net pati geriausia treniruotė niekada nepakeis rungtynių, o mes jų dėl suprantamų priežasčių neturėjome. Juodkalnijos čempionatas yra startavęs prieš du mėnesius, tad sąlygos komandoms buvo ne vienodos“, - po ketvirtadienio treniruotės kalbėjo J.Ryvkinas.

Dvikovoje Juodkalnijoje treneris turėjo verstis be savo svarbiausio gynybos specialisto Vladimiro Derendiajevo. Pastarasis dėl diskvalifikacijos privalėjo praleisti rungtynes. Maža to, nuo ketvirtos minutės treneris neteko ir dar vieno starto sudėties gynėjo Alberto Voskunovičiaus. Į pastarąjį tiesia koja „įvažiavęs“ varžovas atsipirko geltona kortele. Savo ruožtu, A.Voskunovičiui plyšo čiurna ir jis artimiausiose rungtynėse nepasirodys.

„Alberto trauma – labai svarbus momentas. Nenoriu nieko teisti, bet pakartojimas rodo, kad varžovas šį veiksmą atliko sąmoningai. Mes netekome antrojo gynėjo, kurio pakeisti kitais, deja, nesugebėjome“, - sakė J.Ryvkinas.

Itin nesėkmingai lietuviams susiklostė ir rungtynių pabaiga. Už paskutinę sekundę padarytą pražangą į mūsiškių vartus buvo skirtas dešimties metrų baudinys.

„Kvailystė. Prie 0:2 mūsų šansai atsakomosiose rungtynėse būtų žymiai didesni. Tuomet veiktų visiškai kitoks žaidimo modelis. Kita vertus, Jonavoje kova bus. Darysime viską, kad ištaisytumėm šią klaidą. Situacija sudėtinga, bet dar ne viskas prarasta“, - dėstė J.Ryvkinas.

Atsakomosios rungtynės įvyks sekmadienį 19:30 valandą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius