-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinė be futbolo: VMFD „Žalgiris“ žais Marijampolėje

Vilniuje nebeliko aukščiausio lygio futbolo. Vienintelė A lygoje rungtyniaujanti sostinės ekipa VMFD „Žalgiris“ namų rungtynes žais Marijampolėje.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.
Temos: 2 Futbolas Stadionas

Uždaroje Vilniaus „Sportimos“ arenoje iki šiol žaidusį „Žalgirį“ į Marijampolę išgynė faktas, kad Vilniuje nėra nė vieno A lygos pirmenybėms licencijuoto stadiono. Taigi trečiadienį Marijampolėje vyks ne du Lietuvos čempionato mačai. Vietos „Sūduvos“ ekipa „Arvi“ futbolo arenoje priims Klaipėdos „Atlantą“, o VMFD „Žalgiris“ ir Panevėžio „Ekranas“ kausis Marijampolės sporto centro stadione.

„Ketverioms rungtynėms atsisveikiname su Vilniaus žiūrovu, bet dėl to futbolo kovų sezonas nesustoja. Komanda nusiteikusi kovoti ir garbingai atstovauti Vilniaus miestui už jo ribų“, – sakė VFMD „Žalgiris“ vykdančioji direktorė Vilma Venslovaitienė.

Planuoja sugrįžti

VFMD „Žalgiris“ į sostinę sugrįžti planuoja liepą, kai bus baigta Lietuvos futbolo federacijos stadiono (buvusio „Vėtros“, – aut. past.) Naujamiestyje rekonstrukcija. Šis stadionas taps VMFD „Žalgiris“ namais.

Vienintelio A lygoje rungtyniaujančio Vilniaus klubo vadovai teigiamai įvertino ir iniciatyvą atgaivinti merdėjantį „Žalgirio“ stadioną. „Tikimės, kad šios derybos neužtruks ir baigsis teigiamai, o „Žalgirio“ stadionas atgims iš naujo: bus patogus žiūrovams ir prieinamas visoms Vilniaus komandoms“, – kalbėjo V.Venslovaitienė.

Sirgaliai neprotestuos

Sprendimas namų rungtynes žaisti ne Vilniuje, o nuo sostinės 140 km nutolusioje Marijampolėje VMFD „Žalgirio“ sirgalių nepradžiugino.

„Nemalonu. Galvojome ir protestuoti, tačiau viską apsvarstę nusprendėme, jog dėl mūsų protestų labiausiai nukentėtų klubas, o jis, šiuo atveju, jis nėra kalčiausias. Tai kompleksinė Lietuvos problema. Net penki A lygos klubai namų rungtynes žaidžia kitame mieste“, – „15min“ sakė klubas palaikymo grupės „Pietų IV“ lyderis Ingvaras Butautas.

Jis pasidžiaugė, kad VMFD „Žalgiris“ sirgalių nepamiršo. Klubo užsakytais autobusais aistruoliai į Marijampolę trečiadienį bus vežami nemokamai. Nieko nekainuos ir bilietas į mačą su „Ekranu“.

Ginčas dėl pavadinimo

VMFD „Žalgiris“ rūpesčių gali turėti ne tik dėl namų stadiono, bet ir pavadinimo. Vilniaus futbolo klubo „Žalgiris“ bankroto administratorius pareiškė kreipęsis į teismą dėl neteisėto prekinio ženklo „Žalgiris“ naudojimo.

„Jie naudoja panašų, klaidinantį ženklą. Pavyzdžiui, jeigu jūs vietoje „Coca-Cola“ parašytumėte „Koka-Kola“ ir išleistumėte tokį gėrimą, tai klaidintumėte žmones, o „Coca-Cola“ paduotų jus į teismą“, – „15min“ teigė Egidijus Jakubauskas.

Anot jo, šiuo metu jau vyksta teisminiai procesai, tačiau VMFD „Žalgiris“ atstovas tuo stebėjosi. „Jokio oficialaus rašto mes nesame gavę. Apie šią istoriją kol kas skaitėme tik spaudoje“, – „15min“ tikino Artūras Gimžauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius